Koronatilanne Orivedellä rauhallinen – kaupunki on valmiina nopeaankin reagointiin

Suomessa koronavirustartunnat ovat taas nopeassa kasvussa ja useista joukkoaltistuksista on uutisoitu viime viikkoina. Orivedellä ei toistaiseksi ole havaittu koronatartuntoja päiväkodeissa, kouluissa, palveluasumisessa tai muissa kaupungin yksiköissä.

− Kaupungin valmiustoiminnan johtoryhmä kokoontuu viikoittain ja seuraa tarkasti tilanteen etenemistä. Orivedellä on hyvä valmius reagoida tarvittaessa nopeastikin koronatilanteen vaatimalla tavalla, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sanoo.

Käytännössä reagointi voi olla esimerkiksi yksikön sulkeminen.

− Opetuspuolella pystymme siirtämään yhden tai useamman koulun nopeasti etäopetukseen, toteaa kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila.

Kaupunki noudattaa THL:n ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksia. Suuremmissa altistustapauksissa tehtäisiin tiivistä yhteistyötä tartuntataudeista vastaavan viranomaisen eli sairaanhoitopiirin kanssa.

Koronatilanne vaikuttaa jo nyt kaupungin henkilöstön sairauspoissaoloihin sekä sijaisten saatavuuteen.

− Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa on ollut vaikeuksia löytää riittävästi päteviä sijaisia. Toistaiseksi olemme selvinneet tilanteesta kohtuullisen hyvin, Mattila kertoo.

Asukkaiden oma suojautuminen tärkeää

Valmiusjohtoryhmä haluaa muistuttaa orivesiläisiä oman suojautumisen tärkeydestä. Hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tulee edelleen noudattaa. Toisiin ihmisiin kannattaa pitää turvavälit työpaikoilla, harrastuksissa ja asioidessa. Oireilevien tulee hakeutua testiin ja pysytellä karanteenissa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskien käyttöä sisä- ja ulkotiloissa ennestään tuntemattomien henkilöiden kokoontumisissa sekä julkisessa liikenteessä.

− Orivedellä on edelleen käynnissä maskijakelu vähävaraisille. Tällä viikolla olemme saaneet jakoon myös kangasmaskeja, joita jaetaan neljä kappaletta kuntalaista kohden, kertoo hyvinvointijohtaja Tuija Peurala.

Valmiusjohtoryhmä suosittelee kuntalaisille myös Koronavilkku-sovelluksen lataamista. Sovelluksen avulla tieto mahdollisista altistuksista kulkee nopeammin ja helpottaa jäljitystyötä.

Maskien jakelupisteet:

  • Palvelutalon lähitori, Eerolantie 2, ma−pe klo 9−15.
  • SPR:n Lähimmäisen kamari, Latokartanontie 2, ma-to klo 10−15.
  • Seurakunta; Diakoniatyön avovastaanotto ma klo 9−11 ja ke klo 10−12.30 diakoniatoimistossa seurakuntakeskuksessa. Muuna aikana sovitusti diakoniatyöntekijöiden kanssa (Terhi Ratalahti p. 050 3451961, Sanna Tapiolinna p. O50 5768343, Irmeli Nylander p. 050 3003155).
  • Eräjärven kehittämisyhdistys ry, Eräjärventie 1591, ma 9−15 ja ti-pe 9−17.
  • Työllisyyspalvelut jakavat maskeja niille asiakkailleen, jotka maskeja tarvitsevat.
  • Vähävaraiset lukion ja Tredun opiskelijat voivat olla yhteydessä koulukuraattori Aija Nurmiseen.
Palaa uutislistaukseen