Pirkanmaa siirtynyt leviämisvaiheeseen – lasten sisäharrastusryhmät tauolle, maskipakko Nopa-autoihin

Alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi viimeisten koronalukujen perusteella, että Pirkanmaa on siirtynyt leviämisvaiheeseen. Koronanyrkki totesi, että kaikki mahdolliset keinot epidemian hillitsemiseksi tulee nyt ottaa käyttöön.

Koronatilanne on mennyt selkeästi huonompaan suuntaan koko Suomessa ja Pirkanmaalla. Tartunta- ja ilmaantuvuusluvut ovat kasvaneet viimeiset neljä viikkoa. 14 vuorokauden ilmaantuvuus Pirkanmaalla oli 93 tapausta 100 000 henkilöä kohti. Koko Suomen ilmaantuvuus oli 131.

Positiivisten testitulosten osuus on noussut 2,5 prosenttiin. Jäljittäminen on Pirkanmaalla kuitenkin toiminut jatkuvasti hyvin. Viime viikolla tartuntojen lähteistä jopa 80 % pystyttiin jäljittämään.

Lasten sisäharrastusryhmät tauolle 5.4. saakka

Koronanyrkki linjasi, että kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastukset sisätiloissa keskeytetään pääsiäisen yli, 5. huhtikuuta saakka. Yksilöopetusta voidaan jatkaa turvavälein ja hyvästä hygieniasta huolehtien. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia. Oriveden seudun kansalaisopisto tiedottaa opettajille ja kurssilaisille muuttuvista järjestelyistä.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee, että ryhmäharrastustoiminta keskeytetään välittömästi, mutta viimeistään maanantaista 22. maaliskuuta lähtien. Sarja- ja ammattilaisurheilu sekä alakoulujen kerhotoiminta jatkuvat normaalisti.

Maskipakko Nopa-autoihin

Useat joukkoliikennevälineet ovat määrittäneet matkustajille maskipakon. Myös Nopa-liikenteessä astuu voimaan maskipakko yli 12-vuotiaille matkustajille torstaista 18.3. lähtien. Maskipakosta voivat poiketa vain sellaiset matkustajat, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia. Matkustajilta ei vaadita todistusta terveydellisistä esteistä. Myös kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan liikenneturvallisuus huomioiden.

Heikentyneessä koronatilanteessa on tärkeää, että jokainen matkustaja pyrkii omalla toiminnallaan kaikin tavoin ehkäisemään viruksen leviämistä. Tartuntariski joukkoliikenteessä on pieni, kun matkustajat käyttävät kasvomaskia, matkustavat vain terveenä, huolehtivat hyvästä käsihygieniasta, noudattavat turvavälejä, yskivät nenäliinaan tai hihaan ja välttävät käteisen käyttöä.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen