Lasten, nuorten ja perheiden ryhmiin ilmoittaudutaan koko kaudeksi kerrallaan.

  • Syyskausi 5.9. – 4.12.2022, syyslomaviikolla 42 ei ohjauksia.
  • Kevätkausi 16.1.2023 – 16.4.2023, hiihtolomaviikolla 9 ei ohjauksia.

Lapsi taiturit

Lapsi taiturit tiistaisin klo 17.15-18 liikuntahallin squahsalissa

Taiturit on monipuolinen liikuntaryhmä 3-6-vuotiaille.Taitureissa harjoitellaan leikin kautta liikkumisen perustaitoja, palloillaan, temppuillaan, jumpataan tai vaikka tanssitaan vaihtuvan teeman mukaisesti. Taitureiden harjoitusten aikana vanhemmat voivat huolehtia omasta kunnostaan maksutta liikuntahallin kuntosalilla. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta 1.8 alkaen.

Ohjaajana Maarit Petäjämäki.

Vauva-, napero- ja perheuinti

Vauvauinti maanantaisin klo.17.30-18 alkaen 16.1.2023

Vauvauinti on lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Ihanteellisin vauvauinnin aloitusikä on 3-5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Vauvauinnin aloittamisen yläikärajaa ei ole.
Lapsen tulee painaa vähintään 5kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32- asteisessa vedessä. Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Naperouinti maanantaisin klo.18-18.30 alkaen 16.1.2023

Naperouintiryhmä on tarkoitettu 1,5–3-vuotiaille lapsille. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Perhe-/naperouinti maanantaisin klo.18.30-19 alkaen 16.1.2023

Perheuintiryhmä on tarkoitettu 1-3 -vuotiaille naperoille sekä heidän vanhemmille sisaruksilleen, joiden ikä on alle 5 vuotta. Ryhmään voivat osallistua myös naperot joiden ikä 3-5 vuotta. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Vauva-, napero ja perheuinti kursseille ilmoittaudutaan verkkokaupan kautta 1.12-23.12. Kausimaksu 50 € (sis. 10X), joka maksetaan ensimmäisellä kerralla uimahallin lipunmyyntiin. Tämän lisäksi tulee jokaisen aikuisen ostaa uimahallilta joko kertalippu tai esim. 10 kerran sarjakortti.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

 

Alkeisuimakoulu 4v. alkaen

Kevään 2023 uutena kurssina tarjoamme Kalypso vesitanssikoulun järjestämän alkeisuimakoulun 4v. alkaen 17.1-28.2.2023 tiistaisin klo:17-17.30 uimahallin lastenaltaassa.

Alkeisuimakoulussa kehitetään uinnin alkeistaitoja, joihin kuuluvat veteen totuttelu, kelluminen, liukuminen, sukeltaminen ja alkeisuintityylit. Uusien taitojen opettelu tapahtuu pelien ja leikkien avulla, musiikin luodessa teeman mukaista tunnelmaa. Lapsi osallistuu tunnille ilman vanhempaa. Yhden opetuskerran pituus on 30 min ja opetus järjestetään lastenaltaassa. Uimakoulussa on mahdollisuus suorittaa kurssin aikana SUH:n varhaistaito- tai vesitaitomerkki. Osallistuakseen kurssille lapsen tulee osata toimia ryhmässä uimaopettajan ohjeiden mukaan ilman oman vanhemman tukea. On myös hyvä, että lapselle vedessä liikkuminen on tuttua ja mukavaa puuhaa.

Kurssin hinta on 133 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä suoraan Kalypso vesitanssikoulun nettisivujenkautta TÄSTÄ.

Uimakoulu 6v. alkaen

Kevään 2023 uutena kurssina tarjoamme Kalypso vesitanssikoulun järjestämän uimakoulun  6 v. alkaen 17.1-28.2.2023 tiistaisin klo:17.30-18 uimahallin lastenaltaassa.

Uimakoulussa harjoitellaan uinnin alkeita kuten uintiasentoa, hengitystä ja potkuja. Tavoitteena on oppia kellumaan, liukumaan, sukeltamaan aarteita altaan pohjasta, hyppäämään jalat edellä opetusaltaaseen ja saavuttaa noin 15 m uimataito sekä vatsallaan (myyräuintia,) että selällään (alkeisselkäuintia) uiden. Uusien taitojen opettelu tapahtuu pelien ja leikkien avulla, musiikin luodessa teeman mukaista tunnelmaa. Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa SUH:n alkeismerkki. Opetus tapahtuu pääosin terapia-altaassa, mutta käymme tutustumassa myös muihin altaisiin.

Uimakouluryhmään osallistuessaan lapsi ei pelkää vettä ja osaa sekä uskaltaa mennä kokonaan veden pinnan alle. Lapsi hallitsee kellunnan, liu’un ja sukeltamisen sekä osaa uida ilman apuvälinettä vähintään 5 m myyräuintia ja alkeisselkäuintia. Osallistuakseen kurssille lapsen tulee osata toimia ryhmässä uimaopettajan ohjeiden mukaan.

Kurssin hinta on 133 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä suoraan Kalypso vesitanssikoulun nettisivujenkautta TÄSTÄ.

Lasten tekniikkauimakoulu 7v. alkaen

Kevään 2023 uutena kurssina tarjoamme Kalypso vesitanssikoulun järjestämän lasten tekniikkauimakoulun 7 v. alkaen 17.1-28.2.2023 tiistaisin klo:18-18.30 uimahallin terapia-altaassa.

Lasten tekniikkakoulussa kehitetään uimataitoa ja valmiuksia uida syvässä altaassa. Kurssin aikana on tavoitteena oppia uimaan yhtäjaksoisesti ainakin 25m myyräuintia ja 25m alkeisselkäuintia. Lisäksi harjoitellaan delfiiniuinnin potkuja sekä rintauinnin ja krooliuinnin alkeita. Tunneilla opetellaan tekemään myös uimahyppyjä, syvyyssukellusta, pituussukellusta ja keräkaatoa. Opetus tapahtuu terapia-altaassa ja osin syvässä altaassa. Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa SUH:n alkeis- tai harrastusmerkki.

Osallistuakseen kurssille lapsen tulee jaksaa uida 15m vatsallaan myyräuintia oikealla hengitystekniikalla ja selällään alkeisselkäuintia. Lapsi osaa sukeltaa noin 90 m syvyyteen ja rohkenee hypätä jalat edellä syvään altaaseen.

Kurssin hinta on 133 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä suoraan Kalypso vesitanssikoulun nettisivujenkautta TÄSTÄ.

Vedenhaltijakoulu

Kevään 2023 uutena kurssina tarjoamme Kalypso vesitanssikoulun järjestämän vedenhaltijakoulun 17.1-28.2.2023 tiistaisin klo:18.30-19 uimahallin terapia-altaassa.

Vedenhaltijakoulu on elämyksellistä vesiliikuntaa monoräpylällä uiden. Tunneilla harjoitellaan merenneitouinnin tekniikkaa ja erilaisia vedenhaltijatemppuja. Tunti rakentuu alkulämmittelyleikeistä, uinti-, sukellus-, vesitanssi- ja vesiturvallisuusharjoituksista sekä vapaasta uiskentelusta pyrstön kanssa. Vedenhaltijakoululaiset pääsevät myös esiintymään Kalypson näytöksissä.

Vedenhaltijakoulu on tarkoitettu uimataitoisille lapsille.

Kurssin hinta on 133 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä suoraan Kalypso vesitanssikoulun nettisivujenkautta TÄSTÄ.

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Kahvio / uimahalli

040 133 9201

Ota yhteyttä


Maarit Petäjämäki

Hankekoordinaattori

0417300337

Ota yhteyttä


Kerttu Nieminen

Liikunnanohjaaja

044-4811529