Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna virtuaalikierroksena

Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuma järjestetään 12.−13.6.2021 jo neljännen kerran. Kohdehaku on nyt käynnissä. Yleisö voi tutustua kohteisiin pääasiassa virtuaalisesti, mutta tapahtumaan voi ilmoittaa mukaan myös yleisölle avoimia kohteita, kuten museoita, kahviloita ja näyttelyitä. Ilmoittajan tulee huomioida koronarajoitukset ja turvallisuus. Mämmilän Meininkit -tapahtumaviikon tapahtumahaku on myös käynnissä.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen tapahtuma toteutetaan viimevuotiseen tapaan pääsääntöisesti virtuaalisesti tapahtuman Facebook-sivun välityksellä lauantaista sunnuntaihin 12.−13. kesäkuuta. Kohteita esitellään Facebookin livelähetyksinä sekä sivulle postatuin kuvin, videoin ja tarinoin.

Oletko vanhan talon asukas tai iäkkään pihan puutarhuri? Haluaisitko esitellä kohdettasi muille orivesiläisille ja verkon välityksellä laajemmallekin yleisölle? Osallistuminen virtuaalisena kohteena Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtumaan ei vaadi erityistä teknistä osaamista. Kaupungin väki opastaa kuvien, videoiden ja muisteluiden julkaisussa. Voit osallistua esimerkiksi lähettämällä kuvia ja taustatietoa kohteestasi. Halukkaille tapahtuman järjestäjät voivat antaa ylläpito-oikeudet tapahtuman Facebook-sivulle, jolloin voit välittää kohteestasi live-esittelyn tai postata itse julkaisuja.

Esiteltävät kohteet ja ennalta sovitut livelähetykset kootaan yhteiselle listalle, jota mainostetaan kaupungin ja tapahtuman some-kanavilla, verkkosivuilla ja perinteisen median kautta.

Talo- ja pihakohteiden haku on siis käynnissä. Muistathan, että voit ilmoittaa mukaan:

 • Ison tai pienen vanhan talon ja pihan
 • Pelkän pihan/puutarhan
 • Myynnissä olevan talon
 • Remontoitavan kohteen
 • Museon tai muun kiinnostavan yleisökohteen

Voit myös tarjota mukaan yleisölle avoimen kohteen. Muistathan tällöin huomioida erityisen huolellisesti ajankohtaiset koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset ja turvallisuuteen liittyvät seikat. Kukin yleisölle avoin kohde vastaa itse kohteen turvallisuudesta.

Ilmoita kohteesi sähköpostitse pia-maria.ahonen@orivesi.fi 16.5.2021 mennessä!

Liitä mukaan seuraavat tiedot:

 • talon tai pihan nimi
 • mahdollinen oheisohjelma
 • lyhyt kuvaus kohteesta (rakennusvuosi, tehdyt kunnostukset, luonnehdinta rakennusten tyylistä)
 • kohteen mahdolliset netti- ja somesivut
 • hyvälaatuisia kuvia kohteesta Facebookissa julkaistavaksi
 • Mitä kokemuksia, tietoa, vinkkejä haluaisit jakaa kiinnostuneille?
 • Haluatko jakaa jonkin mielenkiintoisen tai hauskan tarinan kohteestasi?

Huom. Jos ilmoitat aiempina vuosina mukana olleen kohteen, niin perustiedot löytyvät meiltä jo!

Mämmilän Meininkit -tapahtumaviikkoa vietetään tänä vuonna kokonaisen viikon verran, 7.-13.6. Tapahtumaviikon teemana on sarjakuvat. Mikäli olet järjestämässä jotakin tapahtumaa ko. viikon aikana ja haluat sen mukaan Meininkeihin ja yhteismarkkinointiin, ilmoita tapahtuman tiedot 16.5. mennessä: pia-maria.ahonen@orivesi.fi

Lisätietoja voi kysellä kulttuurijohtaja Pia-Maria Ahoselta, p. 040 5963087, pia-maria.ahonen@orivesi.fi (pääsiäisen ajan lomalla)

Palaa uutislistaukseen