Koronatestiin voi nyt varata ajan sähköisesti − Omaolossa voit myös asioida lapsen puolesta


Tiedote / Tampereen kaupunki 17.12.2020

Tampereen kaupunki on avannut Omaoloon sähköisen ajanvarauksen koronatestiin. Nyt tamperelaiset ja orivesiläiset pääsevät varaamaan ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Myös 1−14-vuotiaan lapsen puolesta voi asioida Omaolossa.

– Jos oireet ovat lieviä, enää ei tarvitse odottaa, että hoitaja katsoo oirearvion ja tekee lähetteen testiin, vaan ajan pääsee varamaan heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Palvelu toimii mihin vuorokauden aikaan tahansa, kertoo projektipäällikkö Essi Lönnqvist Tampereen kaupungilta.

Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta tai vastaanotolla käyntiä, ohjeistaa Omaolo ajan varaamisen sijaan soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023.

Myös lapsen puolesta voi asioida Omaolossa

Omaolo on nopein reitti varata aika koronatestiin myös lapselle, sillä nyt huoltaja voi asioida 1–14-vuotiaan lapsensa puolesta Omaolossa. Samalla asiointikerralla pystyy täyttämään sekä oman että lapsen koronavirusoirearvion – ja Tampereella ja Orivedellä varaamaan tarvittaessa myös testiajan.

Koronatestiajan varaaminen sekä lapsen puolesta-asioiminen vaativat vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omaolo-palvelu löytyy osoitteesta omaolo.fi.

Omaolo: Koronavirustaudin oirearvio

Lisätietoa koronaviruksesta


Lisätietoja

Projektipäällikkö Essi Lönnqvist, p. 040 806 3192, essi.lonnqvist@tampere.fi


Teksti Marika Haapala

Palaa uutislistaukseen