Kokoontumisrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla

Sisällä järjestettävien yleisötapahtumien osallistujarajoitus päättyy Pirkanmaalla tänään. Aluehallintovirasto edellyttää kuitenkin turvavälikäytäntöjen noudattamista tapahtumissa ja asiakastiloissa helmikuun loppuun saakka.

Aluehallintovirasto jatkaa 28.2.2022 asti tartuntatautilain 58d-pykälän mukaista päätöstä, joka velvoittaa laajasti asiakastiloista vastaavia järjestämään sisätilojen ja rajattujen ulkotilojen toiminnan turvallisesti ja väljästi.

Oriveden kouluissa luovutaan 1.−5. -luokkalaisten maskisuosituksesta helmikuun lopussa. Koronanyrkki pitää edelleen voimassa THL:n mukaisen yleisen maskisuosituksen yli 12-vuotiaille myös kouluissa.

Etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa. Sen jälkeen suositellaan hybridityötä niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista.

Pirkanmaan koronatilanne on helpottanut monella tavalla. Pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, muistuttaa kuitenkin, että pandemia ei ole vielä ohi. Rokotukset, käsihygienia sekä maskien käyttö ja turvavälit ovat entistäkin tärkeämpiä, kun yhteiskunta avautuu, sillä omikronvariantti tarttuu erittäin herkästi.

Palaa uutislistaukseen