Nuorisotila avautuu maanantaina, 12-15-vuotiaiden koronarokotukset järjestetään kouluilla

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi selkeästi tiistaina, että lasten ja nuorten harrastustoiminnalle ei ole haluttu asettaa mitään rajoituksia. Myös STM:n linja on, että lapsiin ja nuoriin kohdistetaan rajoituksia vain, jos se on aivan välttämätöntä.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti keskiviikkona, että Oriveden Kampuksen nuorisotilat voidaan avata avoimelle nuorisotilatoiminnalle. Toiminta käynnistyy maanantaina 23. elokuuta. Nuorten Kampus tiedottaa tarkemmin aikatauluista ja turvallisuusohjeista.

Koronarokotekattavuus paranee Orivedellä kuluvan viikon aikana, kun 12-15-vuotiaiden koronarokotukset järjestetään kouluilla. Orivedellä myös lukiolaiset voivat samalla ottaa koronarokotuksen. Tarkemmin rokotuksista tiedotetaan huoltajille ja opiskelijoille Wilman kautta. Rokotusajan voi halutessaan varata myös terveysasemalle.

Koronatilanne tasaantumassa Pirkanmaalla

Koronatilanne on lähtenyt hieman tasaantumaan Pirkanmaalla. Ilmaantuvuusluku kahden edeltävän viikon ajalta on 184 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se on korkeimmillaan ollut yli 200. Testipositiivisuus on laskenut viiden prosentin paikkeilta 4,2 prosenttiin. Jäljitys sen sijaan on onnistunut aiempaa huonommin: viikon aikana kertyneiden tartuntojen lähteistä saatiin selville vain 60 prosenttia. Uusia tartuntoja oli kaikkiaan 436 kappaletta, mikä on sata vähemmän kuin edellisviikolla.

Pirkanmaan koronanyrkki nosti esille, että 75 prosenttia sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista on kokonaan rokottamattomia. Kahteen kertaan rokotettuja on joutunut sairaalahoitoon vain vähän.

Oriveden valmiusjohtoryhmä kannustaa asukkaita ottamaan koronarokotukset. Täysi rokotussarja ehkäisee tehokkaasti tartuntoja ja erityisesti sairaalahoitoa vaativia oireita.

Kysy koronarokotuksista asiantuntijoilta

Kuinka paljon tehosterokotusta voi aikaistaa? Missä rokotuksia annetaan? Mietityttävätkö 12–15-vuotiaiden rokotukset? Tampereen kaupunki järjestää keskiviikkona 25.8.2021 kello 17–17.45 tamperelaisille ja orivesiläisille Kysy koronarokotuksista -verkkotilaisuuden, jossa asiantuntijat vastaavat asukkaiden kysymyksiin. Voit lähettää tilaisuuteen ennakkoon kysymyksiä 24.8.2021 kello 12 saakka.

Tilaisuutta voi seurata Tampereen kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.tampere.fi/suoralahetys. Myös tilaisuuden aikana voi esittää kysymyksiä nimettömästi sivulle avautuvan kommenttikentän kautta.

Tilaisuudessa Tampereen kaupungin asiantuntijat vastaavat mahdollisimman moneen kysymykseen. Yksittäisen henkilön terveydentilaan tai sairauksiin he eivät kuitenkaan voi ottaa kantaa. Osa kysymys-vastauspareista julkaistaan tilaisuuden jälkeen kaupungin koronarokotussivuston usein kysytyt kysymykset -palstalla. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kaupungin verkkosivuilla kahden viikon ajan.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen