Orivesi valmistelee kangasmaskien yhteisjakoa vähävaraisille Tampereen kanssa

THL suosittelee kasvomaskien käyttöä toisten suojaamiseksi. Maskien käyttö on nyt suositeltavaa joukkoliikenteessä, meno- ja paluumatkalla koronatesteihin, riskimaista palatessa sekä karanteenissa, mikäli liikkuminen on välttämätöntä.

Suositus ei koske julkisia tiloja, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista. Myöskään vakiintuneiden yhteisöjen kokouksissa, kuten harrastusryhmissä, päiväkodeissa ja kouluissa, ei tarvitse käyttää maskeja. THL ei suosittele maskeja alle 15-vuotiaille eikä henkilöille, joilla maski vaikeuttaa hengittämistä kohtuuttomasti tai joilla on muita terveydellisiä esteitä. Työpaikkojen suosituksista vastaa Työterveyslaitos.

Maskit tulee pääasiassa hankkia itse, mutta valtiovarainministeriö suosittelee, että kunnat jakavat maskeja vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville. Oriveden kaupunki valmistelee kangasmaskien jakoa yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Asiasta tiedotetaan tarkemmin mahdollisimman pian.

THL muistuttaa, että edelleen tärkeimmät keinot välttyä koronavirustartunnalta ovat turvavälin pitäminen ja hyvä käsihygienia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) julkisti juuri omat alueelliset suosituksensa, jotka ovat voimassa PSHP:n alueella. Sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä, kun ennestään tuntemattomat henkilöt kokoontuvat pidemmäksi aikaa sisätiloihin, joissa etäisyyksien pitäminen ei onnistu (esimerkiksi konsertit, teatteriesitykset ja urheilutapahtumat). PSHP suosittelee maskeja myös rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä eikä etäisyyksien pitäminen onnistu (esimerkiksi suuret ulkoilmakonsertit, festarit).

Muokattu 14.8.2020 klo 13.50: Lisätty PSHP:n suositukset

Palaa uutislistaukseen