Juoksutossuina villasukat – Villasukkajuoksun SM-kilpailut ovat taas täällä

Toista kertaa järjestettävä Villasukkajuoksun SM-kilpailu juostaan Orivedellä 22.1.2022. Tapahtuma järjestetään tutulla paikalla Oriveden jäähallin ympäristössä. Kisareitteinä toimivat Paltanmäen alueen metsäpolut sekä jäähallin ulkokenttä. Kisasta harvinaisen tekee se, että jalassa ei olekaan juoksukengät vaan villasukat.

On taas se aika vuodesta, kun villasukat kaivetaan kaappien kätköistä tai kudotaan uusia. Pakkaskelit ja pehmeät villasukat, mikä olisikaan sen parempi yhdistelmä?

Villasukat muuntautuvat myös talvikelien parhaimmaksi urheilujalkineeksi! Tule kokemaan villasukkajuoksun riemua yhdessä ystäviesi tai perheesi kanssa ja yleisön edessä vuoden hauskimmassa tapahtumassa, Villasukkajuoksun SM-kilpailussa.

> Lue lisää vuoden hauskimmasta tapahtumasta!

Villasukkajuoksua lumihangella.

Haasta itsesi ja kaverisi ja tule mukaan!

Historiansa toista kertaa järjestettävä kilpailu toteutetaan 22.1.2022 Orivedellä. Kyseessä on mukaansatempaava koko perheen tapahtuma, jossa kisataan erilaisissa sarjoissa villasukat jalassa.

Villasukkajuoksu on nouseva trendilaji, joka mahdollistaa paljasjalkatyyppisen harjoittelun myös talvikaudella. Suomalainen sisu paljastaa itsensä tässä lajissa, kun juoksijat suuntaavat lumiselle reitille Oriveden metsiin. 

Kilpailut pitävät sisällään neljä eri sarjaa: naisten kilpasarjan, miesten kilpasarjan, 4 hengen joukkuesarjan sekä lastensarjan. Naisten ja miesten kilpasarjat sisältävät kolme eripituista matkaa: 3, 6 ja 12 kilometrin matkat.

Joukkuesarja on puolestaan hauska tapa lähteä huvittelemaan perheen tai ystävien kanssa. Tässä viestinä juostavassa ryhmäkisassa palkitaan nopeimman joukkueen lisäksi myös parhaiten pukeutunut joukkue. Joukkuesarja juostaan tasaisella kisakentällä ja yhden matkan pituus on 200 metriä. Myös lasten sarjassa juostaan sama 200 metrin pituinen reitti, ja kaikki lasten sarjaan osallistuneet kisaajat palkitaan.

> Varmista pian paikkasi kisassa ja ilmoittaudu mukaan!

Joukkuesarjan viestikisaajia lähtöviivalla.

Villasukkajuoksu kiinnostaa Suomessa ja ulkomailla

Ensimmäiset Villasukkajuoksun SM-kilpailut saivat loistavan vastaanoton vuonna 2019: juoksijoita eri sarjoissa oli yhteensä 370 ja yleisöä kaikkiaan noin 1 000 henkeä. Kisoihin osallistuu aktiivijuoksijoita ja polkujuoksun harrastajia, mutta myös paljon ensikertalaisia.

Kilpailu on herättänyt kotimaan lisäksi myös kansainvälistä kiinnostusta sen ainutlaatuisen luonteensa ansiosta. Kisa on ainoa laatuaan, ja se toteutetaan Suomen Villasukkapääkaupungissa Orivedellä.

Juoksusarjojen seuraamisen ohessa tapahtumassa on tarjolla hyvää ruokaa, lämmintä juotavaa sekä oheisohjelmaa. Hyvä yhteishenki sekä kannustusjoukot tekevät kisapäivästä unohtumattoman niin kisaajille kuin katsojillekin. Tervetuloa osaksi Oriveden villasukkahuumaa!

Tapahtumassa huomioidaan koronatilanne ja voimassa olevat koronarajoitukset. Tapahtuma pyritään järjestämään tilanteesta riippumatta turvallisena ulkotapahtumana, jossa voidaan huomioida hyvin turvavälit. Tarvittaessa otetaan käyttöön koronapassi tai rajataan yleisömäärää.

Oriveden varhaiskasvatuksen joukkue Villasukkajuoksun SM-kisoissa tammikuussa 2019.
Palaa uutislistaukseen