Muista edelleen hygieniaohjeet ja etäisyydet – 16-vuotiaat voivat varata rokotusajan perjantaista lähtien

Koronanyrkin mukaan Pirkanmaalla on ilmennyt paljon Pietarista tulleita tartuntoja, mutta jäljitys on toiminut hyvin ja tilanne on hallinnassa. Tays tiedottaa, että Himos Juhannus -festareilla on voinut laajasti altistua koronavirukselle. Osallistujien tulee herkästi hakeutua koronatestiin.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, kertoi tiistain infotilaisuudessa, että Pirkanmaalla on todettu viimeisen viikon aikana 33 Venäjältä peräisin olevaa koronatartuntaa. Vielä ei ole tiedossa, kuinka suuri osuus tartunnoista on deltavarianttia eli Intian varianttia. Deltavariantin on havaittu tartuttavan merkittävästi enemmän kuin aiemmat variantit.

Venäjän tartuntojen takia noin 150 henkilöä on asetettu karanteeniin Pirkanmaalla. Tähän mennessä on testattu neljä jatkotartuntaa. Uusia suoria tartuntoja Venäjältä ei ole enää ilmennyt.

Tays tiedotti, että Himos Juhannus -festareilla on voinut altistua koronavirukselle perjantaista sunnuntaihin 24.-26.6. päälavan katsomossa sekä Nuppulanrannan mökkialueella. Jos olet ollut paikalla, tarkkaile vointiasi ja hakeudu herkästi koronatestiin.

Rokotusajanvaraus 16-vuotiaille avautuu

Orivedellä rokotetaan tällä hetkellä kaikkia yli 18-vuotiaita eli vuonna 2003 tai sitä aiemmin syntyneitä orivesiläisiä. Rokotusajanvaraus avautuu vuonna 2004 syntyneille 1.7.2021 kello 12 sekä kaikille 16 vuotta täyttäneille 2.7.2021 kello 12 alkaen.

Koronarokotusajan voi varata joko verkossa tai soittamalla. Tampereen kaupunki suosittelee ensisijaisesti verkkoajanvarausta, johon pääsee Tampereen kaupungin verkkosivulta. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Ajanvarauspuhelin palvelee numerossa 03 5657 5777 maanantaisin ja torstaisin klo 12.30−15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8−11. Rokotukset annetaan Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6).

Ei uusia rajoituksia

Koronanyrkin mukaan jäljitys on toiminut Pirkanmaalla edelleen hyvin. Tartuntojen lähteistä on kyetty selvittämään 87 prosenttia. Uusia tartuntoja kertyi viikon ajalta kaikkiaan 75 kappaletta, mikä on parikymmentä tapausta enemmän edellisviikkoon verrattuna.

Myös testipositiivisuus on noussut 1,4 prosenttiin, mitä osaltaan selittää juhannuksen ajan vähäiset testausmäärät. Pirkanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku oli 25 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koko maan keskiarvo oli 21 tapausta.

Lukujen perusteella Pirkanmaa on edelleen perustasolla. Koronanyrkki ei asettanut uusia suosituksia tai rajoituksia, mutta toivoo nyt kaikilta vastuunottoa omasta toiminnastaan.

Koronanyrkki korostaa, että hygieniaohjeita ja etäisyyksiä tulee edelleen noudattaa. Ulkomaille matkustamista ei vielä suositella. Pirkanmaalla on voimassa laaja etätyösuositus elokuun loppuun saakka.

Koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 20.7. klo 15. Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmän seuraava kokous on sovittu keskiviikolle 11.8. Koronanyrkki ja Oriveden valmiusjohtoryhmä seuraavat tilannetta tiiviisti ja kokoontuvat tarvittaessa jo aiemmin.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen