Nuorten harrastustoiminta vapautetaan, aikuisten ryhmäharrastukset edelleen tauolla

Pirkanmaalla koronatartunnat ovat edelleen hieman laskussa, mutta koronanyrkin mukaan epidemiatilanne ei ole rauhoittunut vielä erityisen hyvin, joten malttia tarvitaan.

Vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneiden ohjattu ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa avataan. Harrastuksissa tulee noudattaa Opetus- ja kulttuuriministeriön koronaohjeistusta. Ohjeissa määritellään muuan muassa kymmenen henkilön ryhmäkoko sekä tosiasialliset kahden metrin etäisyydet. Ohjeita tulee noudattaa myös ulkona.

Aikuisten ryhmäharrastusten suositellaan olevan edelleen tauolla. Orivedellä sisäliikuntapaikat, uimahalli sekä kokoustilat pysyvät edelleen suljettuina. Kirjasto jatkaa rajattua lainaustoimintaa. Nuorisotilojen avoin toiminta on edelleen tauolla, mutta lapsille ja nuorille suunnatut kerhot kokoontuvat. Alueellinen pandemiaohjausryhmä tarkastelee tilannetta uudelleen viikon päästä.

Aluehallintoviraston määräys kuuden hengen kokoontumisrajoituksesta on voimassa 30.4. saakka. AVI tekee toukokuun alkua koskevan uuden määräyksen ensi viikon alkupuolella. Pandemiaohjausryhmä ennakoi, että AVI nostaisi kokoontumisrajoituksen kymmeneen henkilöön.

Koronanyrkki korostaa, että vappu on syytä viettää rauhallisesti ilman perinteisiä vappukulkueita ja -tapahtumia. Tarkemmin vapusta viestitään ensi viikolla.

Ilmaantuvuus pysynyt ennallaan

Pirkanmaan ilmaantuvuusluku on pysytellyt noin 60 tapauksen tasolla 100 000 henkilöä kohti. Testipositiivisuus on hivenen laskenut. 14 vuorokauden testipositiivisuus Pirkanmaalla on 1,9 prosenttia. Testausmäärät kasvoivat edellisviikosta.

Uusia koronatartuntoja todettiin 157. Näistä 82 prosentin alkuperä voitiin jäljittää. Päiväkodeista ja kouluista ei tullut yhtään tartuntaa kuluneen viikon aikana. Sairaalahoidon tilanne on ollut Pirkanmaalla viime viikot tasainen.

Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa. Koronanyrkki arvioi viikon päästä, onko Pirkanmaa päässyt palaamaan takaisin kiihtymisvaiheeseen.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen