Tampereen seudun joukkoliikenne

Koko Tampereen seudun joukkoliikenne käyttää yhtenäistä, kuusiportaista
maksuvyöhykejärjestelmää. Kaikkien Tampereen kaupunkiseudun kuntien käytössä ovat yhtenäiset lipputuotteet sekä ikäryhmäjaot. Nyssen matkakortin voit hankkia Tampereelta Frenckellin asiakaspalvelupisteestä tai vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnukset) netin kautta. Lipputuotteen voit ladata kortille asiakaspalvelupisteessä Frenckelillä, Oriveden R -kioskilla tai nettipalvelussa (vaatii vahvan tunnistautumisen).

Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta näet tarkemmat tiedot maksuvyöhykkeistä. Orivesi sijaitsee E -vyöhykkeellä. Orivedellä matkustetaan kahden vyöhykkeen maksulla, Tampereelle matkustettaessa käytetään viiden vyöhykkeen maksua.

Orivedellä Nyssen lipputuotteet käyvät maksuvälineenä Talviaisten suuntaa lukuunottamatta koko kaupungin alueella. Nopassa Nyssen lipputuotteita voi käyttää myös Talviaisten suunnan matkoilla.

Matkustajan ikä vaikuttaa lippujen hintaan. Mikäli olet täyttänyt 65 vuotta, voit tarkistaa alennukset joukkoliikenteen sivuilta.

Orivedellä liikennöivät Tampereen joukkoliikenteen vuorot

TALVIKAUSI 8.8.2022 ->

Linja 47 Orivesi – Kangasala

Linja 49 Orivesi – Eräjärvi – Pohja

Linja 95X Orivesi – Tampere ja linja 95A Oriveden asema – keskusta

Linja 95k (Nyssykkä) Oriveden asema – Oriveden keskusta

 

Oriveden keskustan ja rautatieaseman välistä liityntäliikennettä hoitaa Nyssykkä, joka tilataan etukäteen joko soittamalla tai tekstiviestillä viimeistään 1h ennen lähtöä numerosta 040 350 1456.

Nyssykällä matkustaminen ei ole sidottu junalla matkustamiseen, vaan sitä voi käyttää kaikkeen matkustamiseen keskustan ja aseman välillä. Esimerkiksi arki-iltaisin pääsee keskustan harratuksista helposti Rovastinkankaalle ja aseman seudulle klo 17, 19 ja 20 jälkeen.

Nyssykkä on 16-paikkainen Nyssen väreissä liikennöivä pikkubussi, jonka liikennöintiä hoitaa Valkeakosken Liikenne.

Lisätietoa Nyssykästä Oriveden kutsuliikenne – Nysse.

 

Aikataulut:

Linja 95k Nyssykkä

 

Tulostettuja reittikohtaisia aikatauluja löytyy sekä Matkahuollosta että kaupungintalon aulasta.

Oriveden katukuvassa näkyy sinivalkoisia Nysse-busseja, joiden liikennettä hoitavat Valkeakosken Liikenne sekä Paunu.

Jääkiekko-otteluiden lipuilla Nyssen kyytiin

Tampereen seudun joukkoliikenne tarjoaa mahdollisuuden kulkea ottelulipuilla Nyssen lippujärjestelmän piiriin kuuluvissa joukkoliikennevälineissä.

Aiheesta lisää: Tapahtumalippu – Nysse

Liikenne Länkipohjan ja Oriveden välillä

Oriveden ja Länkipohjan välillä liikennöi koulupäivinä Vekka Groupin auto.

Lisätietoja: VEKKA-GROUP

Hyppää NOPA:n kyytiin!

NOPA -liikenne on kaikenikäisille matkustajille tarkoitettua kaupungin sisäistä joukkoliikennettä. Tokeen Liikenteen liikennöimät kolme NOPA-autoa kulkevat kukin omien reittiensä ja aikataulujensa mukaisesti, ja kyytiin voi hypätä kuka vain. Nopan kyytiin pääsee reitin varrella mistä tahansa turvallisesta pysähdyspaikasta (ei tarvitse olla bussipysäkki) kättä heilauttamalla. Myös lapset voivat kulkea Nopan kyydissä itsenäisesti.

NOPA-liikenteessä käytetään Tampereen joukkoliikenteen vyöhykemallin mukaisesti kahden vyöhykkeen maksua. NOPA-autoissa maksuvälineiksi käyvät Tampereen joukkoliikenteen matkakorteille ladattavat lipputuotteet tai R-Kioskilta ostettavat ennakkokertaliput, jotka ovat voimassa 3kk ostohetkestä. Nopalla matkustaminen on kätevää ja edullista. Huom. Käteinen ei käy maksuvälineenä 6.6.2022 alkaen.

NOPA toimii nimensä mukaisesti (sanoista Noudan, Palvelen) myös kutsuliikenteenä. Voit soittaa suoraan NOPA-auton kuljettajalle ja tilata kyydin auton kutsuliikennöintialueella. Keskustan lähialueiden kutsuliikennealue kattaa aseman seudun ja Lehdistön välisen alueen.

NOPA-autojen yhteystiedot

  • NOPA I , p. 040 779 4790
  • NOPA II, p. 040 703 0524
  • NOPA III, p. 040 736 8094

NOPA-aikataulut (sähköiset)

TALVIKAUSI 8.8.2022 – 2.6.2023

NOPA 1

NOPA 2

NOPA 3

NOPA-aikataulut (paperiset)

NOPA-autojen paperisia aikatauluja on saatavilla monessa eri pisteessä. Voit hakea omasi seuraavista paikoista:

  • NOPA-autoista
  • Matkahuollosta (Aihtiantie 1)
  • Oriveden kaupungintalon aulasta (Keskustie 23)
  • Eräjärven EKY:n toimistosta (Eräjärventie 1591)

 

Tokeen Liikenteen NOPA-autoja liikuntahallin edessä.

Matkahuolto

Linja-autoasema ja Matkahuolto sijaitsevat K-Supermarketin tiloissa, osoitteessa Aihtiantie 10. Puh. (03) 335 2772.

Polkupyöriä Oriveden linja-autoaseman edustalla, taustalla linja-auto.
Matkahuollon toimipiste ja linja-autoasema sijaitsevat ydinkeskustassa. Kuva: Marjo Aspegren

Junaliikenne

Oriveden halki kulkee kaksi junarataa. Orivedeltä pääset kulkemaan sekä lähijunan että Intercity- ja Pendolino-junien kyydissä. Matka-aika junalla Oriveden asemalta Tampereen keskustaan on vain 24 minuuttia! Helsinkiin kuljet junalla reilussa kahdessa tunnissa.

Oriveden ja Tampereen väliä kulkee pääsääntöisesti 14 päivittäistä vuoroparia. Tarkistathan ajantasaiset juna-aikataulut aina VR:n sivuilta: VR !

Oriveden rautatieasema sijaitsee reilun kolmen kilometrin päässä keskustasta, osoitteessa Asematie 15. Katso VR:n omilta sivuilta aseman tarkemmat tiedot.

Kätevästi aivan Oriveden keskustassa asukkaita palvelee taajamajunaseisake, josta hurautat hetkessä Tampereelle ja takaisin. Orivesi keskusta -taajamajunaseisakkeen tiedot löydät VR:n sivuilta.

Oriveden ja Tampereen välillä junamatkan maksamiseen käyvät VR:n junalippujen lisäksi useimmat Tampereen joukkoliikenteen lipputuotteet. Lisätietoja Nyssen sivuilta Nysse-alueen junaliikenne.

Keskustan ja rautatieaseman välinen liityntäliikenne

Oriveden keskustan ja rautatieaseman välillä toimii kattava liityntäliikenne, kutsuttuna liikennöivä Nyssykkä. Auto liikennöi kutsusta sille laaditun aikataulun mukaan.

Kuljetus tilataan etukäteen joko soittamalla tai tekstiviestillä viimeistään 1h ennen Nyssykän aikataulun mukaista lähtöä numerosta 040 350 1456. Huom. kuljetus aamun ensimmäiselle junavuorolle on tilattava viimeistään edellisenä iltana klo 22. Valkeakosken Liikenteen puhelinpalvelu päivystää arkisin klo 6-22 ja viikonloppuisin klo 9-22.

Nyssykkä on 16-paikkainen Nyssen väreissä liikennöivä pikkubussi, jonka liikennöintiä hoitaa Valkeakosken Liikenne. Autossa on mahdollisuus kuljettaa pyörätuolia, lastenvaunuja sekä polkupyörää.

Nyssykällä matkustaminen ei ole sidottu junalla matkustamiseen, vaan sitä voi käyttää kaikkeen matkustamiseen keskustan ja aseman välillä. Esimerkiksi arki-iltaisin pääsee keskustan harratuksista helposti Rovastinkankaalle ja aseman seudulle klo 17, 19 ja 20 jälkeen.

Nyssykässä käyvät maksuvälineinä kaikki Nyssen lipputuotteet (ei pankkikortti- ja lähimaksua) sekä voimassa oleva junalippu (Orivedelle/Orivedeltä). Huom. Käteinen ei käy maksuvälineenä 6.6.2022 alkaen.

Lisätietoa Nyssykästä Oriveden kutsuliikenne – Nysse.

Aikataulut: Linja 95k Nyssykkä

Aseman ja keskustan välillä liikennöivä Nyssykkä. Kuva: Sari Koivisto

Poikia odottamassa lähijunan saapumista Oriveden keskustan taajamajunaseisakkeella.
Keskustan taajamajunaseisake sijaitsee muutaman sadan metrin päässä keskustasta. Seisakkeella pysähtyvät Tampere-Haapamäki-välin lähijunat. Kuva: Jani Taipale
Ihmisiä odottamassa junaa Oriveden juna-asemalla.
Oriveden juna-asema on vilkkaasti liikennöity alue, jossa on tilavat pysäköintialueet autoille sekä pyöräkatokset. Rautatieasema sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Kuva: Jani Taipale

Ota yhteyttä


Mari Kinnunen

toimistosihteeri (oppilaskuljetus, varhaiskasvatuksen laskutus)

040 133 9127