Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta vapautetaan, kansalaisopisto käynnistää lähiopetusta vaativat kurssit pienryhmissä

Pirkanmaan koronatilanne on pitkästä aikaa mennyt parempaan suuntaan. Ilmaantuvuus- ja tartuntaluvut ovat laskeneet selvästi aiemmista. Pirkanmaa on edelleen lukujen valossa kiihtymisvaiheessa, mutta alueellinen pandemiaohjausryhmä teki rajoituksiin pieniä löysennyksiä.

Viimeisten kahden viikon ajalta ilmaantuvuus Pirkanmaalla on 37 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koko maan ilmaantuvuusluku 14 vuorokauden ajalta on 91. Positiivisten testitulosten osuus on 0,7 %. Koko Suomessa testipositiivisuus on 2,2 %. Tartuntalähteiden jäljitys on edelleen onnistunut Pirkanmaalla hyvin, tapauksista on pystytty jäljittämään noin 70 %.

Alle 12-vuotiaat voivat harrastaa yli kymmenen hengen ryhmissä

Koronanyrkki päätti vapauttaa alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnan. Tästä eteenpäin alle 12-vuotiaiden harrastuksia ei koske kymmenen henkilön ryhmäkokorajoitus. Vanhempien läsnäolo on kuitenkin sallittua vain välttämättömässä saattamisessa ja huoltamisessa.

Myös kilpailutoiminta on sallittua, mutta suosituksena on osallistua kilpailuihin ja otteluihin vain oman sairaanhoitopiirin alueella. Kilpailutapahtumat järjestetään ilman yleisöä. Harrastuksissa huomioidaan edelleen turvavälit ja hygienia sekä maskit yli 12-vuotiailla. Uusi käytäntö on voimassa heti.

Joukkueiden on hyvä huomioida, että liikuntahalli tulee toimimaan Oriveden joukkorokotuspaikkana heti, kun rokotteiden saatavuus on riittävä. Liikuntahalli otetaan rokotuskäyttöön viikon varoitusajalla.

Kansalaisopisto käynnistää lähiopetusta vaativat kurssit

Koronanyrkki linjasi myös, että kansalaisopistot voivat käynnistää pienryhmien lähiopetuksena sellaiset kurssit, joita ei ole voitu toteuttaa etäopetuksena. Edelleen etäopetus on ensisijainen kurssien toteutusmuoto.

Kursseilla tulee noudattaa maskisuositusta, turvavälejä ja hygieniaohjeita. Lähiopetukseen voi osallistua vain terveenä. Oriveden seudun kansalaisopisto arvioi kurssien toteutustavan erikseen kurssikohtaisesti ja viestii suoraan opettajille sekä kurssilaisille.

Ylimääräisiä lähikontakteja tulee edelleen välttää

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä haluaa muistuttaa, että ylimääräisiä lähikontakteja tulee edelleen välttää. Esimerkiksi yhdistysten tavanomaisia kokoontumisia ei suositella edelleenkään.

Koronanyrkki linjasi viikko sitten, että vertaistukiryhmät voivat kokoontua korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä ja hygieniaohjeita noudattaen. Oriveden kaupungin kokoontumistiloista vain Järjestöjen talo on toistaiseksi auki vertaistukiryhmien kokoontumista varten.

Valmiusryhmä muistuttaa myös vastuullisesta talviloman vietosta. Lomalla tulee välttää matkustamista leviämisvaiheen alueille. Yksityistilaisuuksissakin tulisi noudattaa kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen