Harrastustoimintaa jatketaan Orivedellä normaalisti, turvaväleihin kiinnitettävä erityistä huomiota

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä totesi kokouksessaan tiistaina 20. lokakuuta, että Pirkanmaan koronavirustilanne on pysynyt kokonaisuutena arvioiden ennallaan edelliseen viikkoon nähden. Tämän vuoksi pandemiaohjausryhmä piti voimassa edellisviikon suositukset lisäämättä uusia suosituksia. Ohjausryhmä korostaa, että kasvomaskia tulee käyttää, jos turvaetäisyydet eivät ole mahdollisia.

Pirkanmaalla ei suositeta harrastustoiminnan lopettamisia missään ikäryhmässä eikä lajikohtaisia rajoituksia urheiluun ja liikuntaan. Orivedellä harrastustoiminta, kuten kansalaisopiston kurssit ja liikuntapalvelujen liikuntaryhmät, järjestetään toistaiseksi normaalisti. Harrastuksissa tulee huomioida turvavälit ja tarvittaessa maskien käyttäminen, mikäli turvavälien säilyttäminen ei ole mahdollista. Pandemiaohjausryhmä huomauttaa, että erityisesti ihmisjoukkojen oleskelu ahtaissa tiloissa, kuten pukuhuoneissa tai juhlatiloissa, aiheuttaa riskejä. Liikuntatilojen pukuhuoneista kannattaa siis poistua mahdollisimman nopeasti.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee, että harrastajat kävisivät mieluiten suihkussa vasta kotona, että pukuhuoneissa oleskeltaisiin mahdollisimman vähän ja että harrastusten oheistoimintaa, kuten saunailtoja ja pikkujouluja, jätettäisiin väliin.

Oriveden seudun kansalaisopistolla on tänä syksynä ollut tilaongelmia muun muassa yhteiskoulun remontista johtuen. Kaikki ryhmät pyritään järjestämään opinto-ohjelman mukaisesti. Kansalaisopiston ja kaupungin liikuntapalvelujen ryhmätunteja siirretään mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan väljempiin tiloihin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan aina suoraan kurssilaisille.

Oriveden uimahallissa rajoitetaan toistaiseksi asiakasmäärää siten, että pukukopissa joka toinen vaatekaappi on suljettu. Tällä rajoituksella uimahalliin mahtuu kerralla n. 50-60 henkilöä.

Maskit käyttöön julkisilla paikoilla, kokoontumisrajoitus ennallaan

Pirkanmaan alueellinen maskisuositus on edelleen voimassa, eikä sitä ole laajennettu koskemaan kouluja. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi julkisilla paikoilla silloin kun riittävien etäisyyksien pitäminen ei ole mahdollista. Orivedellä ainakin OrPo:n lentopallo-otteluissa sekä Fortunan jääkiekkotapahtumissa on maskipakko.

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi lokakuussa järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Pirkanmaalla suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä yli 50 hengelle ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Älä matkusta Vaasaan

Pirkanmaalaisten tulee välttää tarpeettomia matkoja Vaasan seudulle, koska sairastumisriski Vaasan alueella on verrattavissa ulkomaanmatkaan. Viimeviikkoinen suositus on siis edelleen voimassa.   

Pirkanmaan pandemiaryhmä yhtyy Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen etätyösuositukseen. Myös julkishallinnossa suositellaan etätyötä niillä palvelualueilla, joilla se on mahdollista. Julkisten palvelujen asiakaspalvelu tulee kuitenkin pyrkiä pitämään auki mahdollisimman normaalisti.

Pirkanmaan alueelliset suositukset on koottu Taysin verkkosivulle. Seuraamalla sivua pysyt ajan tasalla suosituksista, jotka koskevat Orivettä ja koko Pirkanmaata.

Palaa uutislistaukseen