Toivomme, että liikuntapalvelujen runsas ja monipuolinen tarjonta antaa kaikille tasavertaisen mahdollisuuden nauttia liikunnan ilosta ja riemusta niin vedessä kuin maallakin. Pyrimme viihtyvyyden ja laadun parantamiseen kaikkia asiakasryhmiä huomioiden.

Liikuntaneuvonta

Syksyllä 2020 on käynnistynyt liikuntaneuvonta, johon voi hakeutua työterveyshuollon, aikuisneuvolan tai terveyskeskuksen antamalla lähetteellä.

Liikuntaneuvonta on maksutonta neuvontaa, jonka avulla voit saada liikkumisen osaksi arkeasi. Liikuntaneuvoja kulkee rinnallasi tukien, keskustellen ja yhdessä ratkaisuja etsien. Liikuntaneuvonta on aina yksilöllistä eli palvelusta räätälöidään juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Neuvonta kestää puoli vuotta, ja sinä aikana etsitte yhdessä liikkumisen merkitystä juuri sinun elämässäsi. Kokeilette myös erilaisia liikkumismuotoja ja käytte läpi ravitsemusta, uniasioita tai muita hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että kokonaisvaltainen hyvinvointisi lisääntyy.  

Liikuntaneuvonnassa tapaat liikuntaneuvojaa kasvotusten ja tapaamisten välillä pidätte yhteyttä sinulle sopivalla tavalla.

Seuranta on osa liikuntaneuvontaa. Sinä asetat tavoitteen itsellesi, ja yhdessä liikuntaneuvojan kanssa seuraatte edistymistäsi. Saat palautetta, keskustelette ja etsitte juuri sinulle sopivia tapoja lisätä liikkumista arkeesi.

Liikutaan yhdessä

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut järjestää vuonna 2021 erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joissa kaikissa on oma teemansa. Tapahtumiin voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset liikkujat. Tarkoituksena olisi liikkua yhdessä nauttien liikunnan tuomasta hyvästä olosta sekä mukavista sosiaalisista hetkistä.

Liikutaan yhdessä 2021 esite

Ohjatut ryhmät (ovat tällä hetkellä tauolla)

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti (poikkeukset ilmoitettu erikseen):

 • Kevätkausi 18.1-19.4.2021, ohjauksia ei hiihtolomaviikolla 9. Ma ryhmiä ei viikolla 14.

Ryhmät ovat avoimia ryhmiä, eli jokaiselle liikuntakerralle ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen aukeaa aina viikkoa aikaisemmin. Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Mikäli sinulla ei ole nettiä käytettävissä, voit ilmoittautua soittamalla uimahallin lipunmyyntiin p. 040 1339201.

Myös ilmaisiin ryhmiin täytyy ilmoittautua.

Mikäli et jostain syystä pystykään osallistumaan varaamallesi tunnille, täytyy se aina perua. Peruminen onnistuu netin kautta 24 tuntia ennen kyseisen tunnin alkua. Alle 24 tunnin tapauksissa peruminen onnistuu vain soittamalla uimahallin lipunmyyntiin. Peruuttamattomista varauksista perimme maksun.

Tarjolla myös muutamia ryhmiä, joihin ilmoittaudutaan koko kaudeksi 2020-2021. Niiden ilmoittautumis ja hintatiedot ilmoitettu erikseen.

Kertamaksut

 • Työikäiset 8,50 €
 • Opiskelijat ja työttömät 5,00 €
 • Eläkeläiset 5,00 €
 • Yli 75-vuotiaat ilmaiseksi

Tuolijumppa

Ohjattu tuolijumppa mukaansa tempaavan musiikin tahdittamana Oriveden palvelutalolla maanantaisin klo:12.30-13. Ryhmä on kaikille ilmainen eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista.

Erityisliikunta

Ohjattuja ryhmiä löytyy näkövammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Lisätietoja saat vapaa-aika ohjaaja Petteri Lähteenmäeltä.

Kuntojumppa

Lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävää sekä yleiskuntoa ylläpitävää jumppaa senioreille. Jumpassa tehdään liikkeitä välineillä ja oman kehon painolla sekä mahdollisesti myös lattiatasossa. Liikuntahallin squashsalissa tiistaisin klo:9-9.45.

Kuntosaliryhmät

Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen. Tunti aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lihaskuntoharjoittelu toteutetaan pääasiassa paikkaharjoitteluna. Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkun verran käyneille henkilöille.

Ryhmät ovat maanantaisin klo:8.30-9.30 ja klo:9.30-10.30 liikuntahallin kuntosalilla. Hinta on alle 75 vuotiaille 50 € (sis. 12 krt.) ja yli 75 vuotiaille ilmainen.

Ryhmiin ilmoittaudutaan koko kaudeksi suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle Salla-Mari Myllykoskelle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210

Tasapainorata

Ryhmässä harjoitellaan tasapainoa kiertoharjoitteluna erilaisten toimintapisteiden avulla. Sekä mahdollisuuksien mukaan pelaillaan yhdessä rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Keskiviikkoisin klo:15.15-16.00 liikuntahallin salissa lohkolla 1.

Tehoharjoittelujaksot kuntosalilla

Tehoharjoitteluryhmä on tarkoitettu ikäihmisille, joilla jo alkavia toimintakyvyn ongelmia tai ovat ensi kertalaisia kuntosaliharjoittelussa. Ryhmä kokoontuu aina kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo:13.30-14.30 liikuntahallin kuntosalilla. Jakso kestää aina kahdeksan viikkoa.

Jakson hinta (16krt.) on 50 € ja yli 75 vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla). Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvonta kortille 16 kertaa. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

 

Kevään 2021 jaksot:

1. tehoharjoittelujakso viikot 1-8

2. tehoharjoittelujakso viikot 9-16

 

Jaksoille ilmoittaudutaan suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210.

 

 

Venyttely/rentoutus

Kiireisen arjen keskellä on hyvä huoltaa ja kuunnella välillä omaa kehoa. Tässä ryhmässä keskitytään kehon kireyksien poistamiseen, liikkuvuuden ja liikehallinnan lisäämiseen. Oriveden Kampuksen klemetti salissa tiistaisin klo:14.45-15.15. Ryhmä on maksuton kaikille, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Jumppamix

Työikäisille ja nuorille tarkoitettu reipas ja monipuolinen treeni, jossa harjoitetaan kaikkia lihasryhmiä menevän ja mukaansa tempaavan musiikin tahdittamana. Oman kehonpainon lisäksi käytetään myös erilaisia välineitä. Jumpassa tehdään sykkeenkohotuksia. Ei sisällä venyttelyjä eikä vaikeita askelkuvioita. Jumppa sopii jo hyvän peruskunnon omaaville miehille sekä naisille. Liikuntahallin squashsalissa maanantaisin klo:17-17.45.

Lapsi-vanhempi taiturit

Yhdessä tekemisen tunti, jossa harjoitellaan motorisia taitoja välineillä ja ilman eri lajeissa. Ikäsuositus 3-5 v. Ryhmään mahtuu 10 lasta aikuisen kanssa. Liikuntahallin salissa lohkolla 1 keskiviikkoisin klo:17.45-18.30.

Ryhmään ilmoittaudutaan suoraan ohjaajalle iris.sundelin@orivesi.fi tai 041-7300337.

Lasten ilta- ja aamu-uimakoulut

Uimakoulut

Keväällä 2021 uimakoulut järjestetään seuraavasti. Ilmoittautuminen uimakouluihin verkkokaupan ”kurssit” -kohdasta 19.4.2021 – 9.5.2021.

Iltauimakoulut

Sekä alkeisuimakoulua että jatkouimakoulua järjestetään 3 ryhmää

17.5 – 28.5; sis. 10 kertaa maanantaista perjantaihin

klo 16:30 – 17:15 (allasaika)

klo 17:30 – 18:15

klo 18:30 – 19:15

Aamu-uimakoulut

Sekä alkeisuimakoulua että jatkouimakoulua järjestetään 3 ryhmää

7.6 – 18.6; sis. 10 kertaa maanantaista perjantaihin

klo 9:00 – 9:45 (allasaika)

klo 10:00 – 10:45

klo 11:00 – 11:45

Yleistä infoa uimakouluista
 • Uimakouluihin voi osallistua 5 vuotta täyttänyt lapsi.
 • Ryhmiin otetaan turvallisuussyistä max. 10 lasta / ryhmä.
 • Uimakoulumaksu on 50 € / lapsi. Uimakoulu maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Uimakouluihin ilmoittaudutaan verkkokaupassa kohdassa ”Kurssit” 19.4 – 9.5 välillä.
 • Ilmoittautumisajan päätyttyä kaikille ilmoittautuneille lähetetään infosähköposti, missä tarkemmat ohjeet ja tiedot uimakouluihin liittyen.
 • Ilmoittautumisen jälkeen palautathan osallistujan uintikirjan uimahallille, kuitenkin viimeistään ensimmäisillä uimakoulukerroilla.

Alkeisryhmät ovat tarkoitettu uimataidottomille / varhaismerkin suorittaneille / alle 10m uiville lapsille. Alkeisryhmät ohjataan lastenaltaassa.

Jatkoryhmät ovat tarkoitettu uimataitoisille vähintään 10m uiville / alkeismerkin jo suorittaneille lapsille. Jatkoryhmät ohjataan syvässä terapia- ja/tai kuntoaltaassa, missä lapsen jalat eivät yltä pohjaan.

 

Lisätietoja: Iris Sundelin; iris.sundelin@orivesi.fi; p. 041 7300 337

 

Uimakoulun tavoitteet:

Yleistavoite uimakoulussa on kehittää lapselle monipuolinen uimataito sekä selviytymistaitoja. Opituista taidoista on paljon hyötyä uidessa ja muutoinkin veden varaan joutuessa.

 • Varhais-/alkeisryhmässä tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen ja opettaa häntä liikkumaan vedessä/opettaa lasta uimaan ja kellumaan siten, että hän pärjää rinnansyvyisessä vedessä.
 • Jatkoryhmässä tavoitteena on opettaa lapsi uimaan oikealla tekniikalla ja siten, että hän pärjää yksin syvässä vedessä pidempään, opettaa lapsi pelastautumaan ja pelastamaan toisen ihmisen.
 • Uimakoulussa lapsi harjoittelee ja suorittaa uintikirjastaan (jonka saa uimakoulusta, mikäli ei entuudestaan omista uintikirjaa) uimaopettajan osoittamia tehtäviä. Suoritettujen tehtävien avulla pystyy seuraamaan lapsen uintitaitojen kehittymistä.

Lapsi-vanhempi uimakoulu

Tarinan avulla etenevä uimakoulu, jossa harjoitellaan vesitaitoja yhdessä aikuisen kanssa. Ikäsuositus 3-5 v. Ryhmään mahtuu 8 lasta aikuisen kanssa. Uimahallilla maanantaisin klo:17.15-17.45. Hinta 50 € jonka lisäksi vanhempi maksaa kertamaksun tai ostaa esim. 10 X sarjakortin.

Uimakouluun ilmoittaudutaan suoraan ohjaajalle iris.sundelin@orivesi.fi tai 041-7300337.

Vauva-, napero- ja perheuinnit

Vauvauinti

Vauvauinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä (vähintään 32 astetta) vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Ihanteellisin vauvauinnin aloitusikä on 3 – 5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän.  Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vedessä. Vauvauinnin aloittamisen yläikärajaa ei ole.

Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Koulutettu ohjaaja auttaa perhettä tutustumaan uuden tulokkaan temperamenttipiirteisiin sekä lempipuuhiin lämmitetyssä vedessä.

Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Ensimmäisen vauvauintivuoden aikana lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta. Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Naperouinti

Nareouinti ryhmä on tarkoitettu 1,5-3- vuotiaille lapsille. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Perhe-/naperouinti

Perheuintiryhmä on tarkoitettu 1-3- vuotaille naperoille sekä heidän vanhemmille sisruksilleen joiden ikä on alle 5-vuotta. Ryhmään voivat osallistua myös naperot joiden ikä 3-5- vuotta. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

 

Ryhmät ovat maanantaisin klo:18-19.30 ja niihin ilmoittaudutaan koko kaudeksi vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 0401339210.

Hinta 1. lapsesta on 50 € ja toisesta lapsesta 40 €. Lisäksi aikuinen maksaa uimahallin kertamaksun tai ostaa esim. 10 X sarjakortin.

Tarkemmat ohjaukerrat ilmoitetaan osallistujille erikseen.

 

Vesijumpat

Seniori vesijumpat

Kiinteyttävää ja yleiskuntoa parantavaa jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Jumpat pidetään uimahallin terapia-altaassa missä jalat ylettyvät koko ajan pohjaan. Jumpassa käytetään tehosteena myös erilaisia välineitä kuten hanskoja, pötköjä ym.

Ryhmät ovat maanantaisin klo:14-14.45 ja klo:15-15.45, keskiviikkoisin klo:8-8.45 ja sunnuntaisin klo:16-16.45 ja klo:17-17.45. Sunnuntaisin ohjaa ohjaaja kahta ryhmää yhtä aikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Työikäisten/nuorten vesijumpat

Reipasta ja monipuolista jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Jumppa pidetään uimahallin kunto- / terapia-altaassa ja siinä käytetään erilaisia välineitä sekä matalaa, että syvää päätä.

Ryhmät ovat maanantaisin kuntoaltaassa klo: 19.30-20.15 sekä sunnuntaisin klo:16-16.45 ja klo:17-17.45.

HUOM! Sunnuntaisin ohjaaja ohjaa kahta ryhmää yhtä aikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

 

 

 

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210

Ota yhteyttä


Laura Koivula

Liikunnanohjaaja / Hankekoordinaattori

044 481 1529

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Iris Sundelin

Hankekoordinaattori

041 730 0337