Toivomme, että liikuntapalvelujen runsas ja monipuolinen tarjonta antaa kaikille tasavertaisen mahdollisuuden nauttia liikunnan ilosta ja riemusta niin vedessä kuin maallakin. Pyrimme viihtyvyyden ja laadun parantamiseen kaikkia asiakasryhmiä huomioiden.

Liikuntaneuvonta

Syksyllä 2020 on käynnistynyt liikuntaneuvonta, johon voi hakeutua työterveyshuollon, aikuisneuvolan tai terveyskeskuksen antamalla lähetteellä.

Liikuntaneuvonta on maksutonta neuvontaa, jonka avulla voit saada liikkumisen osaksi arkeasi. Liikuntaneuvoja kulkee rinnallasi tukien, keskustellen ja yhdessä ratkaisuja etsien. Liikuntaneuvonta on aina yksilöllistä eli palvelusta räätälöidään juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Neuvonta kestää puoli vuotta, ja sinä aikana etsitte yhdessä liikkumisen merkitystä juuri sinun elämässäsi. Kokeilette myös erilaisia liikkumismuotoja ja käytte läpi ravitsemusta, uniasioita tai muita hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että kokonaisvaltainen hyvinvointisi lisääntyy.  

Liikuntaneuvonnassa tapaat liikuntaneuvojaa kasvotusten ja tapaamisten välillä pidätte yhteyttä sinulle sopivalla tavalla.

Seuranta on osa liikuntaneuvontaa. Sinä asetat tavoitteen itsellesi, ja yhdessä liikuntaneuvojan kanssa seuraatte edistymistäsi. Saat palautetta, keskustelette ja etsitte juuri sinulle sopivia tapoja lisätä liikkumista arkeesi.

Liikutaan yhdessä

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut järjestää vuonna 2021 erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joissa kaikissa on oma teemansa. Tapahtumiin voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset liikkujat. Tarkoituksena olisi liikkua yhdessä nauttien liikunnan tuomasta hyvästä olosta sekä mukavista sosiaalisista hetkistä.

Liikutaan yhdessä 2021 esite

Ohjatut ryhmät kaudella 2021-2022

Ohjattu toiminta on jaettu tällä kaudella kursseihin ja avoimiin ryhmiin.

Kursseille ilmoittaudutaan koko kaudeksi 2020-2021. Ilmoittautumis- ja hintatiedot on mainittu jokaisen kurssin kohdalla erikseen.

Avoimiin ryhmiin ilmoittaudutaan verkkokaupan kautta, aina yhdelle tunnille kerrallaan. Ilmoittautuminen aukeaa viikkoa aikaisemmin ja se tehdään ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Mikäli sinulla ei ole nettiä käytettävissä voit ilmoittautua soittamalla uimahallin aukioloaikoina lipunmyyntiin 040-1339201. Jos et jostain syystä pystykään osallistumaan varaamallesi tunnille, täytyy se aina perua. Peruminen onnistuu netin kautta 24 tuntia ennen kyseisen tunnin alkua. Alle 24 tunnin tapauksissa peruminen onnistuu vain soittamalla uimahallin lipunmyyntiin.

Ryhmät sekä kurssit kokoontuvat pääsääntöisesti (poikkeukset ilmoitettu erikseen):

 • Syyskausi 6.9-5.12.2021, ohjauksia ei syyslomaviikolla 42.
 • Kevätkausi 17.1-14.4.2022, ohjauksia ei hiihtolomaviikolla 9.

Ryhmien kertamaksut

 • Työikäiset 8,50 €
 • Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 5,00 €
 • Yli 75-vuotiaat ilmaiseksi

Tuolijumppa

Avoin tuolijumppa palvelutalolla maanantaisin klo: 13.15-13.45. Sisältää rauhallisia yleiskuntoa kohottavia ja venyttäviä liikkeitä tuolilla istuen tai tuolia apuna käyttäen. Sopii sekä miehille, että naisille. Ryhmä on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Erityisliikunta

Ohjattuja ryhmiä löytyy näkövammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Lisätietoja saat vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäeltä.

Kuntojumppa

Avoin seniori kuntojumppa tiistaisin klo: 9-9.45 liikuntahallin squahsalissa. Lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävää sekä yleiskuntoa ylläpitävää jumppaa senioreille. Liikkeitä tehdään seisten sekä lattiatasossa, välineillä ja oman kehonpainolla. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kuntosaliryhmät

Senioreiden kuntosalikurssit maanantaisin klo: 10-11 ja klo: 11-12 liikuntahallin kuntosalilla.

Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen. Tunti aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lihaskuntoharjoittelu toteutetaan paikkaharjoitteluna. Jokainen saa oman kuntosali ohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkin verran käyneille henkilöille.

Kuntosali kursseille  ilmoittaudutaan koko kaudeksi suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille syksy 50 € + kevät 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Tasapainorata

Avoin tasapainorata keskiviikkoisin klo: 14-14.45 liikuntahallilla lohkolla 1.

Tule mukaan harjoittamaan tasapainoa, liikkuvuutta ja lihaskuntoa erilaisten toimintapisteiden avulla. Mahdollisuuksien mukaan myös pelailemme rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Tehoharjoittelujaksot kuntosalilla

Tehoharjoittelujakso tiistaisin ja torstaisin klo: 13.30-14.30 liikuntahallin kuntosalilla.

Oletko huomannut arjessasi alkavia toimintakyvyn ongelmia? Tai oletko aloittamassa kuntosaliharjoittelua? Jos vastasit kyllä ilmoittaudu mukaan. Harjoittelu tapahtuu pienryhmässä 2 x viikossa = 8 viikon ajan.

Syksyn 2021 tehoharjoittelujakso on 21.9-18.11.2021 ja kevään 2022 tehorajoittelujakso on 1.2-31.3.2022.

 

Tehoharjoittelujaksoille ilmoittaudutaan koko kaudeksi suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Venyttely/rentoutus

Avoin ja maksuton venyttely/rentoutus tiistaisin klo: 14.45-15.15 opiston Klemettisalissa.

Kiireisen arjen keskellä on hyvä huoltaa ja kuunnella välillä omaa kehoa. Tässä ryhmässä keskitytään kehon kireyksien poistamiseen, liikkuvuuden ja liikehallinnan lisäämiseen. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Laura Koivula.

Lapsi-vanhempi jooga

Lapsi-vanhempi jooga tiistaisin klo: 17-17.45 liikuntahallin squashsalissa.

Maksuton yhdessä tekemisen tunti, jossa ei vaadita alkutaitoja joogasta. Tunnilla harjoitellaan yhdessä ja erikseen erilaisia jooga-asentoja ja ”temppuja” sekä rauhoittumisen taitoa. Ikäsuositus 4 – 6 v.

Lapsi vanhempi jooga kurssille ilmoittaudutaan suoraan koko kaudeksi verkkokaupan kautta 2.8 alkaen.

Ohjaajana Iris Sundelin.

Lapsi-vanhempi selviytyjät

Lapsi vanhempi selviytyjät keskiviikkoisin klo: 17-18 hiihtomaassa.

Lapsi-vanhempi –Selviytyjissä harjoitellaan lapsille soveltuvia luontotaitoja, luonnossa oloa ja tutustutaan metsässä oloon. Ikäsuositus 5-6 v.

Lapsi vanhempi selviytyjät kurssille ilmoittaudutaan suoraan koko kaudeksi verkkokaupan kautta 2.8 alkaen. Ryhmä on ilmainen.

Ohjaajana Iris Sundelin.

Lasten rantauimakoulut

Kesän 2021 rantauimakoulut järjestetään seuraavasti. Ilmoittautuminen uimakouluihin verkkokaupan (<- suora linkki) "kurssit" -kohdasta 19.4.2021 - 9.5.2021.

Kirkkolahden uimaranta

5.7. – 16.7.; sis. 10 kertaa maanantaista perjantaihin

Alkeisryhmä

klo 13:00-13:30

Jatkoryhmä

klo 13:30-14:00

 

Västilä

5.7. – 16.7.; sis. 10 kertaa maanantaista perjantaihin

Alkeisryhmä

klo 10:30-11:00

Jatkoryhmä

klo 11:00-11:30

Yleistä infoa uimakouluista
 • Uimakouluihin voi osallistua 5 vuotta täyttänyt lapsi.
 • Ryhmiin otetaan turvallisuussyistä max. 10 lasta / ryhmä.
 • Rantauimakoulut ovat maksuttomia
 • Uimakouluihin ilmoittaudutaan verkkokaupassa kohdassa ”Kurssit” 7.6.-27.6. välillä.
 • Ilmoittautumisajan päätyttyä kaikille ilmoittautuneille lähetetään infosähköposti, missä tarkemmat ohjeet ja tiedot uimakouluihin liittyen.

Alkeisryhmät ovat tarkoitettu uimataidottomille / varhaismerkin suorittaneille / alle 10m uiville lapsille.

Jatkoryhmät ovat tarkoitettu uimataitoisille vähintään 10m uiville / alkeismerkin jo suorittaneille lapsille.

Lisätietoja: Iris Sundelin; iris.sundelin@orivesi.fi; p. 041 7300 337

Uimakoulun tavoitteet:

Yleistavoite uimakoulussa on kehittää lapselle monipuolinen uimataito sekä selviytymistaitoja. Opituista taidoista on paljon hyötyä uidessa ja muutoinkin veden varaan joutuessa.

 • Varhais-/alkeisryhmässä tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen ja opettaa häntä liikkumaan vedessä/opettaa lasta uimaan ja kellumaan siten, että hän pärjää rinnansyvyisessä vedessä.
 • Jatkoryhmässä tavoitteena on opettaa lapsi uimaan oikealla tekniikalla ja siten, että hän pärjää yksin syvässä vedessä pidempään, opettaa lapsi pelastautumaan ja pelastamaan toisen ihmisen.
 • Uimakoulussa lapsi harjoittelee ja suorittaa uintikirjastaan (jonka saa uimakoulusta, mikäli ei entuudestaan omista uintikirjaa) uimaopettajan osoittamia tehtäviä. Suoritettujen tehtävien avulla pystyy seuraamaan lapsen uintitaitojen kehittymistä.

Lapsi-vanhempi uimakoulu

Lapsi-vanhempi uimakoulu maanantaisin klo: 17.15-17.45 uimahallilla.

Tarinan avulla etenevä uimakoulu, jossa harjoitellaan vesitaitoja yhdessä aikuisen kanssa. Ikäsuositus 3 – 5 v.

Lapsi vanhempi uimakoulu kurssille ilmoittaudutaan suoraan koko kaudeksi verkkokaupan kautta 2.8 alkaen. Kausimaksu on syksy 50 € + kevät 50 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassa. Tämän lisäksi tulee jokaisen aikuisen ostaa uimahallilta joko kertalippu tai esim. 10 X kerran sarjakortti.

Ohjaajana Iris Sundelin.

Vauva-, napero- ja perheuinnit

Vauvauinti maanantaisin klo: 18-18.30 uimahallilla.

Vauvauinti on lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Ihanteellisin vauvauinnin aloitusikä on 3-5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Vauvauinnin aloittamisen yläikärajaa ei ole.
Lapsen tulee painaa vähintään 5kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32 asteisessa vedessä. Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Naperouinti maanantaisin klo: 18.30-19 uimahallilla.

Naperouinti ryhmä on tarkoitettu 1,5–3-vuotiaille lapsille. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Perhe-/naperouinti maanantaisin klo: 19-19.30 uimahallilla.

Perheuinti ryhmä on tarkoitettu 1-3 – vuotiaille naperoille sekä heidän vanhemmille sisaruksille joiden ikä on alle 5 vuotta. Ryhmään voivat osallistua myös naperot joiden ikä 3-5 vuotta. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Vauva-, napero ja perheuinti kursseille ilmoittaudutaan suoraan koko kaudeksi verkkokaupan kautta 2.8 alkaen. Kausimaksu on syksy 50 € + kevät 50 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassa. Tämän lisäksi tulee jokaisen aikuisen ostaa uimahallilta joko kertalippu tai esim. 10 X kerran sarjakortti.

Ohjaajana Iris Sundelin.

Vesijumpat

Avoimet senioreiden vesijumpat maanantaisin klo: 13-13.45, klo: 14-14.45 sekä keskiviikkoisin klo: 8-8.45 uimahallilla.

Lempeää mutta tehokasta liikuntaa, joka laittaa koko kropan töihin. Tehosteena käytetään erilaisia välineitä kuten pötköjä ja hanskoja. Jumpat pidetään terapia-altaassa, missä jalat ylettyvät koko ajan pohjaan. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Laura Koivula.

Avoin vesibic nuorille ja työikäisille maanantaisin klo: 19.30-20.15 uimahallilla.

Kiinteyttävää, yleiskuntoa kohottavaa, lempeää mutta tehokasta jumppaa veden ominaisuuksia sekä erilaisia välineitä hyödyntäen. Jumppa pidetään kuntoaltaassa missä käytetään sekä syvää, että matalaa päätä. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Laura Koivula.

Kaikille avoimet vesijumpat sunnuntaisin klo: 16-16.45 ja klo: 17-17.45 uimahallin terapia- sekä kuntoaltaassa.

Kiinteyttävää ja yleiskuntoa parantavaa jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

HUOM! Ryhmiä ohjataan yhtäaikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Ohjaajana Tarja Ojala.

Äiti-vauva jumppa

Äiti-vauva jumppa tiistaisin klo: 10-10.45 liikuntahallin squashsalissa.

2Baby –tunti on Bailamaman ryhmäliikuntakonsepti, jossa äidit ja vauvat jumppaavat yhdessä. Kun vauva on noin 3 kuukauden ikäinen, eli kannattelee itse päätään ja äiti on käynyt neuvolan jälkitarkastuksessa, voi tunnille tulla mukaan. Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Iris Sundelin.

Sport & Fun

Sport & Fun torstaisin klo: 14.45-15.30 liikuntahallilla.

Matalan kynnyksen maksuton ryhmä 8-12 -vuotiaille lapsille. Ryhmässä palloillaan, pelaillaan ja leikitään rennolla ja mukavalla meiningillä.

Sport & Fun -kurssille ilmoittaudutaan suoraan koko kaudeksi verkkokaupan kautta 2.8 alkaen.

Ohjaajana Laura Koivula.

Kuntosali päivystys

Kuntosalipäivystys klo: 11-12 kuun 1. torstai liikuntahallilla. Syyskaudella 7.10, 4.11 ja 2.12 sekä kevätkaudella 3.2, 7.4 ja 5.5.

Liikunnanohjaaja opastamassa ja neuvomassa uusia asiakkaita laitteiden ym. käytössä.

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210

Ota yhteyttä


Laura Koivula

Liikunnanohjaaja / Hankekoordinaattori

044 481 1529

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Iris Sundelin

Hankekoordinaattori

041 730 0337