Tampereen seudun joukkoliikenne

Koko Tampereen seudun joukkoliikenne käyttää yhtenäistä, kuusiportaista
maksuvyöhykejärjestelmää. Kaikkien Tampereen kaupunkiseudun kuntien käytössä ovat yhtenäiset lipputuotteet sekä ikäryhmäjaot. Nyssen matkakortin voit hankkia Tampereelta Frenckellin asiakaspalvelupisteestä tai vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnukset) netin kautta. Lipputuotteen voit ladata kortille asiakaspalvelupisteessä Frenckelillä, Oriveden R -kioskilla tai nettipalvelussa (vaatii vahvan tunnistautumisen). Lipputuotteen aktivointi tapahtuu autoissa, tämä onnistuu myös NOPA -autoissa.

Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta näet tarkemmat tiedot maksuvyöhykkeistä. Orivesi sijaitsee E -vyöhykkeellä. Orivedellä matkustetaan kahden vyöhykkeen lipulla, Tampereelle matkustettaessa ostetaan viiden vyöhykkeen lippu.

Matkustajan ikä vaikuttaa lippujen hintaan. Mikäli olet täyttänyt 65 vuotta, voit tarkistaa alennukset joukkoliikenteen sivuilta

Orivedellä liikennöivät Tampereen joukkoliikenteen vuorot

Linja 41 Orivesi -Kangasala

Linja 49 Orivesi – Eräjärvi – Pohja

Linjat 95x

Linjat 95A

 

 

95A keskusta-rautatieasema

 

 

Painetut reittikohtaiset aikataulut löydät joko Matkahuollosta tai kaupungintalon aulasta.

Oriveden katukuvassa näkyy sinivalkoisia Nysse-busseja, joiden liikennettä hoitaa Valkeakosken Liikenne sekä Paunu.

Hyppää NOPA:n kyytiin!

NOPA-liikenne on kaikenikäisille matkustajille tarkoitettua kaupungin sisäistä joukkoliikennettä. Tokeen Liikenteen liikennöimät kolme NOPA-autoa kulkevat kukin omien reittiensä ja aikataulujensa mukaisesti, ja kyytiin voi hypätä kuka vain. Myös lapset voivat kulkea NOPAn kyydissä itsenäisesti. NOPA-autoissa maksat kätevästi ja edullisesti Nysse-matkakortilla tai käteisellä.

NOPA-liikenteessä käytetään Tampereen joukkoliikenteen vyöhykemallin mukaisesti kahden vyöhykkeen maksua. NOPA-autoissa maksuvälineiksi käyvät Tampereen joukkoliikenteen matkakorteille ladattavat lipputuotteet sekä käteinen.

NOPA toimii nimensä mukaisesti (sanoista Noudan, palvelen) myös kutsuliikenteenä. Voit soittaa suoraan NOPA-auton kuljettajalle ja tilata kyydin auton liikennöintialueelta.

NOPA-autojen yhteystiedot

  • NOPA I , p. 040 779 4790
  • NOPA II, p. 040 703 0524
  • NOPA III, p. 040 736 8094

NOPA-aikataulut (sähköiset)

NOPA-aikataulut ajalle 10.8.2020 – 4.6.2021 (aikataulut avautuvat linkin takaa):

 

NOPA-aikatauluissa punaisella merkityt vuorot ovat linjan 95A-vuoroja.

NOPA-autot liikennöivät supistetuilla aikatauluilla koulujen loma-aikoina, ja NOPA 3 on noina aikoina kokonaan pois liikenteestä.

NOPA-aikataulut (paperiset)

NOPA-autojen paperisia aikatauluja on saatavilla monessa eri pisteessä. Voit hakea omasi seuraavista paikoista:

  • NOPA-autoista
  • Matkahuollosta (Aihtiantie 1)
  • Oriveden kaupungintalon aulasta (Keskustie 23)
  • Eräjärven EKY:n toimistosta (Eräjärventie 1591)
Tokeen Liikenteen NOPA-autoja liikuntahallin edessä.

Jokilaakson tilausliikenne, p. 044 986 7151

Jokilaakson tilausliikenne liikennöi Orivedellä koulukuljetusten parissa. Auto kuljettaa myös muita matkustajia Länkipohjan ja Oriveden välillä.

Autolla pääsee aamuisin Länkipohjasta Orivedelle kahdeksaksi ja iltapäivisin takaisin päin klo 14 ja klo 16 jälkeen. Linjan reitti vaihtelee kuljetettavien koululaisten mukaan.

Klo 16 Orivedeltä lähtevä vuoro on kokonaan avointa joukkoliikennettä.

Autossa maksuvälineeksi käyvät Matkahuollon lipputuotteet.

Reitit ja aikataulut

Tredu/Rovastinkankaan piha_15:50

Matkahuolto_________________16:00

Karttimi______________________Tarvittaessa

Talviainen____________________Tarvittaessa

Länkipohja___________________16:25

Västilä________________________16:50

Attila_________________________Tarvittaessa

 

Reitti ajetaan koulupäivinä.

Autossa kelpaavat Matkahuollon lipputuotteet.

Matkahuolto

Linja-autoasema ja Matkahuolto sijaitsevat K-Supermarketin tiloissa, osoitteessa Aihtiantie 10. Puh. (03) 335 2772.

Polkupyöriä Oriveden linja-autoaseman edustalla, taustalla linja-auto.
Matkahuollon toimipiste ja linja-autoasema sijaitsevat ydinkeskustassa. Kuva: Marjo Aspegren

Junaliikenne

Oriveden halki kulkee kaksi junarataa. Orivedeltä pääset kulkemaan sekä lähijunan että Intercity- ja Pendolino-junien kyydissä. Matka-aika junalla Oriveden asemalta Tampereen keskustaan on vain 24 minuuttia! Helsinkiin kuljet junalla reilussa kahdessa tunnissa.

Oriveden ja Tampereen väliä kulkee tällä hetkellä 14 päivittäistä vuoroparia. Junapilotin myötä saimme kokeiluun lisävuoroja.

Oriveden rautatieasema sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta, osoitteessa Asematie 15. Katso VR:n omilta sivuilta aseman tarkemmat tiedot.

Kätevästi aivan Oriveden keskustassa asukkaita palvelee taajamajunaseisake, jolla hurautat hetkessä Tampereelle ja takaisin. Orivesi keskusta -taajamajunaseisakkeen tiedot löydät VR:n sivuilta.

Oriveden keskustan ja rautatieaseman välillä toimii kattava liityntäliikenne, mikä mahdollistaa yhteydet kaikille Tampereen suunnan junavuoroille. Liityntäliikenteenä toimii Nyssen linja 95A sekä muina aikoina kutsuttuna liikennöivä Nyssykkä. Linjan 95A vuoroja on arkisin 13 ja liikennettä hoitavat sekä Valkeakosken Liikenne että NOPA-palvelubussit. Kaiken muun yhteysliikenteen hoitaa Nyssykkä.

Huom. Nyssen ja VR:n lippuyhteistyö (ml. Nyssykkä) koskee Oriveden ja Tampereen välistä junaliikennettä.

Poikia odottamassa lähijunan saapumista Oriveden keskustan taajamajunaseisakkeella.
Keskustan taajamajunaseisake sijaitsee muutaman sadan metrin päässä keskustasta. Seisakkeella pysähtyvät Tampere-Haapamäki-välin lähijunat. Kuva: Jani Taipale
Ihmisiä odottamassa junaa Oriveden juna-asemalla.
Oriveden juna-asema on vilkkaasti liikennöity alue, jossa on tilavat pysäköintialueet autoille sekä pyöräkatokset. Rautatieasema sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Kuva: Jani Taipale
Nyssykkä-tiedote
Elokuussa 2020 käynnistyi Oriveden keskustan ja rautatieaseman välillä kattava liityntäliikenne, jonka uutuus on kutsuttuna liikennöivä Nyssykkä.

Ota yhteyttä


Mari Kinnunen

Toimistosihteeri

040 133 9127