Perinteinen Hämeen Kevätsoitto tänä vuonna Orivedellä – konsertissa juhlitaan myös 50-vuotiasta Hämeen kansanmusiikkiyhdistystä

Hämeen kansanmusiikkiyhdistys täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Yhdistyksen tärkein perinne on vuosittainen Hämeen kevätsoitto, joka kiertää Pirkanmaan kunnissa ja saapuu 16.4. Orivedelle.

Hämeen Kevätsoitto on pelimannimusiikin tapahtuma, jossa esiintyy tänä vuonna yli 80 taitajaa eri puolilta Hämettä ja vähän kauempaakin. Konsertti järjestetään sunnuntaina 16.4. klo 13 alkaen Oriveden Kampuksen Klemettisalissa.

Tilaisuus järjestetään jo 48. kerran ja se on vuosien mittaan vieraillut kiertueena Pirkanmaan kunnissa. Kunnat ovat olleet tiiviissä yhteistyössä konserttijärjestelyissä.

– Kevätsoitto vieraili Orivedellä myös vuonna 1998, jolloin juhlittiin samalla Hämeen kansanmusiikki ry:n 25. juhlavuotta. Tänä vuonna yhdistys täyttää 50 vuotta ja on jälleen juhlan aika, sanoo Oriveden kaupungin kulttuurijohtaja Pia-Maria Ahonen.

Ohjelma on runsas ja mukana on muun muassa Kultaisen Harmonikan vuoden 2022 voittaja Ville Vehkalahti.

– Paikallista osaamista edustavat Oriveden Harmonikkaorkesteri Lauri Sahran johdolla sekä Tanhuryhmä Talviaiset, Ahonen kertoo.

Konsertissa on väliaika ja kahvio. Lippuja voi ostaa ovelta 10 euron hintaan. Alle 12-vuotiaat pääsevät konserttiin maksutta. Hämeen kevätsoiton järjestäjinä toimivat tänä vuonna Hämeen kansanmusiikki ry, Oriveden kaupunki ja Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi.

Palaa uutislistaukseen