Ottelut ja joukkuepelit ulkona mahdollisia nyt myös aikuisille – sisäharrastustoiminta voidaan avata vasta perustasolla

Pirkanmaalla koronatilanne on rauhoittunut edelleen, mutta alue on vielä kiihtymisvaiheessa. Koronanyrkin mukaan Pirkanmaalla on otettu käyttöön kaikki kiihtymisvaiheessa mahdolliset vapautukset.

Viime viikolla avattiin aikuisten ryhmäharrastustoiminta ulkona turvaohjeita noudattaen. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, linjasi tällä viikolla, että turvaohjeista voidaan nyt luopua, eli esimerkiksi joukkuepelit ja ottelutoiminta ulkona ovat mahdollisia.

Aikuisten sisäliikunta suositellaan edelleen pidettävän suljettuna. Orivedellä uimahalli on toistaiseksi avoinna vain eläkeläisille ja kuntoutujille ja liikuntahalli pysyy suljettuna. Koronanyrkki totesi, että ministeriö ohjeistaa selvästi avaamaan aikuisten sisäharrastukset vasta perustasolle palattaessa. Koronanyrkin toiveena on, että Pirkanmaa on aivan pian saavuttamassa perustason.

Oriveden pääkirjasto sulkuun äänestyksen ajaksi

Mahdollisimman turvallisen äänestyksen takaamiseksi kaupunki on päättänyt, että kirjasto suljetaan kokonaan muulta asioinnilta 25.5.−13.6.

Pääkirjasto on avoinna vain ennakkoäänestystä varten 26.5.–8.6. Kirjastosta ei voi lainata aineistoa eikä noutaa varauksia. Palautukset tulee jättää palautusluukkuun kaupungintalon Kelan puoleiselle seinustalle. Seinustalla on opasteet luukulle. Asiakaslainojen eräpäivät on ajastettu siten, että ne eivät osu sulkuajalle.

Kirjaston asiakastietokoneet ja kopiokone ovat poissa käytöstä sulkuaikana. Kirjastossa äänestyksen aikana työskentelevät kirjaston työntekijät toimivat vaalivirkailijoina, eivätkä palvele kirjastoasioissa. Sen sijaan kirjaston puhelinpalvelu on käytössä maanantaista perjantaisin klo 10−14 numerosta 040 1339 120.

Eräjärven kirjasto on auki tiistaina 25.5., torstaina 3.6. ja torstaina 10.6. klo 12-19.

Pirkanmaan ilmaantuvuus koko maan keskiarvoa matalampi

Pirkanmaan koronatilanne on parempi kuin koko Suomessa keskimäärin. Pirkanmaalla ilmaantuvuusluku on edeltävän kahden viikon ajalta 28 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koko maan ilmaantuvuusluku on 50.

Tartuntojen jäljitys on onnistunut erittäin hyvin: 84 % tartuntojen lähteistä on saatu selvitettyä. Uusia tartuntoja kertyi 67 kappaletta, mikä on 20 % vähemmän kuin edellisviikolla. Testituloksista 0,9 % oli positiivisia. Iäkkäimmillä on ollut enää hyvin vähän tartuntoja.

Joillakin alueilla Suomessa koronatilanne on kääntynyt uudestaan huonompaan suuntaan. Koronanyrkki muistuttaakin, että rajoituksia puretaan varovaisesti ja että tilanne voi muuttua nopeasti. Kaikkia voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia tulee noudattaa.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen