Lasten ja nuorten harrastustoimintaa käynnistetään hallitusti – sisäliikuntapaikat, uimahalli sekä nuoriso- ja kokoustilat pysyvät muutoin suljettuina

Lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten harrastustoimintaa voidaan käynnistää korkeintaan kymmenen lapsen tai nuoren ryhmissä 11.1. lähtien. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä pitää muut suositukset ja rajoitukset toistaiseksi ennallaan. Uudenvuoden vieton vaikutusta koronatilanteeseen ei vielä tiedetä, ja myös Britannian koronavirusmuunnos aiheuttaa huolta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on laskenut Pirkanmaalla noin 28 tapaukseen 100 000 asukasta kohden. Korkeimmillaan ilmaantuvuusluku on ollut Pirkanmaalla 80. Positiivisia testituloksia on testatuista ollut 1,3 % viimeisen kahden viikon aikana. Testeissä kävijöiden määrä on merkittävästi laskenut joulun ja uudenvuoden aikana.

Koronanyrkki huomauttaa, että harrastuksissa voidaan vielä joutua palaamaan tiukennuksiin, mikäli uudenvuoden vietto muuttaa koronatilannetta huonompaan suuntaan. Britanniasta Suomeen levinneen koronavirusmuunnoksen vaikutuksista ei vielä ole tarkempaa tietoa. Muita suosituksia ja rajoituksia ei voida koronanyrkin mukaan vielä muuttaa. Koronanyrkki tarkastelee tilannetta uudelleen viikon päästä tiistaina 12.1.

Orivedellä sisäliikuntapaikat, nuoriso- ja kokoustilat pysyvät suljettuina

Seurat ja muut harrastustoiminnan järjestäjät voivat käynnistää lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten yksilötoiminnan sekä korkeintaan 10 hengen ryhmätoiminnan 11. tammikuuta lähtien. Toiminnassa tulee huomioida turvavälit, käsihygienia sekä yli 15-vuotiaiden maskisuositus. Harrastuksiin ei voi osallistua sairaana.

Harrastusryhmiä ja joukkueita voi tilanteen mukaan jakaa useampiin tiloihin. Jäähallin kaukaloa ja liikuntahallin salia voi jakaa pienempiin osiin pienryhmien käyttöön. Jokaisella kymmenen hengen liikuntaryhmällä tulee olla oma pukukoppi käytössään.

Uimahalli, liikuntahalli, jäähalli ja koulujen salit ovat ohjatussa lasten ja nuorten opetus- ja harrastuskäytössä 11.1. lähtien, mutta pysyvät muutoin vielä toistaiseksi suljettuina. Nuoriso- ja kokoustilat ovat toistaiseksi suljettuja.

Kansalaisopisto on suoraan yhteydessä opettajiin ja kurssilaisiin heti kun käytännöt ovat selvillä. Kirjasto jatkaa rajattua lainaustoimintaa rajatuin aukioloajoin. Kaupunki tiedottaa seuraavan kerran viimeistään ensi viikon keskiviikkona 13.1. tai tarvittaessa aiemmin.

Seurojen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevia tiedusteluja voi lähettää sähköpostitse liikuntapäällikkö Roope Marskille, roope.marski@orivesi.fi.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

Palaa uutislistaukseen