Ei uusia koronarajoituksia – tärkeintä on välttää ylimääräisiä lähikontakteja

Koronatilanne huonontuu koko Suomessa ja Pirkanmaalla. Viime viikolla asetettujen tiukempien koronarajoitusten jälkeen tällä hetkellä ei ole tarvetta uusille rajoituksille. Pirkanmaan koronanyrkki korostaa, että sulkuaikana tärkeintä on välttää kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja.

Pirkanmaan ilmaantuvuus on viimeisten 14 vuorokauden ajalta 64 tapausta 100 000 henkilöä kohden. Koko Suomessa ilmaantuvuusluku on 150 ja Uudenmaan 300. Positiivisten testitulosten osuus on Pirkanmaalla noussut 2,4 prosenttiin, joka on lähellä koko maan keskiarvoa (2,8 %). Pirkanmaalla todettiin kuluneen viikon aikana 217 tartuntaa. Tartuntojen jäljitys onnistui 79 prosentissa tapauksista.

Onko kohtaaminen välttämätön?

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, kehottaa jokaista miettimään omia lähikontaktejaan. Turhia kontakteja tulee nyt välttää. Kaikissa kohtaamisissa tulisi pitää kahden metrin turvavälit ja käyttää maskeja sekä huolehtia hyvästä hygieniasta.

AVI on antanut Pirkanmaalle määräyksen kuuden henkilön rajoituksesta yleisötapahtumissa ja yleisissä kokouksissa. Määräys on voimassa 11.3. lähtien maaliskuun loppuun saakka.

Koronanyrkki ei edelleenkään halunnut asettaa ryhmäkokorajoituksia alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaan. Alle 20-vuotiaat voivat harrastaa korkeintaan 10 henkilön ryhmissä. Lasten ja nuorten harrastuksissakin tulee muistaa turvaohjeet.

Koululaisten ateriakassijakelu turvalliseksi kaikille

Kaupunki sai paljon kiitosta hyvin sujuneesta ensimmäisestä ateriakassijaosta yläkoululaisille ja lukiolaisille. Huoltajien tulee vastata Wilmassa olevaan kyselyyn, jos ateriakassi halutaan noutaa myös tulevilla viikoilla.

Turvallisuuden vuoksi ateriakassin hakijalla tulee olla maski. Oppilaan nimi ja luokka täytyy kertoa selvästi kassia hakiessa, jotta eritysruokavaliota noudattavat saavat oikeat kassit. Kaupunki suosittelee, että hakija näyttää oppilaan nimen ja luokan paperille kirjoitettuna, että ruuanjakelijat voivat säilyttää riittävät turvavälit. Vain henkeä uhkaavat ruoka-aineallergiat voidaan huomioida ateriakassijaossa.

Koronarokotukset etenevät

Orivedellä rokotetaan tällä hetkellä rinnakkain kahta ryhmää: yli 75-vuotiaita sekä niitä 60–69-vuotiaita, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteiden saatavuus on parantumassa lähiviikkojen aikana merkittävästi.

Tampereen kaupunki tiedottaa rokotusten käytännön järjestelyistä sitä mukaa kun rokote-erien toimitukset ja rokotusaikataulut tarkentuvat. Ajantasainen Oriveden koronarokotustilanne löytyy Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen