Orivesi – mahdollisuus toteuttaa unelmansa

Ihminen tavoittelee hyvää elämää ja arkea. Eri ihmisille tämä tarkoittaa eri asioita. Yhdelle hyvä elämä on arvostettu ammatti ja tulotaso, toiselle se on aktiivinen kulttuurielämä ja kolmannelle tasapaino luonnon kanssa. Neljännelle hyvä elämä tarkoittaa perhettä ja viidennelle turvallisuuden tunnetta. Jokainen määrittelee hyvä elämän omista lähtökohdistaan ja painotukset ovat erilaiset elämän eri vaiheissa. Orivedellä on mahdollista toteuttaa monia näistä unelmista.

Koronan aikakausi on muuttanut arkeamme huomattavasti. Kirjoittaessani tätä blogia pandemia on kestänyt jo aika tarkkaan 9 kuukautta ja nyt alamme ehkä olla pahimmassa vaiheessa. Monen työpaikka tai opiskelupaikka on siirtynyt konttorilta ja koulusta oman makuuhuoneen nurkkaan tai keittiön pöydän äärelle. Koululaiset käyvät ehkä vielä koulussa, ellei altistuksia ole ollut. Harrastustoiminta on lopetettu. Kaupassa käydään vain pakon edessä maski kasvoilla. Tätäkö on tulevaisuutemme, sillä tämä tuskin on viimeinen pandemia?

Meillä Orivedellä on hyvä palveluiden ja asumisen yhdistelmä.

Oriveden markkinointislogan Ylellistä väljyyttä osuu juuri tähän aikaan. Täältä löytyy avaruutta ja tilaa kaikille sekä hyvät harrastusmahdollisuudet. Monipaikkaisuus on nousussa ja tulevaisuutta. Monet ovat tehneet etätyötä kesäasunnollaan keväästä asti. Lapsiperheet koulujen alkaminen on pakottanut takaisin kotipaikkakunnalle. Moni eläkeläinen asuu nyt mökillään ympäri vuoden ja tekee siitä vakinaisen asuinpaikan.

Meillä Orivedellä on hyvä palveluiden ja asumisen yhdistelmä – hyvät yksityiset ja julkiset palvelut sekä paljon tilaa asumiseen, halusi sitten asua keskustan palveluiden äärellä tai maaseutuidyllissä luonnon keskellä. Ja tonttien ja talojen hinnat ovat merkittävästi halvempia kuin Tampereen seudun ytimessä. Tampere on noin puolen tunnin päässä ja Helsinkiin pääsee junalla melkein kahdessa tunnissa.

Tervetuloa Orivedelle nauttimaan ylellisestä väljyydestä ja tekemään toiveistasi totta!

Rauhallista joulun aikaa ja parempaa uutta vuotta 2021 kaikille!

Marjo Mäkinen-Aakula

paluumuuttaja

Valtuuston 1. varapuheenjohtaja (KESK)

Palaa uutislistaukseen