Maskit käyttöön kuudesluokkalaisista ylöspäin, eläkeläis- ja kuntoutujakortilla uimahalliin

Suomessa on nyt Euroopan toiseksi paras tilanne koronan ilmaantuvuuden kannalta. Pirkanmaan ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden edellisen kahden viikon ajalta on 27. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 64. Pirkanmaa on kuitenkin edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa.

Pirkanmaan koronanyrkki laajensi alueellista maskisuositusta koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita. Orivedellä maskit otetaan käyttöön kuudesluokkalaisista ylöspäin Rovastinkankaan ja Kultavuoren alakouluissa sekä yhteiskoulussa maanantaista 18.1. lähtien. Maskeja käytetään oppitunneilla ja koulukuljetuksissa. Välitunneilla voi ulkoilla ilman maskia. Kaupunki hankkii ja jakelee koululaisten maskit. Maskisuositus ei koske kyläkoulujen 5.−6.-luokkalaisten yhdysluokkia. Huoltajille tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta.

Koulujen lisäksi maskeja suositellaan käytettäväksi myös harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti. Huoltajat kustantavat lasten ja nuorten maskit vapaa-ajalla.

Koronanyrkki ei suosittele Pirkanmaalla penkkariajelujen järjestämistä, ja vanhojentanssien sijaan suositellaan vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä. Orivedellä penkkariajeluja ei järjestetä. Vanhojentanssien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin.

Kirjasto auki, uimahalli avataan rajoitetusti eläkeläisille ja kuntoutujille

Koronanyrkki linjasi tiistaina 13. tammikuuta, että kirjastojen lainaustoiminta voidaan käynnistää turvajärjestelyin. Oriveden kirjaston tilat lukusalia ja oleskelutiloja lukuun ottamatta avataan maanantaista 18.1. lähtien. Kirjasto noudattaa alkuvuoden aukioloaikoja ja on suljettu lauantaisin. Kirjastossa suositellaan vahvasti maskin käyttöä, noudatetaan turvavälejä ja hygieniaohjeita sekä noin 10 henkilön kävijärajoitusta.

Uimahalli avautuu rajoitetusti maanantaista 18.1. lähtien alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, eläkeläis- ja seniorikortillisille sekä kaikenikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille erikseen määriteltyinä aikoina. Yli 20-vuotiaiden ohjatut vesiliikuntaryhmät pysyvät edelleen tauolla. Aukioloajoista ja kävijärajoituksista tiedotetaan lähipäivien aikana. Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse liikuntapäällikkö Roope Marskilta, roope.marski@orivesi.fi.

Kokoustilat toistaiseksi kiinni, Avi antaa pian uuden määräyksen

Lasten ja nuorten sisäharrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa noudatetaan toistaiseksi 10 henkilön kokoontumissuositusta. Oriveden kaupungin kokous- ja nuorisotilat sekä Järjestöjen talo pysyvät toistaiseksi suljettuina. Aluehallintoviraston asettama kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa 17.1. saakka. Avi antaa uuden määräyksen kuluvalla viikolla.

Kaupungin valmiusryhmä odottaa Avin uuden määräyksen ja linjaa sen jälkeen kokous- ja nuorisotilojen käytöstä. Kaupunki tiedottaa asiasta vielä kuluvan viikon aikana.

Kansalaisopiston kurssien käynnistymisestä linjataan tarkemmin tulevalla viikolla. Kansalaisopisto tiedottaa suoraan kurssilaisille ja opettajille.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 4015790, juha.kuusisto@orivesi.fi

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

Palaa uutislistaukseen