Oriveden varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen koronatestausohjeita tarkennettu

Oriveden kaupunki jakoi viime viikolla huoltajille ja oppilaille tarkennetut ohjeet koronatestaukseen hakeutumisesta. Kaikissa Oriveden varhaiskasvatuksen yksiköissä ja kouluissa toimitaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin päivitetyn ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita on lievennetty varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa olevien lasten osalta, mikäli lapsi tai hänen lähipiirinsä ei ole matkaillut kahteen viikkoon ulkomailla eikä ole tiettävästi altistunut koronavirukselle. Yksikköjen henkilöstöön sekä toisen asteen opiskelijoihin sovelletaan aikuisia koskevia ohjeita.

Mikäli lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita, tulee hänen jäädä pois varhaiskasvatuksesta tai koulusta. Lapselle varataan aika koronavirustestiin. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun jo ennen testiin pääsyä tai testituloksen saapumista, mikäli testaus viivästyy ja hän on ollut kokonaan oireeton yhden vuorokauden ajan. Huoltajan tulee perua varattu koronatestiaika, ellei sitä enää tarvita.

Jos testitulos saadaan otettua ja se on negatiivinen, voi lapsi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun siinä vaiheessa, kun oireet ovat selvästi lievittymässä. Jos perheenjäsenistä usealla on samanaikaisesti samanlainen hengitystieinfektio, riittää, että yksi lapsista on saanut negatiivisen testituloksen. Muut lapset voivat palata varhaiskasvatukseen tai kouluun, kun oireet ovat selvästi lievittymässä.

Ulkomailla matkailleet tai koronavirukselle altistuneet noudattavat edelleen aiempia ohjeita

Mikäli lapselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia hengitystie- tai vatsaoireita ja hän tai hänen lähipiirinsä on matkaillut kahden viikon sisään ulkomailla, hän ei voi mennä oireisena varhaiskasvatukseen tai kouluun, vaan hänelle varataan aika koronavirustestiin. Mahdollisesti altistunut lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun vasta kun koronavirusnäytteestä on saatu negatiivinen tulos ja oireet ovat selvästi lievittymässä.

Mikäli lapsi on altistunut koronavirukselle, hänet on määrätty karanteeniin. Jos lapsi saa koronavirus-infektioon sopivia oireita, hänelle järjestetään koronatestausaika. Lapsi on kuitenkin karanteenissa eikä voi mennä varhaiskasvatukseen tai kouluun ennen karanteenin päättymistä, vaikka testitulos olisi negatiivinen. Jos testitulos on positiivinen, hänet määrätään eristykseen ja hän voi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun vasta eristysajan päätyttyä.

Ota yhteyttä


Mia Mattila

kasvatus- ja opetusjohtaja

050 406 0383

Ota yhteyttä


Palaa uutislistaukseen