Linja-autot ja junat muodostavat yhdessä monipuolisen joukkoliikenneverkoston, joka tarjoaa vaihtoehtoja matkustamiseen. Matkaa suunniteltaessa kannattaa tarkistaa sekä junien että linja-autojen aikataulut.

Oriveden ulkoisen linja-autoliikenteen palveluista vastaavat Nysse, Matkahuolto ja OnniBus. Linja-autoasema sijaitsee osoitteessa Aihtiantie 10.

Nysse

Orivesi kuuluu Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen alueeseen. Alueella on käytössä yhtenäinen maksuvyöhykejärjestelmä, lipputuotteet ja ikäryhmäjaot. 

Maksutavat ja liput

Nyssen liikenteessä voit maksaa matkakorttia, mobiililippua ja ennakkokertalippua käyttäen. Myös lähimaksu toimii Nyssen busseissa.

Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta näet tarkemmat tiedot maksuvyöhykkeistä.  Orivedellä matkustetaan kahden vyöhykkeen maksulla, Tampereelle matkustettaessa käytetään viiden vyöhykkeen maksua.

 

Matkahuolto

Matkahuolto palvelee Oriveden keskustassa K-Supermarketin tiloissa osoitteessa Aihtiantie 10, 35300 Orivesi.

OnniBus

OnniBussilla matkustat edullisesti ja nopeasti Tampereen ja Jyväskylän suuntiin, joista on hyvät jatkoyhteydet ympäri Suomen.

Maksutavat ja liput

Ensisijaisesti lipunmyynti toimii verkossa tai sovelluksen kautta.

Lipun voi hankkia myös R-kioskilta tai bussissa kuljettajalta, jos vuorossa on tilaa.

Pysäköinti ja liityntäpysäköinti

OnniBusin pysäkit sijaitsevat valtatie 9 rampilla.

Voit jättää autosi Kaislahdentien pysäköintialueelle, jossa on autopaikat 23 autolle. Polkupyörille löytyy runkolukittavat pyöräkatokset bussipysäkkien yhteydestä. Pysäköinti on maksutonta.

Hae OnniBusin pysäkit kartalta

Ota yhteyttä


Mari Kinnunen

toimistosihteeri (joukkoliikenneasiat, koulukuljetukset, varhaiskasvatus)

040 133 9127

Ota yhteyttä


Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

0405311736