Oriveden kirjasto täyttää 150 vuotta ja juhlii koko viikon


Oriveden kaupunginkirjasto juhlii 150 vuotta kestänyttä taivaltaan syyskuun lopussa. Matkalla on tapahtunut kaikenlaista. Aluksi kirjasto mahtui yhteen huoneeseen. Rahat kirjojen ostoon saatiin arpajaisista ja tanssiaisten järjestämisestä, myöhemmin sivistystä hankittiin viinaverorahoilla. Vuosikymmenten kuluessa kokoelma on kasvanut ja kirjaston paikka muuttunut moneen kertaan.  Tähän kirjaston historiaan voi perehtyä juhlaviikolla kirjaston näyttelytilassa, esillä on lähinnä Oriveden Sanomista vuosikymmenten mittaan kerättyjä lehtileikkeitä.

Kahvia ja sirkushuveja

Kirjasto toivottaa asukkaat juhlimaan merkkivuotta kanssaan. Pääjuhla perjantaina 30.9. alkaa kakkukahveilla klo 16. Kaffetta ja kakkua on tilattu 200 ensimmäiselle kävijälle. Viideltä alkaa ohjelma, jossa on runoja, laulua, sirkusta ja vaikka mitä. Kello 19 tuolit kasataan ja Kaupungin Orkesteri soittaa tunnin rytmimusiikkia, tanssinhaluiset voivat vaikka tanssia.

Juhlan ohjelmasta tarkemmin tapahtumakalenterissa.

Juhlaviikolla monipuolista ohjelmaa

Juhlaviikolla kirjastossa on monia muitakin tapahtumia: satujoogaa, miesten lauluryhmän esitys, Orffit konsertoivat jne. Tutustu tapahtumiin tarkemmin tapahtumakalenterissa. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan tapahtumiin! Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Palaa uutislistaukseen