• Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

  • Luonnollisesti Orivesi!

Nuorisopalveluiden tehtävänä on luoda edellytykset monipuoliselle nuorisotoiminnalle Orivedellä. Nuorisopalvelut tukevat lasten ja nuorten kasvua itsenäisiksi, yhteistyökykyisiksi ja vastuuntuntoisiksi ihmisiksi luomalla toimintaa nuorille sekä tukemalla lasten ja nuorten parissa toimivia järjestöjä ja yhdistyksiä esimerkiksi toimintakorvausten muodossa. Nuorisopalveluiden järjestämä nuorisotalotoiminta, leirit, retket, tapahtumat ja nuorisovaltuustotoiminta ovat keskeinen osa nuorisotoimintaa, jonka tavoitteena on tukea nuorten kasvua ja tehdä heistä vastuuntuntoisia kansalaisia.

Oriveden nuorisovaltuusto on 12-20-vuotiaiden orivesiläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta sekä kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisovaltuustoon kuuluu edustajia yhteiskoulusta, lukiosta ja toiselta asteelta. Nuorisovaltuustolla on edustajat kaupungin lautakunnissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

Nuorisotalo on avoinna yli 12-vuotiaille nuorille koulujen alkaessa elokuussa aina toukokuun loppuun asti useita kertoja viikossa. Koulujen syys-, joulu- ja talvilomalla nuorisotalo pitää myös ovia avoinna. Valvotussa tilassa voi tavata kavereita, pelata erilaisia pelejä, kuunnella musiikkia, katsella televisiota tai viettää aikaa kavereiden kanssa koulupäivän jälkeen. Muutamia teemapäiviä pidetään nuorisotalolla nuorille vuoden aikana; mm. lettukestit, halloween, pikkujoulut.

Nuorisopalvelut järjestävät erilaisia retkiä monenlaisiin kohteisiin, jotka ovat suunnatut lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Retkikohteita ovat mm. megazone-, uinti-, jääkiekkopeli-, konsertti- ja huvipuistoretket. Erilaisia tapahtumia nuorisopalvelut järjestävät myös; mm. Ice Skating Tourit, uimahallidiscot ja 10-synttärit sekä kesäleirin Säynäniemen leirintäalueella.

Koulujen kanssa nuorisopalvelut tekevät yhteistyötä, esim. 7-luokkien tutustumispäivät, 7-luokkien turvallinen liikuntareittikierros, harrastustoiminnan esittely 8-luokkalaisille, koulujen kevätsiivouksen järjestäminen, alakoulujen liikuntakilpailujen järjestäminen yhteistyössä 5-7kpl/vuosi, yhteiskoulun lisäliikunta-yhteistyö, liikennekilpailujen järjestäminen poliisin kanssa 5-6 luokkalaisille joka toinen vuosi, joka kolmas vuosi Hyvinvointipolun järjestäminen 7-9 lk:lle moni ammatillisena yhteistyönä.

Nuorisopalvelut tekevät yhteistyötä myös kaupungin muiden tahojen, seurakunnan ja erilaisten yhdistysten kanssa. Lisäksi Tampereen seutukuntien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä; mm. yhteisen nuorisotyöohjelman kautta.

 

Yhteystiedot:

Vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäki, puh. 040-1339126, petteri.lahteenmaki@orivesi.fi (työhuone kaupungintalolla)

Nuoriso-ohjaaja Mira Marski, puh. 044 423 5496, mira.marski@orivesi.fi (työhuone yhteiskoululla)

Nuoriso-ohjaaja Jenni Ahokas nuorisotalolla, puh. 040 133 9240, jenni.ahokas@orivesi.fi (työhuone nuorisotalolla)