Hyppää harrastusbussiin!

Oriveden kaupunki käynnistää harrastusbussikokeilun viikolla 7. Kyseessä on yksisuuntainen, maksuton bussivuoro, jolla halutaan mahdollistaa eri-ikäisten orivesiläisten ilta-aikaista harrastamista.

Ideana on tarjota kyyti keskustasta poispäin ilta-aikaan, jolloin on mahdollisuus kulkea esimerkiksi oman auton sijasta maksuttomalla bussilla. Ensimmäinen bussi kulkee tiistaina 16.2. Kokeilu jatkuu neljän viikon ajan, ja kyyti kulkee samalla aikataululla tiistaisin sekä torstaisin.

Bussi voi mahdollistaa useammalle vaikkapa uimahallissa käynnin tai osallistumisen esimerkiksi nuorisopalveluiden kerhotoimintaan. Kokeilun aikana bussissa saa kulkea aivan kuka tahansa. Bussikuljetus on ainoastaan keskustasta poispäin, eli keskustan suuntaan ei ole mahdollista nousta kyytiin. Välipysäkeillä bussi pysähtyy, mikäli niille on jäämässä matkustajia.

Bussi lähtee tiistaisin ja torstaisin uimahallilta.

Reitti:

18.00 Uimahalli – Linja-autoasema – Oripohja – Shell – Ahteentie – Hirsilän koulu (- Uimahalli)

18.30 Uimahalli – Linja-autoasema – Rovastinkangas – Pappilankangas – Karpinlahden koulu – Rautatieasema – Eräjärvi, Sale – Leväslahti – Västilä

Kokeilu siirtyi viime vuodelta

Kokeilua oli alun perin suunniteltu jo vuodelle 2020, mutta koronantilanteen ja harrastuspaikkojen sulkujen vuoksi ajankohta siirtyi. Harrastusbussikokeilun mahdollistaa Oriveden kaupungin liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeelle myönnetty avustus. Kyseinen hanke kantaa nimeä ”Liikkuva Orivesi”.

Yksi hankkeen tärkeistä tavoitteista on tukea kaikenikäisten matalan kynnyksen harrastamista sekä parantaa harrastusmahdollisuuksia myös keskusta-alueen ulkopuolella asuvien keskuudessa. Tälläkin hetkellä harrastusmahdollisuudet ovat koronatilanteen vuoksi normaalia vähäisemmät, mutta hankkeen eteenpäin viemiseksi harrastusbussikokeilu halutaan saada käyntiin.

Lisätiedot:

Ota yhteyttä


Palaa uutislistaukseen