Liikuntahallin kuntosali avautuu maanantaina, kokoontumissuositukset muuttuvat

Valtioneuvosto on päivittänyt hybridistrategiaansa. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki” on sen pohjalta päivittänyt alueellisia suosituksiaan.

Valtioneuvoston suositukset yleisö- ja yksityistilaisuuksista muuttuvat. Päivitetyn hybridistrategian mukaan kiihtymisvaiheen alueilla ei tarvitse enää rajoittaa kokoontumisten henkilömääriä sisällä tai ulkona.

Yleisötilaisuuksien järjestäjä on vastuussa turvaohjeiden noudattamisesta. Järjestäjä velvoitetaan turvaväleihin yli 10 henkilön kokoontumisissa sisällä ja yli 50 henkilön tilaisuuksissa ulkona. Tapahtumajärjestäjän täytyy tehdä yleisötapahtumaan turvallisuussuunnitelma. Tapahtumajärjestäjän päivittyvä ohjeistus löytyy AVI:n verkkosivuilta. Tutustu myös OKM:n ja THL:n turvallisuusohjeistukseen (pdf).

Yleisötapahtumien ja yleisten kokousten kokoontumisrajoitukset määrää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, joka tiedottaa lähipäivien aikana uusista linjauksista. Tämänhetkinen 50 henkilön kokoontumisraja sisällä ja ulkona on voimassa 1.6. saakka.

Juhlien järjestäminen mahdollista

Uudet linjaukset vaikuttavat esimerkiksi ylioppilas- ja päättäjäisjuhlien järjestämiseen. Koulut tiedottavat järjestelyistä suoraan oppilaille ja huoltajille.

Koronanyrkki ei enää suosittele yksityistilaisuuksiin osallistujarajoitusta, mutta tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Koronanyrkki suosittelee, että perhejuhlissa vieraiden saapumis- ja lähtöajoista pidetään vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

Liikuntahallin kuntosali avataan

Koronanyrkki on linjannut päivitetyn hybridistrategian pohjalta myös, että aikuiset voivat palata sisäharrastuksiin. Harrastuksissa tulee voida säilyttää turvavälit, joten aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit sisätiloissa suositellaan edelleen pidettävän tauolla.

Orivedellä liikuntahallin kuntosali avautuu koodilla maanantaista 31.5. alkaen. Liikuntahallin asiakaspalvelu on auki arkisin klo 7-15 kesätaukoon 18.6. saakka. Kuntosalille pääsee koodilla koko kesän ajan.

Kuntosalilla tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää hygieniaa. Maskia käytetään aula- ja pukutiloissa, mutta ei urheilusuorituksen aikana tai pesutiloissa.

Liikuntapalvelut hyvittävät kevään koronasulun osalta uima- ja liikuntahallin kuukausikortteihin syyskauden alusta (15.8. lähtien) yhden kuukauden verran ilmaista käyttöaikaa. Hyvitys koskee kaikkia tammikuusta kesäkuuhun 2021 voimassa olleita kuukausikortteja.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen