Orivedellä maskit käyttöön toiselle asteelle ja työpaikoille, yli 20-vuotiaiden harrastuspohjainen ryhmäliikunta keskeytetään

Koronatilanne on merkittävästi huonontunut Pirkanmaalla ja lähes koko maassa. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, antoi tiistaina uusia suosituksia maskien käyttöön, yksityistilaisuuksiin, yli 20-vuotiaiden harrastustoimintaan sekä uimahalleihin ja kylpylöihin.

Tiistaina 24. marraskuuta kokoontunut koronanyrkki totesi, että koronavirustartuntojen ilmaantuvuus ja testipositiivisuus ovat Pirkanmaalla kasvaneet selvästi aiemmista viikoista. Toistaiseksi ei voida puhua vielä terveydenhuollon kuormittumisesta, mutta Tays on täysvalmiudessa koronatilanteen huonontumisen varalta. Pirkanmaan tartuntaluvut ovat maan keskitasoa.

Koronanyrkki päätti antaa Pirkanmaalle uusia suosituksia. Pirkanmaalla on voimassa kaikki kiihtymisvaiheen suositukset, ja lisäksi nyt otettiin käyttöön joitakin leviämisvaiheen suosituksia. Näillä toimilla halutaan ennakoiden varmistaa, että Pirkanmaan alue ei siirry koronaviruksen leviämisvaiheeseen, vaan päästään palaamaan takaisin perustasolle. Tavoitteena on myös, että joulun ajalle voitaisiin jo keventää suosituksia.

Pirkanmaalla suositellaan maskien käyttöä kaikissa toisen asteen oppilaitoksissa torstaista 26. marraskuuta jouluaattoon saakka. Maskeja suositellaan myös työpaikoille kaikkiin kohtaamisiin. Orivedellä ohjeistetaan lähipäivien aikana tarkemmin lukiolaisten maskeista sekä kaupungin henkilöstön maskien käytöstä kaupungin työyksiköissä, muuan muassa varhaiskasvatuksessa ja kouluissa. Maskisuositus koskee henkilöstöä ja toisen asteen opiskelijoita.

Yli 20-vuotiaiden harrastuspohjainen ryhmäliikunta keskeytetään Orivedellä

Koronanyrkki suosittaa, että yli 20-vuotiaiden harrastuspohjainen, sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kamppailu-urheilu keskeytetään 26.11.−15.12. Oriveden valmiusjohtoryhmä linjasi keskiviikkona, että Orivedellä keskeytetään kaikki yli 20-vuotiaiden harrastuspohjaiset kaupungin ja urheiluseurojen liikuntaryhmät 15. joulukuuta saakka. Keskeytykseen menevät esimerkiksi Fortunan, Tuiskun, OrPo:n ja SC Läsimäen harrastuspohjainen aikuisten harrastustoiminta sekä jäähallin, liikuntahallin ja uimahallin yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot. Liikuntapalvelut ovat suoraan yhteydessä harrastustoiminnan järjestäjiin.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee myös, että uimahalleihin ja kylpylöihin otetaan kerrallaan vain puolet normaalista asiakasmäärästä ja eri-ikäisten asiakasryhmien vuoroja porrastetaan. Oriveden uimahallissa on jo muutaman viikon ajan rajoitettu asiakasmäärää sulkemalla puolet pukuhuoneiden vaatekaapeista. Uimahallissa suositellaan nyt uintia ikäryhmille seuraavasti: seniorit klo 8-13, nuoriso ja perheet klo 13-16 ja työikäiset klo 16 eteenpäin. Orivedellä keskeytetään kaikki yli 20-vuotiaiden vesiliikuntavuorot 15. joulukuuta saakka. Liikuntahallin kuntosalille tulee voimaan 10 henkilön yhtäaikainen asiakasrajoitus. Liikuntapalvelut suosittelee kuntalaisille ulkoliikuntapaikkojen käyttöä.

Yksityistilaisuuksiin 10 henkilöä, yleisötilaisuuksia myös yli 50 hengelle

Lisäksi Pirkanmaalla astuu torstaina 26. marraskuuta voimaan suositus yksityistilaisuuksien osallistujamäärän rajaamisesta korkeintaan kymmeneen henkilöön 15. joulukuuta saakka. Suositus koskee esimerkiksi häitä, hautajaisia, ylioppilasjuhlia ja illanistujaisia. Perhe- ja ystäväpiirien kannattaa harkita tapaamisten järjestämistä. Pienemmissäkin tilaisuuksissa tulisi käyttää maskeja, mikäli turvavälit eivät toteudu.

Aluehallintovirasto antoi sisä- ja ulkotiloissa järjestettävistä yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista uuden määräyksen. Joulukuun ajan on voimassa sama määräys kuin tälläkin hetkellä, eli tilaisuudet ja tapahtumat ovat sallittuja 50 henkilön rajaan asti. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokouksia voi järjestää, mikäli järjestäjä voi taata osallistujien turvallisuuden. Tilaisuuksissa on voitava säilyttää turvavälit ja huolehdittava maskeista ja hygieniasta.

Lauantaille 28.11. suunniteltu The Voice of Villasukka -konsertti Orivedellä on päätetty siirtää toiseen ajankohtaan. Päätös tehtiin esiintyjien kanssa yhteisesti sopimalla. Esiintyjät olisivat saapuneet Orivedelle ympäri Suomea, esimerkiksi Uudeltamaalta ja Vaasan seudulta. Järjestäjä ja esiintyjät totesivat, että tämä muodostaa vallitsevassa koronatilanteessa liian suuren riskin. Asiasta tiedotetaan vielä erikseen ja kaikkiin konserttiin ilmoittautuneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Konsertti kaavaillaan järjestettäväksi tammikuussa Villasukkajuoksun SM-kilpailujen yhteydessä.

> Lue täältä Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja voimassa olevista suosituksista!

Palaa uutislistaukseen