Aseman päiväkodista 37 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin – Pirkanmaa edelleen leviämisvaiheessa, vain pieniä lievennyksiä rajoituksiin

Altistuminen Aseman päiväkodissa on tapahtunut 26.4. Terveydenhuolto on henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyihin henkilöihin ja lasten huoltajiin. Varhaiskasvatuksen johto on tiedottanut asiasta koko päiväkodin väelle.

Terveydenhuollon viranomainen on lähettänyt kaikille altistuneille tiedotteen ja karanteeniohjeet. Karanteeniin on määrätty kaikkiaan 37 lasta ja henkilökunnan jäsentä. Karanteeniaika on 14 vuorokautta, 28.4.−9.5.

Terveysviranomainen ei ole määrännyt Aseman päiväkotia suljettavaksi. Tiloissa tehdään tehosiivous ja toiminta voi jatkua normaalisti.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 

Altistuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että henkilö olisi saanut koronavirustartunnan. Altistunut määrätään kuitenkin karanteeniin uusien tartuntojen estämiseksi, koska koronaviruksen saanut voi tartuttaa jo ennen kuin oireet alkavat. Karanteeniin määräämisellä pyritään estämään epidemian leviämistä.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Kodista ei voi poistua ilman terveysviranomaisen lupaa. Ulkoilu yksin tai samassa asunnossa asuvan kanssa on sallittua, mutta ulkoilun aikana tulee välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa. Kotiin ei saa tulla vierailijoita karanteenin aikana. Yhteydenotot sukulaisiin, ystäviin, työpaikalle tai kouluun hoidetaan puhelimitse tai esim. sähköpostin välityksellä.

Mikäli karanteeniin määrätty on oireeton, hänen perheenjäsenensä ja lähikontaktinsa saavat liikkua vapaasti, mutta samassa taloudessa asuvien tulee pitää maskia aina liikkuessaan kodin ulkopuolella niin kauan kuin karanteeni jatkuu.

Pirkanmaa edelleen leviämisvaiheessa

Pirkanmaan koronatilanne ei ole lähtenyt selvästi paranemaan, vaan ilmaantuvuusluku on edelleen 65 tuntumassa 100 000 asukasta kohden ja testipositiivisuus 2,5 prosenttia, joka on koko maan keskiarvoa (1,8 %) selvästi korkeampi. Karanteeniin on jouduttu asettamaan viime viikolla suuri määrä pirkanmaalaisia. Yksittäiseen tartuntaan liittyy yleensä kymmenen altistumista tai enemmän.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä muistuttaa, että koronatilanne ei ole vielä ohi ja että kaikkia rajoituksia ja suosituksia on syytä noudattaa huolellisesti. Ylimääräisiä lähikontakteja kannattaa edelleen välttää. Valmiusjohtoryhmä muistuttaa erityisesti turvallisesta vapun viettämisestä.

Orivedellä koronarokotusaikoja voivat varata kaikki riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16–64-vuotiaat. Myös kaikki yli 65-vuotiaat voivat edelleen varata rokotusaikoja.

Alle 12-vuotiaiden ulkoharrastukset vapautetaan, kokoontumisrajoitus nousee 10 henkilöön

Pirkanmaan koronanyrkki teki alueellisiin rajoituksiin pieniä lievennyksiä. Alle 12-vuotiaiden (2008 ja myöhemmin syntyneiden) ohjatussa ryhmäliikunnassa ulkona voi harjoittaa lajinomaista harjoittelua ilman turvavälejä ja ryhmäkokoja. Kilpailutoiminta ei ole edelleenkään mahdollista.

AVI nostaa kokoontumisrajoituksen 1.5. lähtien kymmeneen henkilöön. Koronanyrkki suosittaa, että myös yksityistilaisuuksissa noudatetaan 10 henkilön kokoontumisrajaa 1.−16.5.

Aseman päiväkotiin liittyen ota yhteyttä:

Aseman päiväkodin johtaja Miia Reuna, p. 040 1339 248

Varhaiskasvatuspäällikkö Sari Koivisto, p. 050 552 6246

Lisätietoa:

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen