Avi jatkaa sisäliikuntatilojen ja kirjastojen kävijärajoituksia – kaupungin tilojen käytännöt tarkentuvat ensi viikolla

Aluehallintovirasto jatkaa määräystään asiakastilojen kävijärajoituksista 30.1.2022 saakka. Uusi määräys ei kumoa tilojen sulkupäätöstä, eli kaupungin liikuntahalli, uimahalli ja jäähalli pysyvät suljettuina 9.1.2022 saakka, jonka jälkeen ne näillä näkymin avautuvat rajoituksin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan asiakastilojen käytöstä vastaavan toimijan on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaat ja seurueet voivat välttää lähikontakteja. Määräys on voimassa 1.−30.1.2022. Päätös ei kumoa avin aiempaa määräystä tilojen sulkemisesta. Orivedellä jäähalli, uimahalli ja liikuntahalli pysyvät suljettuina 9.1.2022 saakka.

Avin uusi määräys koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, rajattuja ulkotiloja, joissa oleskelee yhtä aikaa yli 50 henkilöä sekä liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistyskäyttöön tarkoitettuja tiloja asiakas- tai osallistujamääristä riippumatta.

Määräyksen piiriin kuuluvat esimerkiksi kirjastot, museot, kuntosalit, uimahallit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Toimija voi varmistaa lähikontaktien säilymisen tiloissaan esimerkiksi rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla asiakkaiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikkoja väljemmin. Avin päätöksessä ei edellytetä tietyn mittaisia turvavälejä.

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Liikuntapalveluihin ja kirjastoon kävijärajoituksia

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, tekee 4.1.2022 arvion sairaanhoitopiirin koronatilanteesta ja saattaa mahdollisesti esittää aville tilojen sulkujen jatkamista.

Jos sulkuja ei jatketa, Oriveden uimahalli, liikuntahalli ja jäähalli avautuvat rajoituksin 10.1.2022. Tällöin uimahallissa ja liikuntahallin kuntosalilla rajoitetaan samaan aikaan tiloissa oleskelevaa asiakasmäärää.

Tämänhetkisen tiedon mukaan uimahallissa poistetaan maanantaista 10.1. lähtien väliaikaisesti käytöstä kolmasosa pukukaapeista, jolloin sisään voidaan ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Liikuntahallin kuntosalilla voi 10.1. lähtien olla 10 asiakasta samaan aikaan.

Kirjaston lukusalissa pidetään edelleen poissa käytöstä osa lukusalin istumapaikoista. Kirjasto palvelee muuten normaalisti. Kirjaston tiloissa ohjataan asiakkaita huolehtimaan turvaväleistä ja suositellaan maskin käyttöä.

Kaikissa kaupungin palveluissa ja tiloissa on uimahallin peseytymis- ja allastiloja lukuun ottamatta vahva maskisuositus ja asiakkaita ohjataan säilyttämään turvavälit.

Kaupunki tiedottaa koronatilanteesta seuraavan kerran keskiviikkona 5.1.2022. Silloin on tiedossa koronanyrkin uudet suositukset sekä kaupungin valmiusjohtoryhmän linjaukset kaupungin muista sisäliikuntatiloista sekä kansalaisopiston ja liikuntapalvelujen kursseista.

Koronapassi poissa käytöstä 20.1. saakka

Valtioneuvosto on hyväksynyt tartuntatautilain asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti. Asetus on tullut voimaan torstaina 30.12.2021 klo 00.

Valtioneuvoston päätöksen vuoksi koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille 30.12.2021–20.1.2022.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Poikkeusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla. Pirkanmaa on leviämisvaiheen alue.

Kyseessä on poikkeuksellisen epidemiatilanteen edellyttämä tilapäinen sääntely, jolla osaltaan turvataan oikeutta terveyteen ja hyvinvointiin hillitsemällä taudin nopeaa leviämistä. Rokotuskattavuuden lisääminen on tärkein keino tehokkaalle epidemiantorjunnalle.

Pirkanmaalla on voimassa myös yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kielto 7.1.2022 saakka.

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen