Toivomme, että liikuntapalvelujen runsas ja monipuolinen tarjonta antaa kaikille tasavertaisen mahdollisuuden nauttia liikunnan ilosta ja riemusta niin vedessä kuin maallakin. Pyrimme viihtyvyyden ja laadun parantamiseen kaikkia asiakasryhmiä huomioiden.

Ajankohtaista

Oriveden kaupunki kuuluu Voimaa vanhuuteen -hankkeeseen.

Kaudelle 2020-2021 on luvassa uusia ryhmiä kaikille ikäryhmille:

  • tuolijumppa palvelutalolla
  • venyttely/rentoutus
  • työikäisten/nuorten jumppamix
  • lapsi-vanhempi ryhmät taiturit ja uimakoulu.

Liikuntaneuvonta

Syksyllä 2020 käynnistyy myös liikuntaneuvonta, johon voi hakeutua työterveyshuollon, aikuisneuvolan tai terveyskeskuksen antamalla lähetteellä.

Liikutaan yhdessä

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut järjestävät vuonna 2020 neljä erilaista liikunnallista tapahtumaa, joissa kaikissa on oma teemansa. Tapahtumiin voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset, vauvasta vaariin. Tarkoituksena olisi liikkua yhdessä nauttien liikunnan tuomasta hyvästä olosta sekä mukavista sosiaalisista hetkistä.

Liikutaan yhdessä 2020 korvaa aiemman, vuoden mittaisen Lestikierroksen.

Ohjatut ryhmät

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti (poikkeukset ilmoitettu erikseen):

  • Syyskausi 31.8-27.11.2020, ohjauksia ei syyslomaviikolla 42.
  • Kevätkausi 18.1-19.4.2021, ohjauksia ei hiihtolomaviikolla 9.

Ryhmät ovat avoimia ryhmiä, eli jokaiselle liikuntakerralle ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen aukeaa aina viikkoa aikaisemmin. Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Mikäli sinulla ei ole nettiä käytettävissä, voit ilmoittautua soittamalla uimahallin lipunmyyntiin p. 040 1339201.

Myös ilmaisiin ryhmiin täytyy ilmoittautua.

Mikäli et jostain syystä pystykään osallistumaan varaamallesi tunnille, täytyy se aina perua. Peruminen onnistuu netin kautta 24 tuntia ennen kyseisen tunnin alkua. Alle 24 tunnin tapauksissa peruminen onnistuu vain soittamalla uimahallin lipunmyyntiin. Peruuttamattomista varauksista perimme maksun.

Tarjolla myös muutamia ryhmiä, joihin ilmoittaudutaan koko kaudeksi 2020-2021. Niiden ilmoittautumis ja hintatiedot ilmoitettu erikseen.

Kertamaksut

  • Työikäiset 8,50 €
  • Opiskelijat ja työttömät 5,00 €
  • Eläkeläiset 5,00 €
  • Yli 75-vuotiaat ilmaiseksi

Erityisliikunta

Ohjattuja ryhmiä löytyy näkövammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Lisätietoja saat vapaa-aika ohjaaja Petteri Lähteenmäeltä.

Kuntojumppa

Lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävää sekä yleiskuntoa ylläpitävää jumppaa senioreille. Jumpassa tehdään liikkeitä välineillä ja oman kehon painolla sekä mahdollisesti myös lattiatasossa. Liikuntahallin squashsalissa tiistaisin klo:9-9.45.

Kuntosaliryhmät

Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen. Tunti aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lihaskuntoharjoittelu toteutetaan pääasiassa paikkaharjoitteluna. Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkun verran käyneille henkilöille.

Ryhmät ovat maanantaisin klo:8.30-9.30 ja klo:9.30-10.30 liikuntahallin kuntosalilla. Hinta on alle 75 vuotiaille 50 € (sis. 12 krt.) ja yli 75 vuotiaille ilmainen.

Ryhmiin ilmoittaudutaan koko kaudeksi suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle Salla-Mari Myllykoskelle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210

Tasapainorata

Ryhmässä harjoitellaan tasapainoa kiertoharjoitteluna erilaisten toimintapisteiden avulla. Sekä mahdollisuuksien mukaan pelaillaan yhdessä rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Keskiviikkoisin klo:15.15-16.00 liikuntahallin salissa lohkolla 1.

Tehoharjoittelujaksot kuntosalilla

Tehoharjoitteluryhmä on tarkoitettu ikäihmisille, joilla jo alkavia toimintakyvyn ongelmia tai ovat ensi kertalaisia kuntosaliharjoittelussa. Ryhmä kokoontuu aina kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo:13.30-14.30 liikuntahallin kuntosalilla. Jakso kestää aina kahdeksan viikkoa.

Jakson hinta (16krt.) on 50 € ja yli 75 vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla). Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvonta kortille 16 kertaa. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Syksyn 2020 jaksot:

1. tehoharjoittelujakso viikot 36-43

2. tehoharjoittelujakso viikot 44-51

Kevään 2021 jaksot:

1. tehoharjoittelujakso viikot 1-8

2. tehoharjoittelujakso viikot 9-16

 

Jaksoille ilmoittaudutaan suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210.

 

 

Venyttely/rentoutus

Kiireisen arjen keskellä on hyvä huoltaa ja kuunnella välillä omaa kehoa. Tässä ryhmässä keskitytään kehon kireyksien poistamiseen, liikkuvuuden ja liikehallinnan lisäämiseen. Liikuntahallin squashsalissa tiistaisin klo:14.45-15.15. Ryhmä on maksuton kaikille, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Jumppamix

Työikäsille ja nuorille tarkoitettu reipas ja monipuolinen treeni, jossa harjoitetaan kaikkia lihasryhmiä menevän ja mukaansa tempaavan musiikin tahdittamana. Oman kehonpainon lisäksi käytetään myös erilaisia välineitä. Jumpassa tehdään sykkeenkohotuksia. Ei sisällä venyttelyjä eikä vaikeita askelkuvioita. Jumppa sopii jo hyvän peruskunnon omaaville miehille sekä naisille. Liikuntahallin squashsalissa torstaisin klo:16.30-17.15.

Sport & Fun

Sport & Fun ryhmä on tarkoitettu 8-12 vuotiaille lapsille. Ryhmässä palloillaan, pelaillaan ja leikitään rennolla ja mukavalla meiningillä. Liikuntahallin salissa lohkolla 3 torstaisin klo:14.45-15.30.

Ryhmään ilmoittaudutaan koko kaudeksi vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Ryhmä on ilmainen.

Lapsi-vanhempi taiturit

Yhdessä tekemisen tunti, jossa harjoitellaan motorisia taitoja välineillä ja ilman eri lajeissa. Ikäsuositus 3-5 v. Ryhmään mahtuu 10 lasta aikuisen kanssa. Liikuntahallin salissa lohkolla 1 keskiviikkoisin klo:17.45-18.30.

Ryhmään ilmoittaudutaan suoraan ohjaajalle iris.sundelin@orivesi.fi tai 041-7300337.

Uimakoulut

Uimakouluihin voi osallistua 5 vuotta täyttänyt lapsi. Ryhmiin otetaan turvalisuussyistä enintään 10 lasta / ryhmä.

Alkeisryhmät on tarkoitettu uimataidottomille / varhaismerkin suorittaneille / alle 10 metriä uiville lapsille. Alkeisryhmät ohjataan lastenaltaassa, missä lapsen jalat ylettyvät pohjaan.

Jatkoryhmät on tarkoitettu uimataitoisille / alkeismerkin suorittaneille / vähintään 10 metriä uiville lapsille. Jatkoryhmät ohjataan syvissä terapia- ja kuntoaltaissa, missä lapsen jalat eivät yllä pohjaan.

Yleistavoite uimakoulussa on kehittää lapselle monipuolinen uimataito sekä selviytymistaitoja. Opituista taidoista on paljon hyötyä uidessa ja muutoinkin veden varaan joutuessa.

Varhais- / alkeisryhmässä tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen ja opettaa häntä liikkumaan vedessä / opettaa häntä uimaan ja kellumaan siten, että hän pärjää rinnansyvyisessä vedessä. Jatkoryhmässä tavoitteena on opettaa lapsi uimaan oikealla tekniikalla siten, että hän pärjää yksin syvässä vedessä pidempään. Tavoitteena on myös opettaa lapsi pelastautumaan itse sekä pelastamaan toisen ihmisen.

Uimakoulussa lapsi harjoittelee ja suorittaa uintikirjastaan (jonka saa uimakoulusta, mikäli sellaista ei entuudestaan ole) uimaopettajan osoittamia tehtäviä. Suoritettujen tehtävien avulla lapsi, vanhempi ja opettaja pystyvät seuraamaan lapsen uintitaitojen kehittymistä.

 

Seuraavat uimakoulut järjestetään keväällä 2021.

Lapsi-vanhempi uimakoulu

Tarinan avulla etenevä uimakoulu, jossa harjoitellaan vesitaitoja yhdessä aikuisen kanssa. Ikäsuositus 3-5 v. Ryhmään mahtuu 8 lasta aikuisen kanssa. Uimahallilla maanantaisin klo:17.15-17.45. Hinta 50 € jonka lisäksi vanhempi maksaa kertamaksun tai ostaa esim. 10 X sarjakortin.

Uimakouluun ilmoittaudutaan suoraan ohjaajalle iris.sundelin@orivesi.fi tai 041-7300337.

Vauva-, napero- ja perheuinnit

Vauvauinti

Vauvauinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä (vähintään 32 astetta) vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Ihanteellisin vauvauinnin aloitusikä on 3 – 5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän.  Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vedessä. Vauvauinnin aloittamisen yläikärajaa ei ole.

Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Koulutettu ohjaaja auttaa perhettä tutustumaan uuden tulokkaan temperamenttipiirteisiin sekä lempipuuhiin lämmitetyssä vedessä.

Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Ensimmäisen vauvauintivuoden aikana lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta. Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Naperouinti

Nareouinti ryhmä on tarkoitettu 1,5-3- vuotiaille lapsille. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Perhe-/naperouinti

Perheuintiryhmä on tarkoitettu 1-3- vuotaille naperoille sekä heidän vanhemmille sisruksilleen joiden ikä on alle 5-vuotta. Ryhmään voivat osallistua myös naperot joiden ikä 3-5- vuotta. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

 

Ryhmät ovat maanantaisin klo:18-19.30 ja niihin ilmoittaudutaan koko kaudeksi vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 0401339210.

Hinta 1. lapsesta on 50 € ja toisesta lapsesta 40 €. Lisäksi aikuinen maksaa uimahallin kertamaksun tai ostaa esim. 10 X sarjakortin.

Tarkemmat ohjaukerrat ilmoitetaan osallistujille erikseen.

 

Vesijumpat

Seniori vesijumppa

Kiinteyttävää ja yleiskuntoa parantavaa jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Jumpat pidetään uimahallin terapia-altaassa missä jalat ylettyvät koko ajan pohjaan. Jumpassa käytetään tehosteena myös erilaisia välineitä kuten hanskoja, pötköjä ym.

Ryhmät ovat maanantaisin klo:14-14.45 ja klo:15-15.45, keskiviikkoisin klo:8-8.45 ja sunnuntaisin klo:16-16.45 ja klo:17-17.45. Sunnuntaisin ohjaa ohjaaja kahta ryhmää yhtä aikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Työikäisten/nuorten vesibic

Reipasta ja monipuolista jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Jumppa pidetään uimahallin kunto- / terapia-altaassa ja siinä käytetään erilaisia välineitä sekä matalaa, että syvää päätä.

Ryhmät ovat sunnuntaisin klo:16-16.45 ja klo:17-17.45. Ohjaa ohjaaja kahta ryhmää yhtä aikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Virtuaali vesijumpat

Reipasta ja monipuolista jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Jumppa terapia-altaassa virtuaali näytöltä.

Allas varattu vain jumppaajille. Ryhmät ovat tiistaisin ja torstaisin klo:19-19.30.

 

 

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210

Ota yhteyttä


Mika Koskela

Liikunnanohjaaja

044 481 1529

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Iris Sundelin

Hankekoordinaattori

041 730 0337