Lasten kilpailu- ja ottelutapahtumat kielletty kaupungin sisäliikuntatiloissa, aikuisten sisäharrastustoimintaa ei edelleenkään suositella

Kulunut viikko on ollut Pirkanmaalla selvästi huonompi koronatartuntojen suhteen. Testipositiivisten osuus testatuista on noussut. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, toteaa, että Pirkanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on juuri nyt epävakaa.

Parilla edellisellä viikolla ilmaantuvuusluku Pirkanmaalla on ollut 30:n tienoilla, mutta nyt luku on noussut 43:een 100 000 asukasta kohden. Testipositiivisten osuus testatuista on 2,1 %. Edeltävän viikon päättyessä positiivisten tulosten osuus oli 1,2 %. Koronanyrkin mukaan kasvanutta prosenttiosuutta selittää osittain vähentynyt testausmäärä.

Koronanyrkki täsmensi alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia. Sisäliikuntatiloissa tulee edelleen noudattaa Avin määräyksen mukaisesti 10 henkilön ryhmäkokoa. Kilpailu- ja ottelutapahtumat on kielletty kuntien omistamissa sisäliikuntatiloissa pois lukien sarjalisenssi- ja ammattilaisurheilu. Rajoitus koskee myös jäähalleja.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia voi järjestää kuitenkin ulkona, jos turvallisuussuunnitelma on laadittu. Kilpailutapahtumissa sisällä ja ulkona ei saa olla yleisöä.

Koronanyrkki ei edelleenkään suosittele aikuisten sisäharrastustoiminnan käynnistämistä. Yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona. Koronanyrkin rajoitukset sekä Avin kokoontumisrajoitus ovat voimassa 8. helmikuuta saakka.

Oriveden seudun kansalaisopistossa osa kursseista on käynnistynyt tai käynnistyy etäopetuksena. Joidenkin kurssien aloitusta lykätään myöhemmälle kevääseen. Kansalaisopisto tiedottaa järjestelyistä suoraan opettajille ja kurssilaisille.

Kaupunki ei järjestä mitään yleisötilaisuuksia sisällä eikä ulkona helmikuun loppuun saakka. Kokous- ja nuorisotilat sekä Järjestöjen talo pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Koronarokotukset ovat käynnistyneet Orivedellä THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan erikseen.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 4015790, juha.kuusisto@orivesi.fi

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

Palaa uutislistaukseen