Pirkanmaa on palannut perustasolle – aikuisten sisäharrastaminen vapautetaan ja uimahallin asiakasrajoitus poistuu

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, linjasi eilen tiistaina, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue on palannut koronaepidemian suhteen perustasolle. Aluehallintovirasto kumosi juuri kokoontumisrajoitusta koskevan määräyksensä.

Ilmaantuvuusluku on Pirkanmaalla laskenut 21 tapaukseen 100 000 asukasta kohden edeltävän neljäntoista vuorokauden ajalta. Positiivisia testituloksia on ollut 0,7 prosenttia kuluneen viikon ajalta ja tartuntojen lähteistä pystyttiin jäljittämään 76 prosenttia. Koronanyrkki totesi, että näiden lukujen valossa Pirkanmaa on nyt perustasolla.

Aluehallintovirasto kumosi kesäkuun lopulle voimassa olleen määräyksen kokoontumisrajoista. Koronanyrkki muistuttaa kuitenkin, ettei koronavirus ole vielä kadonnut. Valtakunnalliset etätyö- ja maskisuositukset ovat edelleen voimassa.

Myös tartuntatautilain pykälä 58c on voimassa. Pykälä edellyttää, että yleisötapahtumien ja asiakastilojen asiakkailla ja osallistujilla on ohjeet sekä mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien pitämiseen. Tiloja ja pintoja tulee puhdistaa tehostetusti. OKM ja THL ohjeistavat turvallisen tapahtuman järjestämisessä.

Uimahalli avautuu täydellä kapasiteetilla

Perustasolle palaamisen myötä aikuisten sisäharrastaminen on nyt vapautettu kokonaan. Kontaktilajit ja kilpailut ovat mahdollisia myös sisätiloissa.

Orivedellä uimahallin asiakasrajoitus poistuu, eli kaikki pukukaapit ovat nyt käytössä. Uimahalli on avoinna 20.6. saakka maanantaista perjantaihin klo 12−20, lauantaisin klo 10−16 ja sunnuntaisin klo 12−16. Uimahallin asiakkaille suositellaan nyt kerta- tai sarjalippuja ennen kesäsulkua.

Koronarokotus tärkeää nuoremmillekin

Koronanyrkki muistuttaa, että myös nuorempien ikäpolvien on tärkeää ottaa koronarokotus. Orivedellä rokotetaan tällä hetkellä yli nelikymppisiä.

Koronarokotusajan voi varata joko verkossa tai soittamalla. Tampereen kaupunki suosittelee ensisijaisesti verkkoajanvarausta, johon pääsee Tampereen kaupungin verkkosivulta. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Ajanvarauspuhelin palvelee numerossa 03 5657 5777 maanantaisin ja torstaisin klo 12.30−15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8−11. Rokotukset annetaan Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6).

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen