Apua rahahuoliin uudesta oppaasta

Raha-asiat ja oman talouden suunnittelu aiheuttavat monille päänvaivaa jossain vaiheessa elämää. Ongelmiin on kuitenkin saatavilla apua eikä rahahuolia kannata jäädä murehtimaan yksin. Uuteen Apua rahahuoliin -oppaaseen on koottu tietoa ja konkreettisia vinkkejä erilaisten talouskysymysten kanssa painiskeleville tamperelaisille ja orivesiläisille.

Tiedote / Tampereen kaupunki 24.6.2020

Teksti: Marika Haapala

Oppaasta löytyy esimerkiksi neuvoja, miten toimia, jos rahat eivät riitä laskujen maksuun, ohjeita budjetointiin sekä tietoa velkojen järjestelykeinoista ja rahahuolissa auttavista tahoista.

Oppaan liitteenä olevat lomakkeet helpottavat oman talouden suunnittelua. Niiden avulla pystyy hahmottamaan, minkä verran rahaa tulee ja mihin se menee sekä laatia suunnitelman rahan käyttöön. Talouden suunnitteluun ja budjettilomakkeiden käyttöön saa apua myös Tampereen Talousneuvolasta.

Oppaan laatimisessa ovat olleet mukana Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön palvelut, asiakasraati ja Tampereen ASTA-hanke.

Opas sekä oman talouden suunnittelua tukevat liitteet ohjeineen löytyvät Tampereen kaupungin verkkosivulta ja pdf-muodossa alta.

Apua rahahuoliin – Opas henkilökohtaisen talouden hallintaan (pdf)

Taloussuunnitelma (pdf)

Tulot ja menot: Nykytilanne (pdf)

Kuukausitaulukko (pdf)


Lisätietoja

Kehittäjäsosiaalityontekijä Elina Perkiö, puhelin 044 481 1086, sähköposti elina.perkio@tampere.fi

Palaa uutislistaukseen