Lasten, nuorten ja perheiden ryhmiin ilmoittaudutaan koko kaudeksi kerrallaan.

 • Syyskausi 5.9. – 4.12.2022, syyslomaviikolla 42 ei ohjauksia.
 • Kevätkausi 16.1.2023 – 16.4.2023, hiihtolomaviikolla 9 ei ohjauksia.

Lapsi taiturit

Lapsi taiturit tiistaisin klo 17.15-18 liikuntahallin squahsalissa

Taiturit on monipuolinen liikuntaryhmä 3-6-vuotiaille.Taitureissa harjoitellaan leikin kautta liikkumisen perustaitoja, palloillaan, temppuillaan, jumpataan tai vaikka tanssitaan vaihtuvan teeman mukaisesti. Taitureiden harjoitusten aikana vanhemmat voivat huolehtia omasta kunnostaan maksutta liikuntahallin kuntosalilla. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta 1.8 alkaen.

Ohjaajana Maarit Petäjämäki.

Vauva-, napero- ja perheuinti

Vauvauinti järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023 (mahdollisuuksien mukaan lyhytkurssina syksyllä 2022)

Vauvauinti on lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Ihanteellisin vauvauinnin aloitusikä on 3-5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Vauvauinnin aloittamisen yläikärajaa ei ole.
Lapsen tulee painaa vähintään 5kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32- asteisessa vedessä. Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Naperouinti järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023 (mahdollisuuksien mukaan lyhytkurssina syksyllä 2022)

Naperouintiryhmä on tarkoitettu 1,5–3-vuotiaille lapsille. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Perhe-/naperouinti järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023 (mahdollisuuksien mukaan lyhytkurssina syksyllä 2022)

Perheuintiryhmä on tarkoitettu 1-3 -vuotiaille naperoille sekä heidän vanhemmille sisaruksilleen, joiden ikä on alle 5 vuotta. Ryhmään voivat osallistua myös naperot joiden ikä 3-5 vuotta. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Vauva-, napero ja perheuinti kursseille ilmoittaudutaan suoraan koko kaudeksi verkkokaupan kautta. Kausimaksu on syksy 50 € + kevät 50 €, joka maksetaan ensimmäisellä kerralla uimahallin lipunmyyntiin. Tämän lisäksi tulee jokaisen aikuisen ostaa uimahallilta joko kertalippu tai esim. 10 kerran sarjakortti.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

 

Uimakoulut

Uimakoulut 2022

Yleistä infoa uimakouluista

 •  Uimakouluihin voi osallistua 5 vuotta täyttänyt lapsi.
 • Ryhmiin otetaan turvallisuussyistä max. 10 lasta/ryhmä.
 • Alkeisryhmät ovat tarkoitettu uimataidottomille/varhaismerkin suorittaneille/alle 10m uiville lapsille. Alkeisryhmät ohjataan lastenaltaassa, missä lapsen jalat ylettyvät pohjaan.
 • Jatkoryhmät ovat tarkoitettu uimataitoisille vähintään 10m uiville/alkeismerkin jo suorittaneille lapsille. Jatkoryhmät ohjataan syvissä terapia- ja kuntoaltaissa, missä lapsen jalat eivät yllä pohjaan.

Tavoitteet

 • Yleistavoite uimakoulussa on kehittää lapselle monipuolinen uimataito sekä selviytymistaitoja. Opituista taidoista on paljon hyötyä uidessa ja muutoinkin veden varaan joutuessa.
 • Varhais/alkeisryhmässä tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen ja opettaa häntä liikkumaan vedessä/opettaa lasta uimaan ja kellumaan siten, että hän pärjää rinnansyvyisessä vedessä.
 • Jatkoryhmässä tavoitteena on opettaa lapsi uimaan oikealla tekniikalla ja siten, että hän pärjää yksin syvässä vedessä pidempään.
 • Uimakoulussa lapsi harjoittelee ja suorittaa uintikirjastaan (jonka saa uimakoulusta, mikäli ei entuudestaan omista uintikirjaa) uimaopettajan osoittamia tehtäviä. Suoritettujen tehtävien avulla pystyy seuraamaan lapsen uintitaitojen kehittymistä.

 

Uimakoulut uimahallissa

 • Toukokuussa iltauimakoulut ma-to 9.5-19.5
 • Kesäkuussa aamu-uimakoulut ma-to 6.6-16.6

Ryhmäajat iltauimakouluissa ovat klo:16.30 alkeet, 17.30 alkeet, 18.30 jatko ja aamu-uimakouluissa klo:9.00, klo:10.00 ja klo:11.00 alkeis- ja jatkoryhmät.

Uimakoulua on 8 kertaa aina maanantaista torstaihin. Uimakoulumaksu on 40 €/lapsi ja se maksetaan ensimmäisellä kerralla uimahallin lipunmyyntiin.

Uimakouluihin ilmoittaudutaan verkkokaupan kautta 19.4-1.5. Tutustuthan huolellisesti infomateriaaliin.

 

Rantauimakoulut 2022

Kesällä 2022 rantauimakoulut järjestetään ma-to 4.-14.7.

 • Västilässä klo:10.30 alkeet, klo:11.00 jatko
 • Kirkkolahdella klo:13.00 alkeet, klo:13.30 jatko

Rantauimakoulu on ilmainen. Uimakouluihin ilmoittaudutaan verkkokaupan kautta 6.6-19.6.

 

Lisätiedot:

Liikunnanohjaaja Kerttu Nieminen

kerttu.nieminen@orivesi.fi

0444811529

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Kahvio / uimahalli

040 133 9201

Ota yhteyttä


Maarit Petäjämäki

Hankekoordinaattori

0417300337

Ota yhteyttä


Kerttu Nieminen

Liikunnanohjaaja

044-4811529