Tampereen seudun joukkoliikenne

Koko Tampereen seudun joukkoliikenne käyttää yhtenäistä, kuusiportaista
maksuvyöhykejärjestelmää. Kaikkien Tampereen kaupunkiseudun kuntien käytössä ovat yhtenäiset lipputuotteet sekä ikäryhmäjaot. Nyssen matkakortin voit hankkia Tampereelta Frenckellin asiakaspalvelupisteestä tai vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnukset) netin kautta. Lipputuotteen voit ladata kortille asiakaspalvelupisteessä Frenckelillä, Oriveden R -kioskilla tai nettipalvelussa (vaatii vahvan tunnistautumisen). Lipputuotteen aktivointi tapahtuu autoissa, tämä onnistuu myös NOPA -autoissa.

Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta näet tarkemmat tiedot maksuvyöhykkeistä. Orivesi sijaitsee E -vyöhykkeellä. Orivedellä matkustetaan kahden vyöhykkeen lipulla, Tampereelle matkustettaessa ostetaan viiden vyöhykkeen lippu.

Orivedellä Nyssen lipputuotteet käyvät maksuvälineenä Talviaisten suuntaa lukuunottamatta koko kaupungin alueella. Nopassa Nyssen lipputuotteita voi käyttää myös Talviaisten suunnan matkoilla.

Matkustajan ikä vaikuttaa lippujen hintaan. Mikäli olet täyttänyt 65 vuotta, voit tarkistaa alennukset joukkoliikenteen sivuilta.

Orivedellä liikennöivät Tampereen joukkoliikenteen vuorot

TALVIKAUSI 2021-2022 9.8. ->

Linja 47 Orivesi – Kangasala

Linja 49 Orivesi – Eräjärvi – Pohja

Linjat 95A keskusta – rautatieasema ja 95X Orivesi – Tampere

 

Oriveden keskustan ja rautatieaseman välistä liityntäliikennettä hoitaa Nyssykkä, joka tilataan etukäteen joko soittamalla tai tekstiviestillä viimeistään 1h ennen lähtöä numerosta 040 350 1456.

Nyssykällä matkustaminen ei ole sidottu junalla matkustamiseen, vaan sitä voi käyttää kaikkeen matkustamiseen keskustan ja aseman välillä. Esimerkiksi arki-iltaisin pääsee keskustan harratuksista helposti Rovastinkankaalle ja aseman seudulle klo 17, 19 ja 20 jälkeen.

Nyssykkä on 16-paikkainen Nyssen väreissä liikennöivä pikkubussi, jonka liikennöintiä hoitaa Valkeakosken Liikenne.

Nyssykkä arkiaikatalut (pdf)

Nyssykkä la-su aikataulut (pdf)

 

Painetut reittikohtaiset aikataulut löytyvät sekä Matkahuollosta että kaupungintalon aulasta.

Oriveden katukuvassa näkyy sinivalkoisia Nysse-busseja, joiden liikennettä hoitavat Valkeakosken Liikenne sekä Paunu.

Jääkiekko-otteluiden lipuilla Nyssen kyytiin

Tampereen seudun joukkoliikenne tarjoaa mahdollisuuden kulkea ottelulipuilla Nyssen lippujärjestelmän piiriin kuuluvissa joukkoliikennevälineissä.

Aiheesta lisää: Tapahtumalippu – Nysse, Tampereen seudun joukkoliikenne

Muu bussiliikenne 10.8.2021 alkaen

Bussi-Manninen liikennöi Virtain suunnalta Oriveden kautta Tampereelle tarjoten lisää yhteyksiä mm. Oriveden ja Tampereen sekä Hirsilän ja Oriveden väleille. Mannisen busseissa käyvät maksuvälineinä myös Nyssen lipputuotteet Oriveden ja Tampereen alueilla. Aikataulut sisältyvät linjan 95X aikatauluihin.

Bussi-Manninen aikataulut 10.8.2021 alkaen (pdf)

Länkipohjan ja Oriveden välillä liikennöi koulupäivinä 10.8.2021 alkaen Vekka Groupin bussi. Auto lähtee aamuisin Länkipohjasta klo 7.00 ja iltapäivisin Oriveden linja-autoasemalta klo 14.10 ja klo 16.00. Auto käy tarvittaessa Tredulla. Tässä autossa maksuvälineinä käyvät käteinen sekä Matkahuollon lipputuotteet. Lisätietoja: VEKKA-GROUP (pdf)

Hyppää NOPA:n kyytiin!

NOPA-liikenne on kaikenikäisille matkustajille tarkoitettua kaupungin sisäistä joukkoliikennettä. Tokeen Liikenteen liikennöimät kolme NOPA-autoa kulkevat kukin omien reittiensä ja aikataulujensa mukaisesti, ja kyytiin voi hypätä kuka vain. Myös lapset voivat kulkea NOPAn kyydissä itsenäisesti.

NOPA-liikenteessä käytetään Tampereen joukkoliikenteen vyöhykemallin mukaisesti kahden vyöhykkeen maksua. NOPA-autoissa maksuvälineiksi käyvät Tampereen joukkoliikenteen matkakorteille ladattavat lipputuotteet sekä käteinen. NOPAlla matkustaminen on kätevää ja edullista.

NOPA toimii nimensä mukaisesti (sanoista Noudan, Palvelen) myös kutsuliikenteenä. Voit soittaa suoraan NOPA-auton kuljettajalle ja tilata kyydin auton liikennöintialueella.

NOPA-autojen yhteystiedot

  • NOPA I , p. 040 779 4790
  • NOPA II, p. 040 703 0524
  • NOPA III, p. 040 736 8094

NOPA-aikataulut (sähköiset)

TALVIKAUSI 9.8.2021 – 3.6.2022

 

NOPA-aikataulut (paperiset)

NOPA-autojen paperisia aikatauluja on saatavilla monessa eri pisteessä. Voit hakea omasi seuraavista paikoista:

  • NOPA-autoista
  • Matkahuollosta (Aihtiantie 1)
  • Oriveden kaupungintalon aulasta (Keskustie 23)
  • Eräjärven EKY:n toimistosta (Eräjärventie 1591)

 

Tokeen Liikenteen NOPA-autoja liikuntahallin edessä.

Matkahuolto

Linja-autoasema ja Matkahuolto sijaitsevat K-Supermarketin tiloissa, osoitteessa Aihtiantie 10. Puh. (03) 335 2772.

Polkupyöriä Oriveden linja-autoaseman edustalla, taustalla linja-auto.
Matkahuollon toimipiste ja linja-autoasema sijaitsevat ydinkeskustassa. Kuva: Marjo Aspegren

Junaliikenne

Oriveden halki kulkee kaksi junarataa. Orivedeltä pääset kulkemaan sekä lähijunan että Intercity- ja Pendolino-junien kyydissä. Matka-aika junalla Oriveden asemalta Tampereen keskustaan on vain 24 minuuttia! Helsinkiin kuljet junalla reilussa kahdessa tunnissa.

Oriveden ja Tampereen väliä kulkee tällä hetkellä 14 päivittäistä vuoroparia. Junapilotin myötä saimme kokeiluun lisävuoroja. Huom. Koronatilanteesta johtuen joitakin junavuoroja on väliaikaisesti pois liikenteestä, tarkistathan ajantasaiset juna-aikataulut VR:n sivuilta.

Oriveden rautatieasema sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta, osoitteessa Asematie 15. Katso VR:n omilta sivuilta aseman tarkemmat tiedot.

Kätevästi aivan Oriveden keskustassa asukkaita palvelee taajamajunaseisake, jolla hurautat hetkessä Tampereelle ja takaisin. Orivesi keskusta -taajamajunaseisakkeen tiedot löydät VR:n sivuilta.

Oriveden ja Tampereen välillä junamatkan maksamiseen käyvät VR:n junalippujen lisäksi useimmat Tampereen joukkoliikenteen lipputuotteet (ei arvolippu). Lisätietoja Nyssen sivuilta Nysse-alueen junaliikenne.

Keskustan ja rautatieaseman välinen liityntäliikenne

Oriveden keskustan ja rautatieaseman välillä toimii kattava liityntäliikenne, kutsuttuna liikennöivä Nyssykkä. Auto liikennöi kutsusta sille laaditun aikataulun mukaan.

Kuljetus tilataan etukäteen joko soittamalla tai tekstiviestillä viimeistään 1h ennen Nyssykän aikataulun mukaista lähtöä numerosta 040 350 1456. Huom. kuljetus aamun ensimmäiselle junavuorolle on tilattava viimeistään edellisenä iltana klo 22. Valkeakosken Liikenteen puhelinpalvelu päivystää arkisin klo 6-22 ja viikonloppuisin klo 9-22.

Nyssykkä on 16-paikkainen Nyssen väreissä liikennöivä pikkubussi, jonka liikennöintiä hoitaa Valkeakosken Liikenne. Autossa on mahdollisuus kuljettaa pyörätuolia, lastenvaunuja sekä polkupyörää.

Nyssykällä matkustaminen ei ole sidottu junalla matkustamiseen, vaan sitä voi käyttää kaikkeen matkustamiseen keskustan ja aseman välillä. Esimerkiksi arki-iltaisin pääsee keskustan harratuksista helposti Rovastinkankaalle ja aseman seudulle klo 17, 19 ja 20 jälkeen.

Nyssykässä käyvät maksuvälineinä kaikki Nyssen lipputuotteet ja käteinen (ei pankkikortti- ja lähimaksua) sekä voimassa oleva junalippu (Orivedelle/Orivedeltä).

Nyssykkä arkiaikatalut (pdf)

Nyssykkä aikataulut viikonloput ja pyhäpäivät (pdf)

Aseman ja keskustan välillä liikennöivä Nyssykkä. Kuva: Sari Koivisto

Poikia odottamassa lähijunan saapumista Oriveden keskustan taajamajunaseisakkeella.
Keskustan taajamajunaseisake sijaitsee muutaman sadan metrin päässä keskustasta. Seisakkeella pysähtyvät Tampere-Haapamäki-välin lähijunat. Kuva: Jani Taipale
Ihmisiä odottamassa junaa Oriveden juna-asemalla.
Oriveden juna-asema on vilkkaasti liikennöity alue, jossa on tilavat pysäköintialueet autoille sekä pyöräkatokset. Rautatieasema sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Kuva: Jani Taipale

Ota yhteyttä


Mari Kinnunen

toimistosihteeri

040 133 9127