Koulutyö ja muu kaupungin toiminta käynnistyy lähes normaalisti – kouluille ja varhaiskasvatukseen ei voi tulla oireisena

Oriveden kaupunki on käynnistämässä useilla sektoreilla toimintaansa lomakauden jälkeen. Koulut alkavat tiistaina 11. elokuuta, samoin kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen. Liikuntapalveluiden liikuntaryhmiin ilmoittautuminen on myös käynnistynyt. Liikuntahalli, uimahalli, jäähalli ja kirjasto palvelevat normaalisti.

Kaupungin hallinnoimat kokoustilat ovat taas yhdistysten varattavissa lukuun ottamatta valtuustosalia, joka varataan kokonaan kaupungin henkilöstön ja toimielinten käyttöön ainakin lokakuun loppuun saakka. Valtuustosalin sijaan kokoustilaksi voi varata kaupungintalon kerhohuoneen, Järjestöjen talon tai Nuorten Kampuksen kokoushuoneen. Kokouksiin ei voi toistaiseksi tilata kaupungilta tarjoiluja.

Kaikissa palveluissa otetaan huomioon turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia. Kouluun, varhaiskasvatukseen, liikuntapaikkoihin, ohjatuille kursseille ja kokoustiloihin ei saa tulla sairaana.

Varhaiskasvatuksessa ulkoillaan paljon

Oriveden varhaiskasvatuspalveluissa noudatetaan Opetushallituksen sekä THL:n ohjeistuksia. Tärkeimmät ohjeet ovat hyvä käsihygienia ja oireilevien henkilöiden jääminen kotiin.

Toiminnassa huomioidaan turvavälit ja käsihygienia. Lapset jaetaan mahdollisimman usein pienryhmiin, toimintaa porrastetaan ja järjestetään ulkona. Retkiä sisätiloihin ei toistaiseksi järjestetä. Vanhempainkeskustelut hoidetaan tilanteen mukaan etänä tai kasvokkain ja vanhempainillat järjestetään ulkona.

Kouluilla vältellään ylimääräisiä kontakteja

Orivedellä koulutyö alkaa tiistaina 11. elokuuta normaalilainsäädännön mukaisena lähiopetuksena. Riskiryhmään kuuluvat voivat lääkärin suosituksen perusteella hakea koululta poissaololupaa.

Oppilaitoksissa huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Opetusryhmien välisiä kontakteja pyritään välttämään esimerkiksi porrastamalla välitunteja ja ruokailuja. Opetuksessa hyödynnetään ulkotiloja. TET-jaksoja voidaan järjestää hygieniaohjeistusta noudattaen.

Opettajien kokoontumisissa hyödynnetään edelleen ensisijaisesti etäyhteyksiä. Myös vanhempainiltoja järjestetään tarpeen mukaan etäyhteyksin.

Varhaiskasvatukseen ja oppilaitoksen toimintaan ei voi osallistua oireisena

Varhaiskasvatuksessa oleva lapsi, opiskelija, yksikössä työskentelevä tai vieraileva ei voi tulla varhaiskasvatuspaikkaan tai oppilaitokseen, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita. Oppilaiden ja henkilöstön tulee olla omaehtoisessa karanteenissa 14 vuorokautta riskimaihin kohdistuneen ulkomaanmatkan jälkeen.

Jos lapsi tai opiskelija sairastuu kesken päivän, hänet siirretään erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa tai hänen tulee poistua oppilaitoksen tiloista. Jos henkilöllä on koronaviruksen tyypillisiä oireita, kuten yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita tai päänsärkyä, tulee hänen hakeutua koronavirustestiin.

Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu on selkeästi vähentynyt, voi lapsi palata varhaiskasvatukseen ja oppilas oppilaitokseen. Jos oireet myöhemmin alkavat uudestaan tai lisääntyvät, tulee hakeutua uuteen testiin. Mikäli testitulos on positiivinen, lapsen tai opiskelijan on oltava pois varhaiskasvatuksesta tai oppilaitoksesta vähintään 14 vuorokauden ajan oireiden alkamisesta ja olla oireeton kaksi vuorokautta oireeton ennen palaamista varhaiskasvatukseen.

Tartuntatapauksissa koulu tai päiväkoti voidaan joutua sulkemaan

Mikäli varhaiskasvatuksessa olevalla lapsella, opiskelijalla tai päiväkodin tai koulun työntekijällä todetaan koronavirustartunta, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri käynnistää tartuntaketjujen selvitystyön. Altistuneet jäljitetään ja asetetaan tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin yleensä 14 vuorokaudeksi.

Kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin voi tarvittaessa päättää oppilaitosten ja päiväkotien tilojen sulkemisesta osittain tai kokonaan.

Ota yhteyttä


Mia Mattila

kasvatus- ja opetusjohtaja

050 406 0383

Ota yhteyttä


Palaa uutislistaukseen