Lasten harrastukset vapautetaan, nuorten harrastustoimintaa tarkastellaan ensi viikolla

Pirkanmaan koronatilanne on helpottanut viimeisen neljän viikon ajan. Koronanyrkin mukaan kesä näyttää jo melko positiiviselta.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä toteaa, että ilmassa on jo paljon toivoa, mutta rajoituksia täytyy purkaa maltillisesti.

Vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneet lapset voivat palata ryhmäharrastuksiin myös sisätiloihin. Harrastustoiminnassa täytyy noudattaa OKM:n ohjeistuksia. Harrastajat voivat kokoontua noin kymmenen henkilön ryhmissä. OKM:n ohjeistuksen mukaan opettajilla, ohjaajilla ja valmentajilla tulee aina olla kasvomaski harrastustilanteissa. Harrastuksissa noudatetaan turvavälejä ja hyvää hygieniaa.

Pandemiaohjausryhmä tarkastelee nuorten harrastustoiminnan vapauttamista ensi viikolla. Tulevalla viikolla linjataan myös vanhojentanssien järjestämisestä sekä tarkastellaan ylioppilas- ja muiden kevään juhlien järjestämistä.

AVI:n määräys kuuden henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Ilmaantuvuus laskenut

Pirkanmaalla edeltävän 14 vuorokauden ilmaantuvuus on laskenut 69 tapaukseen 100 000 henkilöä kohti. Koko maan ilmaantuvuusluku vastaavalta ajalta on 108.

Pirkanmaan testipositiivisuus kahden viikon ajalta on 2,4 %, joka on lähellä koko maan keskiarvoa (2,6 %). Uusia tartuntoja todettiin suurin piirtein sama määrä kuin edellisviikolla, 185 kappaletta. Jäljitys onnistui 75 prosentissa tartuntatapauksista.

Kuluneella viikolla ei todettu yhtään uutta tartuntaa kouluista, päiväkodeista, yksityisistä juhlista eikä ravintoloista. Tartuntoja on edelleen ollut eniten nuorilla aikuisilla.

Orivedellä rokotetaan tällä hetkellä yli 65-vuotiaita, sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia yli 60-vuotiaita. Rokotusten etenemistä ja ajanvarausohjeita voi seurata Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen