Oriveden joukkorokotuspaikaksi liikuntahalli – joukkorokotukset käynnistyvät heti, kun rokotetta saadaan riittävästi

Koronarokotukset ovat alkaneet Orivedellä tammikuussa. Ikäihmisten asumisyksikköjen asukkaat ja työntekijät on nyt rokotettu. Aiemmin tiedotetusta poiketen yli 80-vuotiaiden rokottaminen voidaan aloittaa vasta kun rokotteiden saatavuus paranee. Yli 80-vuotiaat rokotetaan Oriveden terveysasemalla.

Koska rokotteita on aluksi tarjolla vain rajoitetusti, annetaan rokotukset lääketieteellisin perustein eri väestöryhmille siten, että ensimmäisenä rokotetaan sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstöä sekä ikäihmisten asumispalvelujen asukkaat, seuraavana yli 70-vuotiaat ja tämän jälkeen henkilöt, joilla on vakavalle Covid-19-taudille altistavia sairauksia. Kun ikäihmiset ja riskiryhmät on rokotettu, siirrytään muun väestön rokottamiseen.

Koko väestön joukkorokotus tapahtuu erillisessä joukkorokotuspaikassa. Orivedellä valmistellaan joukkorokotuspaikaksi liikuntahallia. Kaikkien yli 16-vuotiaiden orivesiläisten joukkorokotukset käynnistyvät heti, kun rokotetta on riittävästi saatavilla. Joukkorokotuspaikka saadaan käyttöön viikon varoitusajalla.

Joukkorokotuspaikalle on asetettu tarkat vaatimukset. Tilan tulee olla esteetön ja helposti saavutettava. Jonottajille, rokottajille ja rokotetuille tulee olla riittävästi tilaa turvaväleineen ja henkilökunnalle puku-, tauko- ja wc-tilat. Potilastietojärjestelmän käyttäminen vaatii tehokkaasti toimivat tietoliikenneyhteydet.

− Kävimme Tampereen henkilöstön kanssa läpi Oriveden tiloja ja totesimme, että Orivedellä ainoastaan liikuntahalli täyttää nämä vaatimukset, toteaa kaupungin hyvinvointijohtaja Tuija Peurala.

Liikuntahallin saliin tulee kolme rokotuslinjaa, joissa rokotetaan yhtäaikaisesti. Saliin on varattu omat lohkot odottajille, rokotuslinjastoille sekä rokotetuille, jotka jäävät istumaan sisätiloihin 15 minuutin ajaksi rokotuksen jälkeen. Rokotuksiin voi tulla vain ajanvarauksella.

− Joukkorokotusten on laskettu kestävän noin puolitoista kuukautta, jos rokotetta saadaan riittävästi ja rokotukset voidaan toteuttaa suunnitelmien mukaisesti kolmella linjalla, Peurala kertoo.

Oriveden kaupunki tiedotti tiistaina yli 80-vuotiaiden koronarokotusaikojen varaamisesta. Ajanvarausnumero avautui keskiviikkona 27. tammikuuta. Tampereen kaupungilta juuri saapuneen uuden tiedon mukaan sairaala-apteekki ei toimita tällä hetkellä rokotteita Tampereen seudulle yli 80-vuotiaiden rokotuksia varten. Tämän vuoksi uudet ajanvaraukset joudutaan keskeyttämään toistaiseksi. 2.2.−4.2.2021 rokotusajan varanneille pyritään antamaan rokotukset eli jo annettuja rokotusaikoja ei peruta. Oriveden kaupunki tiedottaa heti, kun ajanvarausta voidaan jatkaa.

Tiistaina 26. tammikuuta kokoontuneen Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan koronarokotukset ovat edenneet Pirkanmaalla hyvin. Kaikkiaan Pirkanmaalla on rokotettu nyt 13 000 henkilöä.

Lisätiedot:

Hyvinvointijohtaja Tuija Peurala, tuija.peurala@orivesi.fi, p. 040 133 9263

Artikkelia muokattu 27.1. klo 14.51: Lisätty tieto yli 80-vuotiaiden rokotusajanvarauksen keskeyttämisestä.

> Lisätietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen