Kulttuuripääkaupungiksi yhdessä!

Tampere ja Pirkanmaa ovat hakemassa yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan lisäksi mukana 18 on pirkanmaalaista kuntaa: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Orivesi on innolla mukana!

Oriveden kaupunginhallitus päätti 18.2.2019 kokouksessaan, että se on mukana haussa kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Tampereen kaupungin organisoima hanke on tehnyt tiivistä yhteistyötä kumppanikuntien kanssa. Hankkeen väki on vieraillut useaan otteeseen innostamassa ja sparraamassa myös orivesiläisiä hakuprosessin aikana. Ohjelmaideoita on työstetty yhdessä kaupungin, kulttuuritoimijoiden ja lukuisten kulttuurinystävien kanssa yhteistuumin.

Hakemusta ohjaavat ajankohtaiset teemat

Yhdenvertaisuus ja sen toteutuminen on yhteinen ja suuri tavoitteemme ohjelmien suunnittelussa. Quality by Equality -otsikko tiivistää tämän erinomaisesti. Teemoina ovat myös perin Pirkanmaalaiset aiheet: Enemmän rosoa, enemmän saunaa, enemmän leikkiä ja enemmän kylähyppelyä.

Mitä? Missä? Milloin?

Ensimmäisen vaihe kulttuuripääkaupunkihaussa on nyt takana. Tampere ja 19 Pirkanmaan kuntaa jatkavat toiseen vaiheeseen kilpailussa Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 tittelistä. Kansainvälinen asiantuntijaraati päätti, että kaikki Suomen kolme hakijaa, Oulu, Savonlinna ja Tampere, jatkavat toiselle kierrokselle. Raati ilmoitti päätöksestä 24.6.

Jatkoon valitut kaupungit syventävät ja täsmentävät hakemustaan tulevan syksyn aikana. Raati tekee toisen vaiheen laajemman hakukirjan perusteella lopullisen valinnan vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi keväällä 2021.

Tutustu hankkeeseen tarkemmin!