Lietekuljetusten kilpailutus käynnissä Pirkanmaan Jätehuollolla

Pirkanmaan Jätehuollon lietekuljetusten kilpailutus on käynnistynyt tämänhetkisen urakkakauden päättymisen vuoksi syksyllä.

Hankinnasta on julkaistu ilmoitus 23.4.2021 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Hankinta koskee Parkanon, Ikaalisten, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden, Pirkkalan, Vesilahden, Lempäälän, Pälkäneen, Oriveden, Juupajoen, Kangasalan, Tampereen sekä Pohjois-Ylöjärven alueella olevien asuinkiinteistöjen lietekuljetuksia. 

Kuljetukset kilpailutetaan uudelleen edellisen urakkakauden päättymisen vuoksi. Lietteiden keräys siirtyi Pirkanmaan Jätehuollolle vuoden 2017 alusta.  Sako- ja umpikaivotyhjennykset tulee tilata Pirkanmaan Jätehuollolta (Nokian kaupungin aluetta lukuun ottamatta).

– Toimialue on jaettu erikokoisiin urakka-alueisiin pääasiassa kuntarajojen mukaan ja tarjous voi koskea yhtä tai useampaa aluetta. Tämä mahdollistaa kaikkien toimijoiden tasapuolisen mahdollisuuden osallistua tarjouskilpailuun, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Hankinta toteutetaan hankintalain mukaisesti EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankinnasta järjestettiin alkuvuodesta markkinavuoropuhelu, johon alueella toimivat lietekuljetusyrittäjät kutsuttiin mukaan. Markkinavuoropuhelun tavoitteena on edistää hyvien ja kestävien ratkaisujen ja tapojen käyttöönottoa julkisissa hankinnoissa.

Tarjoukset tulee jättää sähköisesti 31.5.2021 klo 12 mennessä. 

Vuonna 2020 lietekaivotyhjennyksiä tehtiin 19 600 kpl (17 500 kpl, 2019) ja jätevedenpuhdistamoille toimitettiin käsiteltäväksi lietteitä yli 81 000 kuutiota (72 600).

– Kasvavat luvut kertovat, että asiakkaat ovat löytäneet hyvin lietepalvelumme ja saamme ohjattua lietteet asianmukaiseen käsittelyyn jätevedenpuhdistamoille, kertoo Varsala.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Tekninen päällikkö Timo Varsala, puh. 050 338 2463

Logistiikkainsinööri Miia Siukola, puh. 040 142 6831

Palaa uutislistaukseen