Avi jatkaa määräyksiään kaksi viikkoa – Orivedellä sisäliikuntapaikat kiinni 6.2.2022 saakka

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on sulkenut harrastus- ja virkistystilat sekä kieltänyt sisätiloissa järjestettävät yleisötapahtumat 4.2.2022 asti. Määräys ei koske ulkotapahtumia. Lisäksi tilojen käyttöä koskeva rajoitus on voimassa 20.2.2022 asti.

Avi määrää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella suljettavaksi yleisö- ja asiakastiloja, kuten joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan liikuntaan käytettävät sisätilat, yleiset saunat, uimahallit, tanssipaikat, kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä kauppakeskusten yleiset tilat.

Määräys on voimassa kaksi viikkoa ajalla 22.1.- 4.2.2022. Määräys ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät) eikä kirjastoja tai museoita. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Uusien määräysten lisäksi alueella on 20.2.2022 saakka voimassa tartuntatautilain 58d-pykälän mukainen päätös, joka velvoittaa laajasti asiakastiloista vastaavia järjestämään sisätilojen ja rajattujen ulkotilojen toiminnan turvallisesti ja väljästi.

Orivedellä tilat pysyvät kiinni

Oriveden jäähalli ja uimahalli pysyvät suljettuina sunnuntaihin 6.2.2022 saakka. Liikuntahallissa on tällä hetkellä auki monitoimitila ja squash-halli sekä rajoitetusti kuntosali. Muut liikuntahallin tilat pysyvät kiinni 6.2. asti. Kirjasto on palvellut tavalliseen tapaan ja pysyy edelleen normaalisti auki.

Oriveden kaupungin sisäliikuntatilat voivat olla ammattiurheilijoiden sekä vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneiden ohjatun harrastustoiminnan käytössä. Tiloja ei kuitenkaan suositella käytettävän lasten ja nuorten ottelu- ja turnaustoimintaan tammikuun aikana.

Villasukkajuoksun SM-kisat voidaan järjestää

Avin määräys yleisötapahtumista ei koske ulkona järjestettäviä tapahtumia. Villasukkajuoksun SM-kilpailut voidaan järjestää suunnitelmien mukaisesti.

Tapahtumaan on laadittu kattava terveysturvallisuussuunnitelma, jonka tartuntatautilääkäri on hyväksynyt. Turvaohjeet koskevat sekä kisaajia että yleisöä. Alueella täytyy noudattaa turvavälejä ja välttää ruuhkien syntymistä. Yleisö ei pääse ollenkaan sisätiloihin. Saniteettitilat järjestetään ulos. Yleisölle suositellaan vahvasti maskien käyttöä.

Palaa uutislistaukseen