Asiakastiedote  

Sähkökatkoihin varautuminen ja vaikutukset Oriveden seudun kansalaisopiston toimintaan 

On mahdollista, että kuluvan talven aikana Suomessa tulee pulaa sähköstä.  Tällaisessa tilanteessa sähköyhtiöt voivat joutua katkaisemaan sähköjä alueittain. Oriveden seudun kansalaisopiston opetus ja asiakaspalvelu pyritään toteuttamaan lukuvuoden aikana mahdollisimman normaalisti sähkökatkojen riskistä huolimatta. Sähkökatkotilanteet voivat tulla eteen ilman ennakkotietoja, joten on hyvä varautua etukäteen erilaisiin mahdollisiin tilanteisiin. Kansalaisopisto toimii useissa toimipisteissä eri puolilla Orivettä ja Juupajokea. Tästä syystä jokaisen toimipaikan osalta tilanne tulee tarkastella erikseen. Opettaja ohjeistaa kurssilaisia opetuspaikan käytännöistä. 

Mikäli sähkökatkos tulee ja tieto siitä saadaan riittävän ajoissa ennen opetuskerran alkua, opetuskerta perutaan turvallisuuden vuoksi.  Peruutuksesta tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille kurssikohtaisesti tekstiviestillä ja korvaava opetuskerta pyritään järjestämään saman lukuvuoden aikana.  

Mikäli sähkökatko tulee opetuskerran jo ollessa käynnissä, opetus keskeytetään. Tällaisessa tilanteessa osallistujia pyydetään omatoimisesti ja rauhallisesti siirtymään pois opetustiloista.  Lasten ja nuorten opettajat huolehtivat oppilaistaan oppitunnin ajan tai kunnes huoltaja on tietoinen oppitunnin päättymisestä sähkökatkon vuoksi. Suosittelemme huoltajia olemaan tavoitettavissa lasten ja nuorten opetuskertojen ajan. Mikäli keskeytys tulee opetuksen aikana, opetuskertaa ei korvata. 

Opettaja tarkistaa, ettei kukaan jää tiloihin. Opettaja huolehtii myös ovien lukitsemisesta. On huomioitava, että wc-tilat ja hissi eivät ole käytettävissä sähkökatkon aikana.  

HUOM! Sähkökatkojen aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuteen. Kurssilaisten kannattaa varustautua tunneille tullessaan mahdollisuuksien mukaan lämpimillä vaatteilla sekä otsa- tai taskulampuilla. Kännyköiden akut on hyvä olla ladattuina tunneille tultaessa. On hyvä varata myös juomapulloon vettä. 

Oriveden seudun kansalaisopisto viestii sähkökatkojen vaikutuksista opetukseen pääsääntöisesti kotisivuillaan ja Facebook-sivullaan sekä mahdollisuuksien mukaan kurssikohtaisesti tekstiviestein. Oriveden seudun kansalaisopisto OSKO | Orivesi | Facebook 

HUOM! Oriveden kaupungin kotisivuille on koottu tarpeellista ja ajankohtaista tietoa mahdollisiin sähkokatkoihin varautumisesta ja sähkötilanteen seurannasta:

Sähkökatkot | Orivesi