Kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaa voi tänä vuonna seurata verkon kautta

Oriveden kaupungin järjestämällä itsenäisyyspäivän juhlalla on pitkät perinteet. Tilaisuudessa on paitsi juhlittu Suomen itsenäisyyttä ja kuultu juhlavaa ohjelmaa, myös muistettu vuoden aikana eri tavoin ansioituneita orivesiläisiä. Perinne jatkuu tänäkin vuonna, mutta koronatilanteen vuoksi yleisö voi seurata juhlaa kotisohviltaan.

Oriveden kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jussi Viljanen. Juhlapuheen pitää nuorisovaltuuston puheenjohtaja Konsta Lamminen. Seurakunnan puheenvuorosta vastaa seurakuntapastori Henrik Pääkkönen.

Juhlassa kuullaan The Voice of Finland -kisasta tuttua Etni Khania, jota säestää pianolla Johanna Repo. Pianolla ja huilulla taituroivat Elena Perälä ja Kristiina Kivistö-Rahnasto.

Itsenäisyyspäivän juhlassa jaetaan kaupungin elämänlaatulautakunnan vuosittaiset nuorisotoimijapalkinto, Kunnon kuntalainen -huomionosoitus sekä kaupungin kulttuuripalkinto. Tilaisuudessa elämänlaatulautakunta palkitsee myös vuoden urheilijat ja joukkueet sekä vuoden valmentajan. Kaupungin ja seurakunnan opintorahaston stipendit jaetaan juhlassa.

Juhlatilaisuus striimataan seurakunnan ja kaupungin Facebook-sivuille. Lähetys käynnistyy noin kello 11.55 ja juhla alkaa kello 12. Itsenäisyyspäivänä järjestetään myös jumalanpalvelukset ja seppeltenlaskut Orivedellä, Längelmäellä ja Eräjärvellä.

Palaa uutislistaukseen