Orivesi tarjoaa valtavasti harrastusvaihtoehtoja – tutustu kauden uutuuksiin!

Haaveiletko monipuolisista ja edullisista harrastusmahdollisuuksista kätevillä etäisyyksillä? Orivesi tarjoaa harrastajalle lukemattomia vaihtoehtoja. OriPark-aktiviteettipuisto ja Paltanmäen elämysportaat ovat upouusia lähiliikuntapaikkoja. Kansalaisopisto järjestää innostavia kursseja sirkuksesta tähtitieteeseen. Liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatunneilla liikut mukavassa seurassa ja ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Oriveden harrastusmahdollisuudet ovat parantuneet tänä vuonna entisestään, kun kaupunkiin on rakennettu upouudet elämysportaat Paltanmäkeen ja OriPark-aktiviteettipuisto rakentuu juuri Rovastinkankaalle. Hiljattain valmistui myös Hiihtomaa, jossa kaikenikäiset hiihtäjät voivat hioa tekniikkaansa. Oriveden hiihtoladut ovat Pirkanmaan huolellisimmin hoidetut.

Jäähallikin avautuu elokuussa entistä ehompana, iloitsee liikuntapäällikkö Roope Marski. – Jäähalliin on tehty laajat remontit viime ja tänä kesänä. Meille kannattaa tulla jäävuoroille kauempaakin.

Oriveden uimahallin aukioloajat laajenevat tänä syksynä reilusti, kun uinninvalvontaa, lipunmyyntiä ja kahvilaa tulee hoitamaan yksityinen toimija, TG Klubben Oy. Muutos tietää myös uutta tarjontaa uimahallin palveluissa ja kahvilassa. Uimahallin avajaisia uuden toimijan vetämänä vietetään lauantaina 22.8. Hanna-Maria Seppälän tähdittämänä.

Oriveden pumptrack-rata ilmasta kuvattuna.
Uuteen OriParkiin Rovastinkankaalle juuri valmistunut pumptrack-rata houkuttelee kävijöitä myös ulkopaikkakunnilta. Puistoon rakennetaan lisäksi monitoimikaukalo ja ulkokuntosali alueella jo olevien tekonurmikentän, tenniskenttien ja frisbeegolf-radan oheen.

Yin-joogaa ja karatea kansalaisopistossa

− Tulevalle kaudelle olemme toteuttaneet mahdollisimman laajasti kurssitoiveita yhteistyökumppanien kanssa, kertoo Oriveden seudun kansalaisopiston rehtori Pia-Maria Ahonen. − Kaikkiin aineryhmiin onkin tulossa paljon uutta. Sirkusta on enemmän yleisön toiveesta. Astrobiologiaa ja tähtitiedettä on tiedossa parin viikonloppukurssin muodossa. Liikunnallisissa kursseissa on paljon uutta ja mielenkiintoista aina kuntokamppailusta karaten alkeisiin ja yin-joogasta latin kuntomixiin.

Kulttuurihyvinvoinnin näkökulmat on myös pyritty huomioimaan entistä paremmin. Tammikuussa intuitiotutkija, taiteen tohtori Asta Raami luennoi intuitiosta. Uudelleen on herätelty Eväitä arkeen -luennot. Ne toteutetaan yhteistyössä nuorisopalveluiden, Terve nuori! -hankkeen, seurakunnan, MLL:n Oriveden yhdistyksen ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Luentojen aiheina ovat muun muassa lasten ja nuorten hyvinvointi ja mediakäyttäytyminen, vanhemmuus sekä parisuhde.

Kitaransoittaja soittotunnilla.
Oskossa pääset harrastamaan monipuolisesti muun muassa musiikkia, kuvataiteita, liikuntaa, kieliä ja tietotekniikkaa. Kuva: Sanna Voimanen

Orivesi harrastaa -esitteestä löydät parhaat harrastusvinkit

Kansalaisopiston tarjonta on koottu Orivesi harrastaa -esitteeseen, jonka sähköinen versio on jo julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Painettu esite on jaettu kotitalouksiin 6.8. Mikäli Postin jakelu ei tavoita, esitteen voi noutaa esimerkiksi kaupungintalon aulasta, Taitokeskus Orivedestä sekä Juupajoen kunnanvirastolta ja kirjastolta. Kaikki jakelupaikat on listattu kansalaisopiston verkkosivuille.

Esitteeseen on koottu Oskon tarjonnan lisäksi tärkeimmät harrastustoimintaa tarjoavat yhteistyökumppanit sekä taiteen perusopetuksen järjestäjät.

− Uutena juttuna on mukaan saatu paikallisten yhdistystoimijoiden järjestämää kaikille avointa harrastustoimintaa, Ahonen mainitsee. Esitteestä voi löytää siis monipuoliset harrastusvinkit kaikenikäisille.

Ilmoittautuminen käynnistyy 11. elokuuta

Kansalaisopisto seuraa tarkasti koronavirustilannetta ja mahdollisista poikkeavista käytännöistä informoidaan nettisivujen ja Facebookin välityksellä sekä tarvittaessa tekstiviestein.

− Kannattaa huomioida, että varotoimenpiteenä kaikille yleisöluennoille ilmoittaudutaan etukäteen, kertoo Ahonen.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 11.8. klo 7.30. Kansalaisopiston uudistuneet sivut löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Oriveden kaupungin vastaava liikunnanohjaaja Salla-Mari Myllykoski esittelee ulkokuntosalilaitteita Eräjärven koulun pihassa.
Oriveden kaupungin vastaava liikunnanohjaaja Salla-Mari Myllykoski kannustaa kokeilemaan liikuntapalveluiden ohjattuja ryhmäliikuntatunteja.

Matalan kynnyksen kokeilua liikuntaryhmissä

Oriveden kaupungin liikuntapalveluilla on laaja tarjonta ohjattua ryhmäliikuntaa kaikenikäisille sekä useita uusia ryhmiä alkavalle kaudelle.

− Tälle kaudelle uusia ryhmiä ovat ikäihmisille ulkoilu, venyttely/rentoutus, tuolijumppa sekä senioripalloilu. Työikäisille uutena järjestetään jumppamix sekä vesijumpat tiistain ja torstain lisäksi myös sunnuntaisin. Lapsille ja nuorille uusina ryhminä ovat Sport&Fun-kerho sekä lapsi−vanhempi-ryhmät, joita ovat jooga, taiturit ja uimakoulu, kertoo kaupungin vastaava liikunnanohjaaja Salla-Mari Myllykoski.

Ryhmiin ilmoittautuminen muuttuu tällä kaudella suurimmassa osassa ryhmiä. Aikaisemmin ilmoittauduttiin koko kaudeksi kerrallaan, mutta jatkossa ryhmät ovat avoimia eli jokaiselle liikuntakerralle ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisen voi tehdä kaupungin verkkosivujen kautta tai soittamalla uimahallin lipunmyyntiin.

− Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden kokeilla monipuolisemmin erilaisia ryhmiä sekä mahdollistaa myös vuorotyötä tekevien pääsyn mukaan. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan erilaisia ryhmiä, vaikka sitä hieman oudommalta tuntuvaakin lajia, sillä voi olla, että juuri siitä tuleekin itselle uusi, mieluinen harrastus, Myllykoski kannustaa.

Suositut vauva-, napero- ja perheuinnit sekä senioreiden kuntosaliryhmät toimivat myös tällä kaudella. Näihin ryhmiin ilmoittaudutaan entiseen tapaan kerralla koko kaudeksi.

– Jooga ja taiturit ovat maksuttomia lapsi-vanhempi-ryhmiä. Haluamme kannustaa perheitä mukaan yhteiseen, mukavaan liikkumiseen. Sport&Fun-kerhoon taas ovat tervetulleita kaikki 8-12-vuotiaat. Ryhmässä palloillaan, pelaillaan ja leikitään rennolla ja mukavalla fiiliksellä. Ja mikä parasta, kerhoon osallistuminen on täysin ilmaista, kertoo Myllykoski.

Muita maksuttomia liikuntaryhmiä ovat ikäihmisten ulkoiluryhmä sekä venyttely/rentoutus. Yli 75-vuotiaat voivat osallistua kaikkiin ryhmiin maksutta.

− Ikäihmisille suosittelen erityisesti tehoharjoittelujaksoja, joissa ohjaus tapahtuu pienryhmissä kaksi kertaa viikossa aina tiistaisin ja torstaisin kello 13.30-14.30. Ryhmä on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo joitakin toimintakyvyn ongelmia, kuten lihasvoiman heikkoutta, kehon asento- tai liikkeidenhallintaongelmia, Salla-Mari Myllykoski vinkkaa.

Ota yhteyttä


Roope Marski

Liikuntapäällikkö

050 421 0992

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210
Palaa uutislistaukseen