Oriveden kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuottaa Tampereen kaupunki yhteistoiminta-alueella. Palveluiden yhteystiedot, aukioloajat ja vastaanottoaikojen varaaminen löytyvät Tampereen kaupungin sivuilta.

Ikäihmisten palveluihin kuuluvat:

Muista myös ikäihmisille suunnatut kaupungin liikuntapalvelut!

Vanhusasiamies

Vanhusasiamieheen voit ottaa yhteyttä kaikissa ikäihmisten palveluja koskevissa asioissa. Vanhusasiamies on puolueeton henkilö, joka ottaa vastaan palautteita, kuuntelee kuntalaisten huolia sekä neuvoo ja ohjaa tarvittaessa oikean tahon puoleen. Ongelmatilanteissa vanhusasiamies tarjoaa selvittelyapua ja järjestää neuvotteluja ristiriitatilanteiden ratkaisemiseksi. Palvelu on maksutonta.

Vanhusasiamies tekee yhteistyötä Tampereen kaupungin valvontakoordinaattoreiden  kanssa ikäihmisille suunnattujen palvelujen laadun valvonnassa.

Vanhusasiamiehen tavoitat puhelimitse tai sähköpostin kautta. Henkilökohtaisia tapaamisia sovitaan tarvittaessa. Vanhusasiamiehinä toimivat Riikka Piironen ja Heidi Setälä.

Vanhusasiamies toimii Tampereen kaupungin vanhusneuvoston yhteistyökumppanina. Tässä tehtävässä vanhusasiamies edistää ja seuraa ikäihmisten yhdenvertaisuuden, osallisuuden, tasa-arvon ja perusoikeuksien toteutumista sekä osallistuu palvelujen kehittämiseen tiedottamalla päätöksentekijöille esille tulleista kehittämiskohtaista. Vanhusasiamies vierailee sovitusti yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksissa sekä erilaisissa ikäihmisille suunnatuissa tapahtumissa. Jos toivot vanhusasiamiehen osallistuvan toimipaikkasi tai järjestösi tilaisuuteen, ota yhteyttä.

Oriveden vanhusneuvosto keskittyy orivesiläisten asioihin muun muassa tehden aloitteita ja osallistuen erilaisten toimintojen suunnitteluun.