Osaan kielikursseistamme on merkitty kurssin tavoitetaitotaso (A1-C1). Taitotasomerkinnän avulla löydät juuri sinulle sopivan kurssin. Joiltakin kielikursseiltamme on mahdollista saada opintosuoritusmerkintä Oma opintopolku -palveluun. Merkinnän avulla voit osoittaa osaamisesi esim. toiselle oppilaitokselle tai työnantajalle.

Kielikurssin valintaa helpottamaan on opinto-ohjelmassa ja ilmoittautumisjärjestelmässä joidenkin kurssien nimen perään merkitty kurssin tavoitetaso. Sinulle sopivaa kurssia ei välttämättä ole tarjolla omassa kotikunnassasi – tutustu myös naapurikuntien ja -opistojen tarjontaan!

Voit osallistua joillekin kielikursseille myös etäyhteyden välityksellä vaikkapa kotikoneeltasi.

Käyttämämme taitotasomerkinnät perustuvat kielitaidon eurooppalaisen viitekehyksen kuusiportaiseen asteikkoon (A1-C2). Merkintä tarkoittaa kurssin tavoitetasoa.

Tavoitetasojen kuvaukset

  • Jos et ole koskaan ennen opiskellut kieltä, valitse taso A1. Jos aikaisemmasta opiskelusta on pitkä aika ja asiat ovat unohtuneet, sinulle sopii taso A1 tai A2.
  • Peruskoulun pitkän tai lukion lyhyen oppimäärän jatkoksi tai pitkän oppimäärän kertaamiseen sopivat keskitason kurssit, jotka on merkitty B1 tai B2
  • Syventävän tason kurssit (B2-C1) sopivat jo vuosia kieltä harrastaneille tai maassa oleskelleille kielitaidon ylläpitämiseen ja syventämiseen.