• Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Luonnollisesti Orivesi!

Nuorisovaltuusto

Vuoden 2018 kuudes nuorisovaltuuston kokous pidetään su 14.10. klo 15 alkaen kaupungintalolla.

PÖYTÄKIRJA 5/2018

PÖYTÄKIRJA 4/2018

PÖYTÄKIRJA 3/2018

PÖYTÄKIRJA 2/2018

PÖYTÄKIRJA 1/2018

SÄÄNNÖT 2018

Nuorisovaltuustossa vuonna 2018 19 jäsentä

Oriveden nuorisovaltuuston vuoden ensimmäinen kokous pidettiin kaupungintalolla sunnuntaina 21.tammikuuta. Viime vuoden nuorisovaltuuston 12:sta jäsenestä 9 jatkaa tänä vuonna toiminnassa. Uusia jäseniä nuvassa aloittaa peräti kymmenen nuorta eli kokonaisvahvuus on 19. Vuoden ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtajiksi valittiin äänestyksen jälkeen Laura Heikura ja Salla Puoskari. He vuorottelevat nuvan kokouksissa puheenjohtajina. Varapuheenjohtajana on Jessika Katajainen. Sihteeriksi valittiin, nuvan ainoa miespuolinen jäsen, Konsta Lamminen. Mediavastaavia ovat Ilona Kalkku, Jenny Salkolahti ja Annika Kuokkanen. Talousvastaavaksi valittiin Aino Mäkelä. Hän tarkkailee ja vastaa nuvan 4000€ vuosibudjetista yhdessä vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäen kanssa, joka toimii työnsä puolesta nuvan ohjaajana.

Nuorisovaltuusto esitti viime vuosien tapaan kaupungin lautakunnille, että saisi omat edustajansa mukaan kokouksiin puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Paikkaa haetaan myös kaupunginvaltuuston kokouksiin, joissa viimeisessä vuonna 2017 nuvan edustaja olikin jo läsnä.

Nuva vuonna 2018: Heikura Laura, Humppi Miisa, Kalkku Ilona, Karppelin Tiia, Katajainen Jessika, Katajainen Krista, Katajainen Salla, Kraft Eira, Kuokkanen Annika, Kuoppamäki Senja, Lamminen Konsta, Malinen Vilma, Mäkelä Aino, Puoskari Saana, Puoskari Salla, Rissanen Susanna, Salkolahti Jenny, Sulkunen Siiri, Suosaari Henna.

 

Nuvan edustajat kaupunginvaltuustossa sekä lautakunnissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella vuonna 2018

- Kaupunginvaltuusto Laura Heikura (varalla Salla Puoskari)

- Lasten&nuortenltk: Susanna Rissanen (varalla Henna Suosaari)

- Elämänlaatultk: Aino Mäkelä (varalla Konsta Lamminen)

- Ympäristöltk: Jessika Katajainen (varalla Krista Katajainen)

- Tekninenltk: Eira Kraft (varalla Annika Kuokkanen)

 

Historiaa...

Oriveden nuorisovaltuuston perustamisidea lähti liikkeelle valtuustoaloitteesta,
joka oli päivätty vuonna 1999. Vuoden 2000 lokakuussa järjestettiin nuorisovaltuuston vaalit. Ensimmäinen nuorisovaltuusto aloitti toimintansa 1.1.2001.
Nuorisovaltuusto, jota johti Jyrki Mattila, loi pelisäännöt nuorisovaltuustotoiminnalle.
Nuorisovaltuusto sai edustajan kaupungin eri lautakuntiin. Nuorisovaltuusto oli mukana aktiivisesti toimimassa, jotta entinen päiväkoti saatiin nuorison käyttöön syksyllä 2001. Vuonna 2002 puheenjohtajina toimivat puoliksi Hanna-Maija Haikka ja Mikko Koppanen. Vuoden 2003 puheenjohtaja oli Maija Ketola. Vuonna 2004 ja 2005 nuijaa heilutti Jani Ilomäki. Vuosina 2006 ja 2007 puheenjohtajana toimi Matti Kinnunen. 2008 ja 2009 puheenjohtajana toimi Ruut Luukkonen. Vuonna 2010 puheenjohtajana toimi Mira Karppanen ja vuonna 2011 yhdessä Mira Karppanen sekä Lauriina Purhonen ja vuosina 2012-2014 Essi Viljanen. Vuonna 2015 puheenjohtajana toimi Jesperi Vuorinen sekä vuonna 2016 vuorottain Jessika Katajainen ja Laura Heikura. Vuonna 2017 puheenjohtajat olivat Petra Montonen kesäkuun loppuun asti ja loppu vuoden Laura Heikura.
Vuosien aikana nuorisovaltuustolla on ollut edustajia mm valtakunnallisissa Nuppi-tapahtumissa ja nuoret vaikuttajat puheenjohtajapäivillä sekä eduskunnassa nuorten parlamenttitapahtumassa. Pirkanmaan alueen nuorten ideafoorumeissa on ollut myös edustus paikalla. Suomen edustajistoonkin edustaja on saatu ja Nuva on osallistunut Pirkanmaan nuorisofoorumeihin sekä järjestänyt erilaisia tapahtumia, esim. discot, munajahdit, mestaruuskisat nuokkarilla.