Maskisuositus kouluilla ja päiväkodeilla jatkuu edelleen – perjantain walk in -rokotuksessa tarjolla lippuja uima- tai liikuntahalliin

Koronarajoituksia on viime viikkoina purettu voimakkaasti, mikä näkyy selkeänä koronatartuntojen määrän kasvuna. Rokottamattomien koronapotilaiden hoito kuormittaa nyt sairaaloita ja uhkaa jo kiireetöntä hoitoa.

Pirkanmaan koronanyrkki nosti esille infossaan tiistaina, että Taysin vuode- ja teho-osastojen koronapotilasmäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Koronapotilaiden vuoksi teho-osastoilla on jouduttu siirtämään muuta hoitoa ja vaarana on hoitokapasiteetin riittävyys muille kuin koronapotilaille. Nyt myös kiireettömän hoidon vähentämistä joudutaan miettimään.

Rokottamattomuus altistaa selvästi sairaalahoitoa vaativalle koronataudille. Sairaalahoitoon päätyvistä koronapotilaista 70 prosenttia on koronanyrkin mukaan rokottamattomia. Sairaalahoidon tarve näkyy jo 20−29-vuotiailla rokottamattomilla koronapotilailla.

Pirkanmaalla todettiin viime viikon aikana 378 tartuntaa, joka on 60 tartuntaa enemmän edellisviikkoon verrattuna. Koko Pirkanmaan alueella 10−15-vuotiaista vasta kymmenellä prosentilla on ollut mahdollisuus saada toinen koronarokote. Ensimmäisen rokotteen saaneita tässä ikäryhmässä on lähes 70 prosenttia. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä rokotettu yli 12-vuotiaista 85 prosenttia kertaalleen ja 73 prosenttia kaksi kertaa.

Maskia käytetään edelleen Oriveden kouluissa, päiväkodeissa ja nuorisopalveluissa

THL muutti valtakunnallista maskisuositusta maanantaina. Pirkanmaan koronanyrkki linjasi, että Pirkanmaalla maskisuositus jatkuu ennallaan ja maskeja käytetään edelleen myös kouluissa, koska tartuntoja on ollut viime aikoina paljon ja yli 12-vuotiaiden koululaisten rokotuskattavuus on vielä liian matala. Myös koronanyrkin suositus maskien käytöstä varhaiskasvatuksessa on edelleen voimassa.

Oriveden kaupunki velvoittaa koulujen, päiväkotien ja nuorisopalvelujen työntekijöiden sekä kansalaisopiston opettajien käyttävän edelleen maskeja ollessaan samoissa tiloissa lasten tai nuorten kanssa. Ohjeistus on voimassa 26.10. saakka, jolloin koronanyrkki tarkastelee asiaa uudelleen. Maskisuositus kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille jatkuu myös 26.10. saakka.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään edelleen maskeja ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisissa tiloissa, joukkoliikennevälineissä sekä kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa.

Walk in -koronarokotus perjantaina S-Marketilla

Tampereen ja Oriveden kaupungit järjestävät perjantaina 15. lokakuuta klo 16−20 walk in -koronarokotustapahtuman Oriveden S-Marketilla. Koronarokotuksia on saatavilla ilman ajanvarausta kaikille yli 12-vuotiaille apteekin vastapäisessä liiketilassa. Rokotukset ovat maksuttomia.

Rokotuspisteeltä voi hakea ensimmäisen tai toisen rokotusannoksen. Toisen rokotusannoksen saa, jos ensimmäisestä on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Rokotettavalla tulee olla mukanaan Kela-kortti tai henkilökortti. Asiakkaan kannattaa pukeutua sellaiseen vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.

Kaikki rokotukseen tulijat saavat vapaalipun, jonka voi käyttää Oriveden uima- tai liikuntahallilla.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen