Koulutyö alkaa lähiopetuksessa Orivedellä

Koronaministeriryhmä ei ole antanut yleistä etäopetussuositusta maahan. Orivedellä peruskoululaiset ja lukiolaiset palaavat lukujärjestyksen mukaisesti lähiopetukseen maanantaina 10.1.2022.

Kouluilla jatketaan koronaturvallisuustoimia, joista kaupunki muistuttaa vielä oppilaita ja huoltajia. Kouluissa on vahva maskisuositus 4.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille. Koulujen henkilöstö käyttää maskeja.

Kouluilla noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Kädet tulee pestä kouluun tullessa, välitunnilta tullessa, ruokalaan mennessä ja koulusta lähtiessä sekä yhteiskäytössä olevien välineiden käytön jälkeen.

Kouluilla jatketaan ruokailujen ja välituntien porrastuksia sekä vältetään ryhmien sekoittumista aina kun se on mahdollista. Yhteisiä tilaisuuksia ei järjestetä sisätiloissa. Henkilökuntakokoukset järjestetään etäyhteyksin ja myös koulun ja huoltajien väliset tapaamiset voidaan järjestää Teamsilla.

Kouluun ei voi tulla kipeänä. Jos oppilaalla todetaan koulupäivän aikana koronainfektioon sopivia oireita, hänet siirretään erilliseen tilaan odottamaan, että huoltaja hakee hänet koulusta.

Koronaministerien ryhmä on esittänyt lisätoimia kouluille terveysturvallisuuden varmistamiseksi, muun muassa kotitestejä koululaisille. Oriveden kaupunki odottaa valtakunnallisia sekä alueellisia ohjeistuksia, joissa linjataan uusista toimista. Huoltajille tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta.

Palaa uutislistaukseen