Orivesi julistautui Suomen Villasukkapääkaupungiksi

Oriveden kaupunki julistautui tänään 28. tammikuuta Suomen Villasukkapääkaupungiksi järjestämässään mediatilaisuudessa. Kyseessä on markkinointitempaus, jolla halutaan tuoda esille orivesiläistä leppoisaa ja mutkatonta elämänasennetta sekä pikkukaupungin kodikasta ilmapiiriä.

− Korona-aika on muuttanut arkeamme. Vietämme enemmän aikaa kotona. Yhä enemmän merkitsee se, millainen kotimme on ja missä se sijaitsee. Kodin lähellä oleva luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat nousseet entistäkin tärkeämmiksi asioiksi, toteaa Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto.

Oriveden kaupunki haluaa nousta esille asuinpaikkana, jossa ihmisellä on oivallinen olotila ja ympärillään ylellistä väljyyttä. Pikkukaupungiksi Orivedellä on kuitenkin kattavat palvelut ja erittäin hienot harrastusmahdollisuudet. Orivedeltä on kätevä 24 minuutin junamatka Tampereelle ja hyvät mahdollisuudet etätöihin.

Nainen juoksee lumisessa metsässä villasukilla.
Orivesi on villasukkajuoksun kotikaupunki. Oriveden kaupunki kannustaa kaikkia kokeilemaan uutta, hauskaa lajia! Kuva: Jani Taipale

Villasukkajuoksun kotikaupunki

− Ihmisen kannattaa perustaa koti ja yritys sinne, missä on hyvä olla. Villasukat kuvastavat mielentilaa, jota haluamme Orivedestä välittää: kiireettömyys, rauhoittuminen, mutkattomuus, hauskuus, Kuusisto kertoo.

Villasukkapääkaupunki viittaa mielikuviin, ilmiöihin ja faktoihin, jotka liittyvät Oriveteen. Villasukkaperinne sukeltaa syvälle historiaan, mutta elää ja kukoistaa entistäkin vahvemmin myös 2020-luvun Orivedellä.

Orivedellä järjestetään vuosittain Villasukkajuoksun SM-kilpailut. Orivedellä on myös paljon kädentaitoihin ja luonnonmateriaaleihin liittyvää yritystoimintaa, sukkatehdas sekä vahva kenkätehdashistoria. Villasukat voidaan nähdä etätöitä tekevän nykyihmisen perusjalkineena.

Mies pyöräilee fatbike-pyörällä lumisessa metsässä.
Oriveden kaupunki haluaa nousta esille asuinpaikkana, jossa ihmisellä on oivallinen olotila ja ympärillään ylellistä väljyyttä. Orivedellä on myös erittäin hienot harrastusmahdollisuudet. Kuva: Jani Taipale

Villasukkia katukuvaan ja vauhtia yritystoimintaan

Kaupungille palkattu villasukkakoordinaattori Ulpu Aho kertoo, että villasukat alkavat näkyä ja kuulua laajemmin Oriveden katukuvassa ja markkinoinnissa.

− Villasukkapääkaupunki-brändi halutaan ulottaa kaikkeen kaupungin toimintaan, asukkaiden arkeen ja juhlaan, uusia uria hakevaan yritystoimintaan ja aktiivisten yhdistystemme punaiseksi langaksi, Aho kuvailee.

− Villasukat ovat käsin kudottuina suurta luksusta, lämmin rakkaudenosoitus ja samalla osa asukkaidemme arkea. Suomen Villasukkapääkaupungiksi julistautuminen kertoo orivesiläisestä leppoisasta elämänasenteesta. Olemme ylpeitä paikkakunnastamme ja sen ainutlaatuisuudesta, Aho hehkuttaa.

Oriveden kaupunki on saanut Orivesi – Suomen villasukkapääkaupunki -hankkeelle hankerahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeen hyväksytty kokonaisrahoitus on 61 530 euroa, josta Oriveden kaupungin oma osuus on reilut 12 000 euroa.

Lisätiedot:

Yrityskoordinaattori Irene Suhonen, irene.suhonen@orivesi.fi, p. 040 1339111

Tiedottaja Jenni Koponen, jenni.koponen@orivesi.fi, p. 040 1339214

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, juha.kuusisto@orivesi.fi, 050 4015790

Palaa uutislistaukseen