Matka-aika junalla Oriveden asemalta Tampereen keskustaan on vain 24 minuuttia! Helsinkiin kuljet junalla reilussa kahdessa tunnissa, Jyväskylään taas pääset noin tunnissa. Orivedeltä pääset kulkemaan sekä lähi- että kaukojunien kyydissä.

Junat ja linja-autot muodostavat yhdessä monipuolisen joukkoliikenneverkoston, joka tarjoaa vaihtoehtoja matkustamiseen. Matkaa suunniteltaessa kannattaa tarkistaa sekä junien että linja-autojen aikataulut.

Maksutavat ja liput

Oriveden ja Tampereen välillä junamatkan maksamiseen käyvät VR:n junalippujen lisäksi useimmat Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen lipputuotteet.

Junien aikataulut ja VR:n lippujen hinnat löydät VR:n verkkosivulta.

Lisätietoja Nyssen lipputuotteilla matkustamisesta löydät Nysse-alueen junaliikenne -sivuilta.

Aikataulut

Junien aikataulut löydät VR:n sivuilta.

Mistä kyytiin?

Keskustan seisake

Seisake sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Oriveden keskustasta, Latokartanontien päässä. Seisakkeella pysähtyvät Tampere-Haapamäki -välin lähijunat.

Keskustan seisakkeen liityntäpysäköintipaikalla (Latokartanontie) on 14 autopaikkaa ja  polkupyöräkatos runkolukituksella. Pysäköinti on maksutonta.

Katso aseman tarkemmat tiedot!

Rautatieasema

Oriveden rautatieasema sijaitsee reilun kolmen kilometrin päässä keskustasta, osoitteessa Asematie 17.

Oriveden rautatieasemalla on 14 autopaikkaa ja  polkupyöräkatos runkolukituksella. Pysäköinti on maksutonta.

Katso aseman tarkemmat tiedot!

Joukkoliikenne keskustan ja aseman välillä

Oriveden rautatieasema sijaitsee noin 3 kilometrin päässä keskustasta.

Keskustan ja rautatieaseman välillä liikennöi Nyssen pikkubussi, Nyssykkä. Nyssykän aikataulut on sovitettu junaliikenteen aikataulujen mukaisiksi, mutta käyttö edellyttää tilaamista etukäteen soittamalla tai tekstiviestillä. Nyssykkä-matka sisältyy junamatkan hintaan matkustitpa VR:n tai Nyssen lipputuotteilla. Huomioithan, että VR:n lippu kelpaa Nyssykässä Orivedellä, mutta sillä ei voi matkustaa muilla Nyssen reiteillä.

Tutustu Nyssykän aikatauluihin ja tilaamiseen

Nyssen vuoro 95A täydentää Nyssykän vuoroja. Matkan voit maksaa ainoastaan Nyssen lipputuotteilla.

Tutustu 95A:n aikatauluun

Nokia Arenan lipuilla Tampereelle ja takaisin

Tiesitkö, että suurten tapahtumien liput voivat sisältää matkustusoikeuden Nysse-liikenteessä?  Esimerkiksi Ilveksen ja Tapparan Nokia Arenalla pelattavien jääkiekko-otteluiden liput ja kausikortit sisältävät matkaoikeuden Nysse-liikenteessä ottelupäivinä.

Pääsylippu on tällöin samalla myös Nysse-lippu, jolla voi matkustaa busseissa, ratikoissa ja Oriveden ja Tampereen välisillä junamatkoilla sekä Nyssykässä ennen ja jälkeen tapahtuman.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa ottelupäivänä. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen.

Aiheesta lisää: Tapahtumalippu – Nysse

Ota yhteyttä


Mari Kinnunen

toimistosihteeri (joukkoliikenneasiat, koulukuljetukset, varhaiskasvatus)

040 133 9127

Ota yhteyttä


Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

0405311736