• Luonnollisesti Orivesi!

  • Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

Kilpailutus toi muutoksia Tampere-Orivesi-välin bussiliikenteeseen

05.09.2018

Tampereen kaupunki kilpailutti uudelleen linja-autoliikenteen vuorot talvikaudelle 2018−2019. Kilpailutus on tuonut joitakin muutoksia 95-linjan maksukäytäntöihin. Nysse-kortilla voi maksaa kaikissa Tampere-Orivesi-välin Tampereen seudun joukkoliikenteen vuoroissa. Osa aiemmista vuoroista on jäänyt Nysse-liikenteen ulkopuolelle. Kaikki 95-linjan matkat ovat nyt samanhintaisia pikavuorolisän poistuttua kokonaan.

Kaikissa Orivedeltä ja Tampereelta lähtevissä Tampereen seudun joukkoliikenteen vuoroissa voi maksaa joukkoliikenteen arvolipulla eli Nysse-kortilla. Nämä vuorot on merkitty 95-linjan tunnuksella. Tampere−Orivesi-välin 95-linjaa liikennöivät sekä Väinö Paunun että Töysän Linjan autot. Uuden kilpailutuksen myötä Nysse-kortti ei käy enää maksuvälineenä busseissa, jotka lähtevät Tampereelta ma-pe klo 14.00 sekä klo 16.10, koska nämä vuorot eivät ole enää Tampereen seudun joukkoliikennettä. Näillä linjoilla maksetaan joko käteisellä, pankkikortilla tai Matkahuollon lipputuotteella.

 

− Kilpailutuksen ansiosta 95-linjalta on poistunut kokonaan euron pikavuorolisä, kertoo Oriveden kaupungin logistiikkasuunnittelija Minna Lehti. Muutoksen johdosta kaikki 95-linjan bussimatkat ovat nyt samanhintaisia.

 

Nysse-kortilla on aiemmin voinut maksaa 95-linjan bussimatkansa esimerkiksi Hirsilään tai Talviaisiin asti. Elokuun alusta lähtien Nysse-kortti on käynyt maksuvälineenä Tampereelta vain Oriveden keskustaan saakka. Siitä eteenpäin matka maksetaan käteisellä, pankkikortilla tai Matkahuollon lipputuotteella. Sama pätee myös Hirsilästä ja Talviaisista Tampereen suuntaan.

 

Neljäntenä muutoksena 95-vuoroissa on se, että kaikki bussit kulkevat nykyisin samaa reittiä Orivedentieltä linja-autoasemalle ja takaisin.

 

Lehti kannustaa kaupunkilaisia ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä, mikäli joukkoliikenteen asiat mietityttävät. Uudet linja-autoliikenteen aikataulut löytyvät Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta sekä Oriveden kaupungin verkkosivuilta. Paperisia aikatauluja voi noutaa kaupungintalon aulasta.

 

Lisätiedot: Logistiikkasuunnittelija Minna Lehti, p. 040 1339127, minna.lehti(at)orivesi.fi

Katso kaikki uutiset